Now Reading
Hedwig and the Angry Inch – noul musical inegalabil, în regia maiestuosului Răzvan Mazilu, producția Teatrului Stela Popescu București

Hedwig and the Angry Inch – noul musical inegalabil, în regia maiestuosului Răzvan Mazilu, producția Teatrului Stela Popescu București

Un text scris de John Cameron Mitchell, în regia, coregrafia și costumele create de maestrul Răzvan Mazilu și decorurile create de renumita Adriana Grand, noul musical Hedwig and the Angry Inch, o producție îndrăzneață și ambițioasă,  va avea avanpremiera pe 21 și 22 mai, pe scena Sălii Olga Tudorache – Teatrul Metropolis București.

Biletele pot fi achiziționate de aici.

Musicalul „Hedwig and the Angry Inch” de John Cameron Mitchell, muzica și versurile de  Stephen Trask a avut un impact extraordinar la public încă de la prima sa punere în scenă pe off-Broadway, din anul 1998. Câștigător al prestigioaselor Tony Award, Obie Award, Outer Critics Circle Award, spectacolul a fost aclamat în sute de producții pe scene de pe întreg mapamondul. Piesa a fost ecranizată în anul 2001, pelicula primind premiul pentru cel mai bun regizor la Sundance Film Festival și o nominalizare la Globul de Aur.

„Hedwig and the Angry Inch” spune povestea unei existențe contorsionate între căutarea succesului pe scenă și găsirea împlinirii într-o existență zbuciumată și nonconformistă. Încercările incredibile prin care trece Hedwig, dar mai ales asumarea și sensibilitatea cu care le dezvăluie publicului pe acorduri de rock, au făcut ca în jurul piesei să se țeasă o aură de cult pentru iubitorii genului de musical. Hedwig nu este un manifest pentru un anumit tip de sexualitate, ci o experiență teatrală cu un mesaj profund uman ce îndeamnă la deschidere și empatie față de suferința pe care o resimte, de fapt, fiecare ființă umană.

Hedwig and the Angry Inch: spectacol-concert, strigăt disperat de iubire al ființei umane. Luminează umbrele, dă proscrișilor șansa demnității și, răsturnând convenția, ne provoacă să ne privim în oglindă: Hedwig suntem noi. La prima lectură, textul mi-a amintit, in mod neașteptat, de finalul plin de speranță scris de Nina Berberova în romanul său, „Acompaniatoarea”: «Și chiar dacă mi se va spune că o biată musculiță nu are dreptul să aspire la măreția universală, eu tot nu voi înceta să aștept și să-mi zic: nu poți muri, nu te poți odihni, încă mai este o ființă ce se preumblă pe pămînt. Încă mai este ceva ce-ți este datorat și pe care-l vei recăpăta într-o bună zi… dacă Dumnezeu există.» – Răzvan Mazilu.

 

ECHIPA DE CREAȚIE:

Regia, costumele și coregafia: Răzvan Mazilu

Decorul: Adriana Grand

Traducerea textului: Carmen Stanciu

Traducerea versurilor: Alex Ștefănescu

Lighting designer:  Marian Iancu

 

See Also

DISTRIBUȚIA:

Hedwig – Tudor Cucu Dumitrescu / Lucian Ionescu

Yitzhak – Ana Maria Ivan /  Crina Matei

Band-ul “The Angry Inch”: Johnny Bica (pian) Irina Cărămizaru și Cristina Danu (backing vocal), Andrei Paraschiv (percuție), Ciprian Pop (chitară), Vlad Vedeș (chitară bas)

 

Acces 18 +

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top