Now Reading
Falcon Lake – Prima dragoste te va bântui

Falcon Lake – Prima dragoste te va bântui

Falcon Lake este o dramă romantică regizată de Charlotte Le Bon, filmată pe peliculă de 16 mm. Adaptat după romanul „Une sœur” de Bastien Vivès, filmul îl include pe Joseph Engel în rolul lui Bastien, un băiat de 13 ani din Paris, Franța, aflat într-o vacanță de familie în Quebec, unde o întâlnește pe Chloé (Sara Montpetit), fiica de 16 ani a vechii prietene a mamei sale, Louise (Karine Gonthier-Hyndman). 

Distribuția îi include și pe Monia Chokri în rolul mamei lui Bastien, Violette, precum și pe Jeff Roop, Pierre-Luc Lafontaine și Thomas Laperrière în roluri secundare.

Filmul a fost filmat în vara anului 2021 în și în jurul orașului Gore, Quebec.

Pelicula a fost prezentată în premieră în cadrul programului Director’s Fortnight, la Festivalul de Film de la Cannes în 2022 și a avut premiera canadiană la Festivalul Internațional de Film de la Toronto 2022.

 

 

Are premiera în cinematografele din România în data de 28 iulie. 

PARTENER MEDIA – DAILY MAGAZINE

 

Biografie CHARLOTTE LE BON

See Also

Charlotte Le Bon a crescut în Quebec, înainte de a se muta la Paris. A lucrat ca actriță cu regizori francezi precum Michel Gondry și Jalil Lespert. În SUA, a filmat cu Lasse Hallström, Robert Zemeckis și Sean Ellis. Charlotte își explorează gustul pentru artă prin picturi, desene și litografii. Pasiunea ei pentru filmele de gen a determinat-o să scrie și să regizeze Judith Hotel, un scurtmetraj prezentat la Cannes în 2018. Falcon Lake este primul ei lungmetraj.

Screendaily, UK – Le Bon ține totul sub control în Lacul Falcon. Regia ei este discretă, ritmul este măsurat și elementul supranatural al poveștii este reținut până la scenele finale. Directorul de imagine, Kristof Brandl, nu exagerează niciodată imaginea. Frumusețea de carte poștală a locațiilor din Quebec și viziunile zilelor ploioase și a întunericului de pe malul lacului sporesc acel sentiment de realitate cotidiană. Rezultatul final este o evocare delicată și în cele din urmă emoționantă a intensității primei iubiri.

In Review Online, USA – Le Bon evită idealismul tipic însorit și nostalgia zaharină a filmelor cu tematică similară pentru ceva mai întunecat și mai neliniştitor – în același timp cald și sfâșietor, ceva care recunoaște cu îndrăzneală durerea profundă a iubirii tinere prin prisma legendelor adolescentine și a poveștilor cu fantome care se prăbușesc abrupt în lumea reală și bulversează visul delicat al adolescenței.

 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
1
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top