Now Reading
Spectacolul “LUMEA LUI FRANK”, în Premieră, la Teatrul Tineretului Metropolis!

Spectacolul “LUMEA LUI FRANK”, în Premieră, la Teatrul Tineretului Metropolis!

O poveste universală despre iubire, singurătate, disperare și reversul lor; despre relația ambivalentă dintre un tată ajuns la vârsta senectuții și fiul său adult- refugiați, fiecare, în propriul univers, fără însă a renunța unul la celălalt; despre inevitabila confruntare dintre rațiune și emoție; despre sâmburele general valabil al oricărei întâmplări umane particulare.

 

Teatrul Tineretului Metropolis vă așteaptă duminică 4 iunie, ora 19.00, la  premiera spectacolului “Lumea lui Frank” de Alexandru Popa, regizat de Vlad Zamfirescu.

 

Jason Banks, un bărbat de vârstă mijlocie, căsătorit, tatăl a doi copii, face ultimele pregătiri pentru iminenta mutare a familiei în alt oraș, unde i s-a oferit un job foarte bun. Toate detaliile plecării sunt rezolvate – locuința, școala copiilor, noua slujba a soției- cu excepția situației lui Frank Banks, tatăl lui Jason.

Confruntarea dintre Jason și Frank evoluează în planuri multiple, de la alegerea cadourilor pentru nepoți, până la devoalarea traumelor, mai vechi sau mai noi, care au marcat istoria familiei.

 

Într-o cadență tensionată, cu sensibilitate și mult umor, piesa mânuiește abil semnificațiile complexe a ceea ce considerăm iubire și datorie, mai ales când destinele ne sunt implacabil înlănțuite.

Ironia, umorul și revolta se succed natural în derularea unei povești care pare să se rescrie constant pe parcursul desfășurării sale. Dialogul este alert, sensurile sunt multiple, tatăl, fiul și psihologul descoperă, pe rând, noi versiuni ale unei realități, care, în cele din urmă, “rămâne o problemă de perspectivă… depinde de ce parte a darului ești.”

 

Dincolo de ingredientele sale provocatoare, de ruperile abrupte de ritm și de perspectivă, cred că “Lumea lui Frank” rămâne o poveste integral realistă și, într-un fel, universală. În spațiul nesfârșit dintre “vedem ce știm” și “știm ce vedem” e loc pentru fiecare. “Lumea lui Frank” este o poveste, deopotrivă, intensă și discretă, pe care aleg să o spun simplu, cu deplină economie de mijloace, fără să o împănez gratuit cu artificii regizorale îndrăgostite de ele însele. Împreună cu cei doi excepționali colegi actori, care nu-și concep profesia fără adevăr, fructificăm textul, scenografia și sensurile necesare.”, Vlad Zamfirescu – regizorul spectacolului.

 

LUMEA LUI FRANK de Alexandru Popa

 

See Also

Regia: Vlad Zamfirescu

Cu: Adrian Titieni, Ștefana Samfira, Vlad Zamfirescu

Scenografia: Mădălina Marinescu

Muzică: Mihai Georgescu (Bere Gratis)

durata: 1h 45 min

Spectacol nerecomandat tinerilor sub 14 ani

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top