Now Reading
Festivalul Șerban Ionescu – un eveniment cultural de neratat în iulie la 2 Mai

Festivalul Șerban Ionescu – un eveniment cultural de neratat în iulie la 2 Mai

Primul festival dedicat tinerilor creatori de teatru și film din România va avea loc la malul mării, în stațiunea 2 mai,  în perioada 22-29 iulie, sub sloganul la fel. aproape la fel. altfel. Ediția de anul acesta pregătește un maraton de opt zile, în care arta se va afla la confluența dintre teatru, film, muzică, expoziție, experiment și dezbatere. Un festival deschis, deopotrivă, creațiilor contemporane și operelor care au devenit borne ale culturii românești.

Organizatorii mizează pe producții cinematografice de box office, scurtmetraje memorabile de competiție, spectacole de teatru prezentate de trupe artistice tinere din țară, concerte ale unor artiști de anvergură precum Omul cu Șobolani, Ada Milea și Bobo Burlăcianu sau Șaraimanii din Clejani, expoziții inedite ale unor importanți creatori precum Ion Barbu, Wanda Hutira și ROBERT OBERT.

Ca inedit, în acest an Festivalul se bucură de secțiunea Forum, ce prilejuiește, pe de o parte, în cadrul întâlnirilor Liber la dialog conversații deschise cu artiști precum Vlad Cristache, Maria Popistașu, Mimi Brănescu sau Velica Panduru, iar în cadrul Q&A la malul mării, o serie de dialoguri libere cu echipele de creație ale filmelor și spectacolelor aflate în competiția oficială a celei de-a treia ediții a Festivalului de Teatru și Film „Șerban Ionescu”.

Și pentru că arta înseamnă nu doar bucurie și entuziasm, ci și competiție, în cadrul competiției Festivalului din acest an, la secțiunea Teatru concurează 5 spectacole, după texte scrise de autori precum Shakespeare, George F Walker, Eugene Ionesco, Alice Birch, Mike Bartlett, iar la secțiunea Film, 11 scurtmetraje. Off competition, publicul se va putea bucura de spectacole de teatru renumite de la TNB (Abuzarea publicului), Teatrul de Stat Constanța (Meciul de comedie), Ideo Ideis (Zbor) un spectacol de stand-up prezentat de actori de la Clubul The Fool din București și o lectură antiperformativă interactivă – Noua mea piesă de Ștefan Peca. Totodată, la capitolul pelicule, off competition se vor putea viziona animații și filme celebre precum E pericoloso sporgersi, Niki Ardelean-c0lonel în rezervă, Poziția copilului și RMN, reunite în categoria 40 ani în 4 de filme.

See Also

Programul oficial este detaliat și poate fi găsit aici . Intrarea este LIBERĂ la toate evenimentele.

Am conturat programul ediției din 2023 în jurul sloganului la fel. aproape la fel. altfel., pe care l-am considerat un punct de pornire generos și, în același timp, provocator pentru vremurile în care trăim.  Festivalul de Teatru și Film „Șerban Ionescu” rămâne fidel misiunii de a facilita contexte culturale de întâlnire și socializare între artiști și public. Vă așteptăm la 2 Mai să celebrăm bucuria de a fi împreună la un nou început de drum!”, declară Edda Coza, director de viziune și comunicare.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top