Acum citește
Când folclorul și EDM-ul se întâlnesc – ,,Străin în țara lui” David Ciente x Irina Rimes

Când folclorul și EDM-ul se întâlnesc – ,,Străin în țara lui” David Ciente x Irina Rimes

După succesul piesei ,,Ielele”, David Ciente și Irina Rimes colaborează din nou pentru o piesă de suflet: ,,Străin în țara lui”. Piesa cu influențe folclorice și producție contemporană, semnată David Ciente, o regăsesc pe Irina Rimes povestind despre sentimentul de înstrăinare, care poate încerca pe oricine, chiar și pe propriile meleaguri, versurile fiind culese din ,,Doina” lui Mihai Eminescu. 

Instrumentalul a fost construit de David Ciente și Irina Rimes. Producția a fost realizată, de asemenea, de David Ciente. 

,,Colaborarea cu Irina este și va rămâne foarte specială pentru mine, nu doar pentru modul simplu, frumos și natural în care interacționăm și lucrăm împreună, dar și pentru că m-a sprijinit activ să materializez un proiect la care deja munceam de câțiva ani și nu știam încă nici cum și nici când să îl lansez. De sunat, suna el ok încă de pe atunci, ușor timid și neînchegat, poate puțin prea sărac pentru o ureche mai pretențioasă, dar cu o misiune în spate, care prinsese deja un contur. Din creion, e adevărat, însă acest contur vag era clar trasat în jurul culturii românești străvechi, care cunoaște pentru prima dată mai de aproape ritmurile, bassline-urile și agresivitatea muzicii EDM. Era o vreme când parcă doar noi și încă câțiva credeam într-un proiect de genul ăsta. Irina l-a înțeles din prima. Acum, după un an de la prima noastră lansare, <<Ielele>>, suntem recunoscători milioanelor de oameni care o ascultă și o share-uiesc constant.

Astăzi lansăm împreună un NOU single, <<Străin în țara lui>>, care a luat naștere undeva la țară, unde ne-am lăsat inspirați de liniștea și peisajele de acolo, iar mai apoi de versurile poeziei <<Doină>>, scrisă de Mihai Eminescu.” ne spune David Ciente. 

Vezi și

,,Îmi este foarte drag acest proiect, de la instrumental și până la versuri. Cred că am reușit să conturăm o piesă care respectă sunetele autentice și integrează, în același timp, noul. Iubesc muzica pentru versatilitatea ei și abia aștept să vedem cum se aude în concerte această piesă.” ne spune Irina Rimes. 

Care este reacția ta?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Vezi comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

Acest site utilizează Akismet pentru a reduce spam-ul. Aflați cum sunt procesate datele din comentariile dumneavoastră.

Derulați în partea de sus