Acum citește
Outfiturile Tinei Turner – vedetele expoziției fashion Diva din Londra

Outfiturile Tinei Turner – vedetele expoziției fashion Diva din Londra

Tina Turner a fost mai mare decât viața până la sfârșit”, a spus prietenul ei, Bob Mackie, designerul de modă și colaboratorul celor mai faimoase look-uri ale ei, săptămâna aceasta înainte de lansarea Diva, o expoziție de modă de succes la V&A din Londra, care o prezintă pe regretata cântăreață într-un rol principal.

Solicitat să evalueze cum se potrivesc divele de astăzi cu predecesorii lor, designerul în vârstă de 83 de ani, a cărui carieră include crearea de ținute pentru Lucille Ball și Doris Day până la a fi judecător invitat la RuPaul’s Drag Race, nu a părut impresionat.

Rochia Flame creată de Mackie pentru Turner în 1977 este unul dintre punctele de atracție ale expoziției Diva, care se deschide sâmbătă. Panglici sinuoase de paiete roșii și aurii se desprind dintr-un corset nud, concepute pentru a se învârti în jurul coapselor lui Turner, creând o iluzie optică care a exagerat lungimea și dramatismul fiecărui pas în timp ce dansa.

Tina avea cel mai bun corp, cu cele mai lungi picioare și și-a folosit integral corpul. Când era pe scenă, devenea rock’n’roll.

Mackie identifică puterea voinței drept piatra de temelie a „divadomului” și a personalității lui Turner. „La repetiții, Tina își antrena fetele să danseze exact așa cum și-a dorit ea să danseze.”

Vizitatorii vor avea parte de o experiență audio-vizuală captivantă, datorită căștilor ce derulează piesele în funcție de vitrina de care se află cel mai aproape purtător. Coloana sonoră amețitoare cuprinde Maria Callas interpretând Norma lui Bellini la Scala în 1954 și Rihanna cântând Umbrella.

De altfel, Rihanna a fost „foarte, foarte generoasă” să împrumute cinci look-uri , inclusiv rochia și pălăria de inspirație papală pe care le-a purtat la Gala Met 2018 cu tematică catolică și rochia roz fard de obraz, împodobită cu cristale, purtată la premiile CFDA 2014.

Printre articolele expuse se numără și costumul Josephinei Baker, care este încă senzațional de riscant, la aproape 80 de ani după ce l-a purtat pe scena din Paris: un bikini de cristal, cupe suspendate de bretele fragile, mărgele roșu-vișinii pentru a crea iluzia nudității.

Secretul este că trebuie să fii suficient de nud. Crezi că vezi totul, dar nu vezi. Este un lucru sexy, cu siguranță, dar este și despre cineva care este fascinant de privit. Și nu toată lumea poate realiza asta așa cum o poate face Cher.”


În calitate de asistent în vârstă de 23 de ani al designerului Jean Louis, Mackie a schițat rochia în care Marilyn Monroe a cântat La mulți ani președintelui John F Kennedy. Când Kim Kardashian a purtat rochia la Met Ball anul trecut, Mackie a descris acest împrumut drept „o mare greșeală”, spunând că rochia lui Monroe „a fost concepută pentru ea și nimeni altcineva nu ar trebui să o poarte”.

Curatorul expoziției, Kate Bailey, consideră că orice gen poate fi o divă. Freddie Mercury, care a spus odată că are mai multe în comun cu Liza Minnelli decât cu Led Zeppellin, este pozat cu pieptul gol, în blugi albi strâmți, în timp ce costumul pentru aniversarea a 50 de ani a lui Elton John și o pereche de papuci cu toc înalt din satin negru purtați de Prince, confecționați la comandă, cu tălpi căptușite pentru dans, sunt de senzație.

Vezi și

Însă femeile sunt capetele de afiș fără îndoială ale show-ului. Bailey conturează cu pricepere standardele duble ale unei industrii de divertisment care își împinge vedetele feminine la extreme și apoi le pedepsește pentru că sunt prea exigente.

Bailey speră că vizitatorii se vor bucura de prezentarea spectaculoasă de modă și de mesajul de putere din spatele glamourului.

Vreau ca oamenii să se gândească la noțiunea de divă de-a lungul timpului,  la luptele ei… Relația cu patriarhia, cum și de ce a devenit asociată cu negativitatea.”

Expoziția DIVA va avea loc la V&A în perioada 24 iunie 2023 – 7 aprilie 2024.

 

 

Care este reacția ta?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Vezi comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

Acest site utilizează Akismet pentru a reduce spam-ul. Aflați cum sunt procesate datele din comentariile dumneavoastră.

Derulați în partea de sus