Acum citește
Recomandare teatrală de weekend : Pacea Eternă și Abuzarea Publicului la Teatrul Național București

Recomandare teatrală de weekend : Pacea Eternă și Abuzarea Publicului la Teatrul Național București

9g la TNB înseamnă noua generație de profesionalism, ambiție, dedicare, pasiune pentru artă și, evident, talent – nativ sau dobândit în timp. Pentru weekendul 26-28 mai, Daily Magazine recomandă două spectacole complet diferite, dar de substanță și de challenge mental.

Primul dintre acestea, Pacea eternă, se va juca vineri, 26 mai, de la 19.30, la Sala Mică a Teatrului Național București. Trei câini sunt în cursă pentru câștigarea celui mai râvnit premiu – admiterea într-o unitate antiteroristă de elită. Trei personalități distincte, cu seturi de valori și ambiții doar în aparență asemănătoare, se dezvăluie pe parcursul probelor succesive la care cei trei sunt supuși, dând naștere la o dezbatere intensă, pe viață și pe moarte, despre putere, sacrificiu și capcanele morale ale luptei împotriva terorismului. Pacea eternă devine un prilej de reflecție asupra dilemelor etice de neocolit ale gândirii și acțiunii umane – justifică scopul orice mijloace?, este cuantificabilă viața unui singur om? și, mai ales, unde se termină măsurile de prevenție și securitate și unde începe abuzul? Regia este semnată de Alejandro Duran, scenografia Delia Ghizdăveț, sound design Adrian Piciorea. Distribuția include nume fresh și de expunere artistă de nivel ridicat – Denis Imbrescu, Vlad Brumaru, Jawad Mohammad Shahbazimoghadam, Adrian Ionescu, Cătălin Coșarcă. Biletele pot fi achiziționate de aici.

Weeekendul se încheie apoteotic, tot la Sala Mică a TNB, cu un spectacol dincolo de convenție artistică. Abuzarea publicului, în regia Edda Coza, propune un demers și o muncă artistică în comun, așa cum declară regizoarea, pentru scenă împotriva scenei, folosind teatrul pentru a protesta împotriva teatrului momentului. Fără a face referire la teatru ca entitate absolută, ci la teatru ca fenomen istoric, așa cum este el până în ziua de azi.  Cu scopul de a demonstra că  teatrul deține în continuare forța magică de a-i apropia pe oameni, delimitându-se de toate celelalte medii sociale – fizice și virtuale – care ne dezbină și ne privează de posibilitatea de a asculta și a înțelege perspectiva celui sau a celei de lângă noi. Distribuția – Dan Coza, Carol Ionescu, Irina Ștefan, Vlad Brumaru. Biletele pot fi achiziționate de aici.

Să fie, astfel, un weekend de artă pentru minte și suflet! Ne vedem la Teatru!

Vezi și

 

 

Care este reacția ta?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Vezi comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

Acest site utilizează Akismet pentru a reduce spam-ul. Aflați cum sunt procesate datele din comentariile dumneavoastră.

Derulați în partea de sus