Now Reading
O expoziție complet dedicată laptelui este în derulare în prezent în Londra

O expoziție complet dedicată laptelui este în derulare în prezent în Londra

Laptele ocupă de mult un rol semnificativ în societate, chiar dacă nu este imediat evident. Este una dintre cele mai importante surse de hrană ale noastre, nenumărați oameni îl beau zilnic, inclusiv bebelușii și copiii pentru a le stimula creșterea și este prezentat în unele dintre cele mai memorabile reclame din ultimii 25 de ani.

Necesitatea laptelui este în prezent subiectul unei noi expoziții, intitulată simplu „Lapte”, în Wellcome Collection din Londra, până pe 10 septembrie, care abordează subiectul cu o atenție deosebită asupra impactului societal al laptelui asupra politicii globale, economie și cultură. Spectacolul analizează trecutul adânc înrădăcinat al laptelui în umanitate, relația noastră actuală cu superalimentul și percepțiile noastre în schimbare despre acesta și despre modul în care acest lucru ar putea afecta viitorul laptelui.

Organizată de Marianne Templeton și Honor Beddard, expoziția „Milk” prezintă peste 100 de lucrări, de la obiecte folosite în hrănirea  sugarilor până la reclame și afișe de sănătate publică, precum și lucrări de artă contemporană și lucrări realizate de noi artiști.

Expoziția abordează anumite aspecte precum : De ce este considerat laptele de vacă esențial pentru o dietă bună în Marea Britanie? Ce forțe modelează modul în care ne hrănim bebelușii? Cum este folosit laptele pentru a lega ideile despre sănătate de alb? Cum prețuim laptele și pe cei care îl produc?

Lucrările de artă din expoziție includ o proiecție video captivantă de 14 minute, cu scaune și tapet personalizate, de Ilana Harris-Babou, care a fost comandată de Colecția Wellcome. Intitulat Let Down Reflex (2023), videoclipul include mărturii personale despre alăptarea mamei, surorii și nepoatei artistului, reflectând asupra contextului politic mai larg care înconjoară hrănirea sugarilor.

See Also

Partea finală a expoziției, intitulată „Costul laptelui”, încurajează spectatorii să ia în considerare valorile care stau la baza sistemelor noastre alimentare și alegerile pe care le facem ca consumatori. De la Eve Bull cu produsul DIY Oat Milk, care instruiește oamenii cum să facă lapte de ovăz acasă, analizează impactul asupra mediului pe care îl au alegerile stilului de viață și provocările consumului etic într-un sistem capitalist. Laptele pe bază de plante produs comercial este vândut la un preț mai mare în comparație cu laptele de vacă – atunci, ecologicismul riscă să devină o preocupare de care numai cei bogați își pot permite să le pese.

Lucrarea finală a expoziției, instalația comandată de Jess Dobkin, For What It’s Worth (2023), examinează etica, reglementările și sistemele complexe în care laptele uman și cei care îl produc sunt atât apreciați, cât și devalorizați. Ea subliniază, de asemenea, creșterea vânzărilor online de lapte matern uman consumate de culturiști, fetiști și entuziaști ai sănătății alternative în secolul 21.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top