Now Reading
ÎNCEPE FESTIVALUL DE TEATRU ȘI FILM „ȘERBAN IONESCU”! O ediție la fel. aproape la fel. altfel., între 22 și 29 iulie, la 2 Mai

ÎNCEPE FESTIVALUL DE TEATRU ȘI FILM „ȘERBAN IONESCU”! O ediție la fel. aproape la fel. altfel., între 22 și 29 iulie, la 2 Mai

Primul festival dedicat tinerilor creatori de teatru și de film debutează sâmbătă, 22 iulie, de la ora 21:00, la Pelican Garden, cu un concert susținut de Taraful Șaraimanii din Clejani. Participarea este gratuită.

 

Sub sloganul la fel. aproape la fel. altfel., cea de-a III-a ediție a Festivalului de Teatru și de Film „Șerban Ionescu” aduce arta la mare căutare și în acest an. În decursul celor 8 zile, vor fi prezentate peste 50 de evenimente, reunite în cadrul a cinci secțiuni: TEATRU, FILM, CONCERT, EXPO, FORUM.

Festivalul include o competiție oficială, în care intră spectacole de teatru și scurtmetraje realizate de tineri creatori, absolvenți ai facultăților de profil din ultimii ani. Creațiile înscrise vor fi evaluate de un juriu unic, alcătuit din profesioniști din lumea teatrului și a filmului: Maria Popistașu (actriță), Mimi Brănescu (actor, scenarist și dramaturg), Velica Panduru (scenografă), Vlad Cristache (regizor și director al Teatrului Excelsior București). Festivitatea de premiere, denumită PELIGALA, va avea loc sâmbătă, 29 iulie, de la ora 21:30, la Pelican Garden.

În afara competiției, organizatorii au pregătit un program generos, adresat publicului larg și potrivit tuturor vârstelor. La Pelican Cinema vor rula animații, scurtmetraje de ficțiune și o serie de lungmetraje care alcătuiesc secțiunea 40 de ani în 4 filme, dedicată aniversării filmului „Imposibila iubire”, cu actorul Șerban Ionescu în rolul principal. Ada Milea și Bobo Burlăcianu, dar și trupa Omul cu Șobolani vor concerta la Pelican Garden, iar artistul Ion Barbu va realiza o creație de artă murală site-specific în curtea festivalului.

Iubitorii de artă vor avea parte de întâlniri și discuții cu artiștii prezenți în festival, în fiecare zi, la Pelican Garden. La sesiunile de Q&A vor participa cei patru membrii ai juriului, dar și invitați speciali precum Erwin Șimșensohn, regizor și directorul Teatrului de Stat Constanța, și dramaturgul Peca Ștefan, care va susține o  lectura antiperformativă și interactivă a celei mai recente creații ale sale: : nouameapiesă?, concepută inițial în mediul online, în timpul pandemiei.

Între un film, un spectacol și o baie în mare, Festivalul de Teatru și Film „Șerban Ionescu” își invită publicul la lectură pe plajă. La intrarea în curtea festivalului se va regăsi Cartea pe roți, librăria mobilă a lanțului Humanitas.

Spoturile de promovare ale ediției 2023 pot fi urmărite aici:

Spot #1 Festivalul de Teatru și Film „Șerban Ionescu”, ediția a III-a

Spot #2 Festivalul de Teatru și Film „Șerban Ionescu”, ediția a III-a

Link Facebook event: https://fb.me/e/1mCLB7NUW.

Mai multe informații despre festival și edițiile anterioare pe www.festivalulserbanionescu.ro și pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/festivalulserbanionescu.

See Also

 

Proiect co-finanțat de Ministerul Culturii

Realizat cu sprijinul Primăriei Comunei Limanu prin programul Cultura la Liman

Co–producător: Teatrul de Stat Constanța

Co-finanțator: Centrul Național al Cinematografiei

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top