Now Reading
Eurovision 2024 se va desfășura la Malmo

Eurovision 2024 se va desfășura la Malmo

Orașul Malmö, situat în sudul Suediei, a fost selectat de gazda Broadcaster SVT și EBU pentru a găzdui cea de-a 68-a ediție Eurovision Song Contest în mai 2024.

SVT va organiza competiția de anul viitor după victoria istorică a lui Loreen la Liverpool, la începutul acestui an, cu „Tattoo”, devenind prima artistă care a câștigat de două ori Eurovision Song Contest,  Suedia egalând recordul Irlandei cu 7 victorii în total.

Marea finală a celui de-al 68-lea concurs Eurovision va avea loc sâmbătă, 11 mai, pe Arena Malmö, semifinalele având loc la începutul aceleiași săptămâni, marți, 7 mai și joi, 9 mai.

Orașul Malmö a fost ales  în urma unei licitații care a examinat facilitățile locației, capacitatea de a găzdui mii de delegații în vizită, echipele, fanii, jurnaliștii și infrastructura locală, printre alte criterii.

Martin Österdahl, supervizorul executiv al Eurovision Song Contest a declarat: „EBU este încântat că Malmö a fost selectat ca oraș gazdă pentru Eurovision Song Contest 2024”.

Malmö deține un loc special în istoria Concursului, găzduindu-l cu succes mai întâi în 1992 și apoi în 2013 – după ultima victorie a lui Loreen. Suntem încântați să revenim în acest oraș vibrant și dinamic, care a demonstrat că deține locații și infrastructura perfectă pentru organizarea celui mai mare eveniment de muzică live din lume.

Angajamentul orașului Malmö față de diversitate, incluziune și inovație se aliniază perfect cu spiritul competiției. În plus, dimensiunea sa compactă și infrastructura de transport bine dezvoltată înseamnă că toți cei implicați în Concurs, inclusiv delegațiile, media și fanii vor putea călători cu ușurință în oraș. Angajamentul său față de sustenabilitate și inițiative ecologice se aliniază perfect cu propriile noastre valori, făcându-l un oraș gazdă ideal pentru cea de-a 68-a ediție a Eurovision Song Contest.

Malmö va oferi același sentiment uimitor ca în 2013 – dar cu noi experiențe în 2024. Avem o infrastructură modernă și durabilă și dorința și capacitatea de a organiza un festival adecvat pentru toate vârstele.”

 

Suedia va găzdui Eurovision Song Contest pentru a șaptea oară în 2024, după ce anterior a organizat competiția la Stockholm în 1975, 2000 și 2016, la Malmo în 1992 și 2013 și la Göteborg în 1985.

See Also

Este, de asemenea, prima dată când Eurovision Song Contest nu se organizează într-o capitală timp de 5 ediții consecutive.

Se așteaptă ca biletele să fie puse în vânzare ulterior în acest an.

Mai multe detalii vor fi dezvăluite în săptămânile și lunile următoare.

Pentru mai multe detalii, accesați eurovision.tv și urmăriți canalele oficiale Twitter, Instagram, TikTok și Facebook ale Concursului Eurovision.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top