Now Reading
GALA HOP ÎN 3 MOTIVE | ALEXANDRU CONDURAT : “Un actor prezentabil ar trebui să aibă o etică bună de lucru, să nu se compromită în mediile de lucru și să fie onest în raport cu munca lui.”

GALA HOP ÎN 3 MOTIVE | ALEXANDRU CONDURAT : “Un actor prezentabil ar trebui să aibă o etică bună de lucru, să nu se compromită în mediile de lucru și să fie onest în raport cu munca lui.”

Seria de interviuri dedicate Galei Hop – Gala Tânărului actor din acest an, eveniment la care Daily Magazine este Partener Media, ajunge azi la Alexandru Condurat. Concurent la Secțiunea Grup, alături de Ingrid Neacșu, cu spectacolul A fost odată.

Alexandru este absolvent al Universității „Babeş – Bolyai” Cluj-Napoca și actor la Teatrul Național Aurel Manea din Turda și la Centrul de Creație Maidan, cel mai recent proiect, Emigranții, fiind un important spectacol-debate despre migrarea studenților români în străinătate.

Actoria pentru mine este … (în 3 cuvinte)

Mod de joacă!

 

3 atribute ce descriu un actor prezentabil:

Un actor prezentabil ar trebui să aibă o etică bună de lucru, să nu se compromită în mediile de lucru și să fie onest în raport cu munca lui.

 

3 moduri în care îmi doresc să-mi fac simţită prezenţa că actor pe scena din România:

Nu m-am gândit niciodată la cum să-mi fac simțită prezența în spațiul teatral. Activez pe multe planuri: sunt angajat la Teatrul Național „Aureliu Manea” din Turda și, în același timp, am deschis și un spațiu independent numit: Centrul de Creație Maidan alături de Filip Odangiu și Diana Aldea,  dar cred că e nevoie de mai multă expunere în spațiul teatral românesc atunci când vine vorba de transparența sau vizibilitatea actorilor din producțiile teatrale. Aici putem vorbi și de metodele prin care se oferă prilejul actorilor tineri și nu numai, de a se desfășura, cred că e nevoie în continuare de mai multe  platforme culturale, precum TNT (organizat la Craiova), call-uri de rezidențe artistice cum sunt la Reactor, pentru că sunt mulți actori cu foarte mult potențial peste tot în țară dar lipsește cadrul sau posibilitatea de afirmare de cele mai multe ori.

 

3 motive pentru care prefer să lucrez individual/în grup legat de secțiunile Hop

Prefer să lucrez la secțiunea GRUP în cadrul Galei Hop pentru că este mult mai fun iar procesul de lucru este mult mai satisfăcător atunci când ai cu cine să-ți împarți energia creatoare, în cazul meu Ingrid Neacșu, dar și Luana Hagiu care ne indrumă. Ideile sunt mai multe și posibilitățile la fel. Când am un partener de scenă îmi vine mai ușor să mă calibrez, am o oglindă, un soi de aparat de masură în partener.

 

Alexandru Condurat și Ingrid Neacșu 

 

3 aşteptări eu vs Gala Hop şi eu vs public

Sincer, în general nu am așteptări. O iau ca pe o experiență care îmi oferă prilejul de a cunoaște oameni noi din domeniu, poate să colaborăm mai mult pe viitor, cine știe. Iar legat de public, sper doar să se bucure de moment și de ce prezentăm.

 

3 motto-uri ce mă descriu pe scenă şi în culise

Să mă distrez !

See Also

Să rămân onest față de mine și de munca echipei!

Să nu mă opresc!

 

3 mulţumiri pe care le-aş adresa dacă aş fi unul dintre câştigătorii Galei

Mulțumesc din inimă Oamenilor mei de suflet!

Doamne ajută! Pace și Iubire!

 

3 mesaje pentru mine cel/cea din trecut/prezent/viitor

Pe lângă răspunsul de la punctul șase, pentru că lucrurile acelea sunt niște îndemnuri  pe care mi le spun de ceva timp, mai adaug ideea de a fi recunoscător pentru ce se întâmplă și pentru oamenii din jurul meu ! Pace și Iubire!

 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
1
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top