Now Reading
Plicul, în regia lui Dan Tudor, noua premieră de la Teatrul Dramaturgilor Români

Plicul, în regia lui Dan Tudor, noua premieră de la Teatrul Dramaturgilor Români

Acidă, ironică, usturătoare, satira socială și politică scrisă de unul dintre cei mai cunoscuți autori români din perioada interbelică se dovedește a fi surprinzător de actuală astăzi, la 100 de ani de la prima punere în scenă – PLICUL de Liviu Rebreanu construiește un univers în care se întâlnesc intrigile amoroase, șicanele politice, lupta pentru putere, oamenii cu lumini și umbre care dau viață unei comunități din provincie. În acest orășel mic cu gară mare, în care rivalitățile sunt la ordinea zilei, iar comploturile la tot pasul, primarul Arzăreanu cunoaște cel mai bine principiile jocului, așa că apelează la orice tertip pentru a câștiga un nou mandat, chiar dacă acest lucru înseamnă uneori să profite de cei dragi pentru a-și atinge scopurile.

Spectacolul se va juca în datele de 26 mai, 7, 17 și 23 iunie. 

În versiunea scenică a regizorului Dan Tudor, cu o echipă artistică care explorează și exploatează cu măiestrie substanța dramatică a unei piese de succes, Teatrul Dramaturgilor Români vă propune revizitarea unei comedii desăvârșite care trece cu brio testul timpului.

Pentru mine arta – zic „artă” și mă gândesc mereu la literatură – înseamnă creație de oameni și de viață. Astfel arta, întocmai ca și creație divină, devine cea mai minunată taină. Creând oameni vii, cu viață proprie, cu lume proprie, scriitorul se apropie de misterul eternității. Nu frumosul, o născocire omenească, interesează în artă, ci pulsația vieții.”  (Liviu Rebreanu)

Partener media – Daily Magazine

PLICUL

după
LIVIU REBREANU

adaptare scenică și regie:
DAN TUDOR

See Also

scenografie:
MIRELA TRĂISTARU

asistent scenografie:
MIRUNA RĂDULESCU

ilustrație muzicală:
DAN TUDOR

cu:
GABRIEL FĂTU
ALEXANDRA VELNICIUC
DANI POPESCU
MARCELO COBZARIU
ORODEL OLARU
ANDREI DUBAN
DAN TUDOR
DOINA TEODORU
TUDOREL FILIMON

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top