Now Reading
De vorbă cu…Nina Hariton, câștigătoarea sezonului 11 Chefi la Cuțite : “Ce m-a ajutat pe mine să fiu câștigătoarea, este faptul că eu am oferit încredere oamenilor din echipa mea.”

De vorbă cu…Nina Hariton, câștigătoarea sezonului 11 Chefi la Cuțite : “Ce m-a ajutat pe mine să fiu câștigătoarea, este faptul că eu am oferit încredere oamenilor din echipa mea.”

Originară din Republica Moldova, locuiește la Paris și este prima femeie concurentă în cadrul celui mai celebru show culinar din România, Chefi la cuțite, care a primit la preselecții trei cuțite de aur. Sub îndrumarea prolificului chef Sorin Bontea și-a arătat din plin, în echipa lui, măiestria, îndemânarea, imaginația și versatilitatea în bucătărie.

Astfel că Nina Hariton este câștigătoarea pe merit a sezonului 11 de Chefi la Cuțite. Iar astăzi ne prilejuiește o mare bucurie să o avem drept invitată în cadrul unui nou interviu marca Daily Magazine. Pentru că admirăm și susținem din plin femeile puternice! 

Enjoy!

 

Bună, Nina, şi bine te-am găsit în cadrul Daily Magazine! Pentru început spune-mi cum te simţi în ipostaza de prima femeie care a obţinut trei cuţite de aur şi care a şi câştigat finala Chefi la Cuţite din acest sezon? Care crezi tu că au fost principalele atuuri ce te-au remarcat?

mulțumesc din suflet pentru apreciere! EU am trăit la cote maxime fiecare etapă din acest concurs iar asta m-a făcut accept dar și valorific fiecare moment. Faptul am fost prima femeie care a obținut cele 3 cuțite de aur și împreună cu echipa am câștigat sezonul 11, este o dovadă  nu exista bariere și obstacole atunci când iți dorești ceva cu adevărat. Nu cred există secrete ale succesului atunci când faci totul cu trup și suflet! Există doar multă muncă și concentrație spre scopul final. Ce m-a ajutat pe mine fiu câștigătoarea, este faptul eu am oferit încredere oamenilor din echipa mea. Eu am crezut în ei. Eu nu i-am lășat se abată de la drumul nostru nici atunci când credeam nu mai este posibil de făcut nimic.

 

Care au fost cele mai importante lecţii învăţate în bucătărie, atât în lucrul cu oamenii, cât şi cu alimentele?

Noi putem performăm doar alături de oameni, iar o lecție pe care am învățat-o în bucătărie e fară oameni noi nu facem nimic! Oamenii au nevoie de oameni, iar asta s-a văzut în finala Chefi la Cuțite. M-am convins încă o dată flexibilitatea este o calitate foarte importantă în bucătărie.

 

 

Privind, cumva, obiectiv, femeile sau bărbaţii sunt mai maeştri în bucătărie, în opinia ta?

Nu există femei sau bărbați în bucătărie, există profesioniști. Atât timp cât iubești ceea ce faci, ești curios și vrei înveți lucruri noi, nu contează ești bărbat sau femeie. Cert e  tradiția face ca femeia fie mai puțin dispusă la munca în bucătăriile profesionale datorită orelor de muncă și a presiunii enorme care există în bucătărie, însă când există talent și dorință totul este posibil.

 

Ce poţi spune că ai învăţat de la mentorul tău, Sorin Bontea? Îţi doreşti o colaborare culinară pe viitor cu el?

Un lucru prețios pe care l-am învățat de la Chef Bontea este Munca, muncești! Prin muncă oricine reușește! Și dorința de câștig, cred asta este ceea ce ne-a unit până la urmă, acea ambiție câștigăm! Noi am câștigat împreună, iar Aventura abia începe!

 

Există prietenie în cadrul şi dincolo de Chefi la Cuţite?

Nu poți nu fii prieten cu oamenii cu care ai împărțit aceleași emoții timp de 1 lună,oameni cu care am plâns și cu care ne-am bucurat împreună! Noi lucrăm împreună la viitoare proiecte, rămâneți aproape de noi și urmăriți-ne evoluția!

 

Care este plăcerea ta culinară? Dar propriul tău autograf culinar?

Eu ador legumele de sezon, în bucătăria mea există un calendar al fructelor și legumelor de sezon. La mine în farfurie trebuie fie culoare! fie viață! Eu ador bucătăria franțuzească, de fapt este ceea ce definește cel mai mult! Este despre gust, savoare, textură, eleganță și rafinament!

 

 

See Also

În ce constă, în opinia ta, o dietă sănătoasă?

Eu diete nu țin, însă mereu am mănânc 3 mese pe zi, sănătoase, făcute de mine care includ legume proaspete, salate verzi, supe de sezon și, bineînțeles, desert doar de casă, artizanal.

 

Îţi doreşti pe viitor să ai propriul tău restaurant?

Eu, în sinea mea, îmi doresc, eu ador ospitalitatea, primesc oamenii, le ofer plăceri gastronomice, însă pe moment nu este planul meu. Lucrez intens la o carte de rețete, tehnici și secrete din gastronimia franțuzească. Carte care va vedea soarele în curând. Dar mai multe detalii voi oferi foarte curând.

 

Pe scurt, gătitul este artă, pasiune sau şi un pic de cunoaştere?

Pentru mine gătitul este, în primul rând, pasiune și dragoste! Cunoștințe tehnice putem avea cu toții, însă nu toți reușesc redea acel gust și aspect atunci când este vorba de gătit. Faceți totul cu dragoste și doar atunci veți deveni profesioniști cu adevărat!

 

 

 

 

What's Your Reaction?
Excited
1
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top