Now Reading
Giorgio Armani va organiza un show pentru o singură noapte în cadrul Festivalului de Film de la Veneția

Giorgio Armani va organiza un show pentru o singură noapte în cadrul Festivalului de Film de la Veneția

Giorgio Armani reia evenimentele sale One Night Only, plănuind să organizeze o prezentare de modă la Veneția, care coincide cu cea de-a 80-a ediție a Festivalului Internațional de Film.

Evenimentul este menit să sărbătorească cinematografia – o pasiune de-o viață a lui Armani.

Un spectacol couture Armani Privé va avea loc pe 2 septembrie la Arsenale, un complex istoric de foste șantiere navale și armatori, urmat de o petrecere de seară. Spectacolul couture al designerului se va afla pe podiumul obișnuit din Paris în iulie.

Aceasta este o întoarcere la Veneția pentru Armani, reafirmând legătura sa cu festivalul de film, care a început în 1990 cu premiera mondială a documentarului „Made in Milan” regizat de Martin Scorsese, în care designerul a discutat despre procesul său de creație, despre familia sa și rolul orașului italian în opera sa. La acea vreme, Armani a organizat o petrecere pentru a-l onora pe Scorsese la Ca’ Leone pe Giudecca.

Armani a creat o legătură puternică cu Hollywood-ul de-a lungul anilor, furnizând design-urile sale pentru lungmetraje de cult, începând cu hitul din 1980 „American Gigolo” și până la „Casino Royale” și „The Untouchables”, pentru a numi câteva. A îmbrăca nenumărate vedete pe covorul roșu de la Hollywood, printre care Cate Blanchett, Nicole Kidman, Julia Roberts, Jodie Foster, Sophia Loren și George Clooney. Iar filmele, la rândul lor, i-au inspirat adesea colecțiile de modă,  designerul recunoscându-și adesea înclinația pentru producția de filme din anii ’30.

Sărbătoarea din septembrie include parteneriatul reînnoit al Armani Beauty în calitate de sponsor principal al festivalului.

Seria One Night Only a fost prezentă până acum Londra în 2006; Tokyo în 2007; Beijing în 2012; Roma și New York în 2013; Paris în 2014 și Dubai în 2021.

See Also

Armani a combinat întotdeauna evenimentele One Night Only cu o prezentare de modă specială, o expoziție sau deschidere de magazin. La Paris, în 2014, și-a prezentat colecția Privé de primăvară la Palais de Tokyo, care a fost urmată de o expoziție de rochii, accesorii și bijuterii couture intitulată „Eccentrico”. În Dubai, ocazia a marcat cea de-a 10-a aniversare a primului său hotel, situat în Burj Khalifa.

Ca urmare a evenimentelor anterioare din Dubai și St. Moritz, One Night Only Veneția 2023 a fost conceput special pentru a avea un impact minim asupra mediului. Grupul Armani va compensa toate emisiile reziduale de gaze cu efect de seră legate de eveniment prin sprijinirea proiectelor de mediu care vizează păstrarea echilibrului ecologic al Lagunei Venețiene și restabilirea ecosistemului și a biodiversității acesteia.

În plus, grupul a decis să facă o donație pentru a sprijini organizația nonprofit „Suntem aici în Veneția”, care desfășoară cercetări menite să protejeze laguna.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top