Acum citește
Documentarul Dior prezintă colaborarea dintre legenda fashion și artizanii indieni

Documentarul Dior prezintă colaborarea dintre legenda fashion și artizanii indieni

Dacă expoziţia spectaculoasă de meşteşuguri şi culori prezentată de Dior la Gateway of India din Mumbai în martie ne-a făcut să vrem mai mult, documentarul din culise, programat să fie lansat luni, 12 iunie, ne mai potolește setea fashion.

Regizorul francez Mélinda Triana, o colaboratoare obișnuită pentru Dior, care a surprins în ultimii ani elemente din jurul design-urilor emblematice ale casei de modă, a descris realizarea colecției din avansul toamnei acestui an, semnată Maria Grazia Chiuri, într-un documentar de 32 de minute. Îl putem vedea pe designerul Dior în India, unde a lucrat cu artizanii atelierelor Chanakya la broderia și ornamentele bogate și la Musée Guimet din Paris, dedicat artelor asiatice, în timp ce se pregătește pentru colecție.

În centrul explorării fashion stă colaborarea și prietenia de trei decenii a lui Chiuri cu Karishma Swali, care conduce Atelierele Chanakya și Școala de Meserii Chanakya, ale căror lucrări apar în colecții, dar și în tapiseriile de artă monumentale care au împodobit podiumurile Dior în anii recenți.

Filmul duce apoi spectatorii prin peisajele Indiei în căutarea tradițiilor textile ale țesătorilor, tipografilor și artizanilor care stau la baza colecției din avansul toamnei acestui an. Modelele de arhivă de la Christian Dior, Marc Bohan și Gianfranco Ferré sunt întrezărite în imagini, subliniind importanța de lungă durată a tradițiilor și tehnicilor vestimentare ale țării pentru casa de modă.

Vezi și

Apoi urmează pregătirea pentru spectacol, inclusiv crearea și instalarea lucrării de artă specifică locației, „Toran”, de 46 de picioare, afișată sub Gateway, ca o semnătură distinctivă a modului în care femeile din India folosesc broderia și mozaicurile pentru a decora țesăturile locale ca o modalitate de a-și întâmpina oaspeții în casele lor.

Documentarul din culise își va face debutul pe YouTube Premiere la ora 16:00. CET luni,  12 iunie, cu opțiune de chat live, și va fi ulterior disponibil prin intermediul contului Dior de pe platforma video.

Care este reacția ta?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Vezi comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

Acest site utilizează Akismet pentru a reduce spam-ul. Aflați cum sunt procesate datele din comentariile dumneavoastră.

Derulați în partea de sus