Now Reading
Claudiu Dumitrache în atenția celebrităților internaționale

Claudiu Dumitrache în atenția celebrităților internaționale

Într-o prefață ce se va regăsi într-o nouă carte scrisă de către Claudiu Dumitrache, celebrul actor și cântăreț american Jonathan Jackson, laureat a 5 premii Emmy, notează că „arta este un meta-limbaj” și că „poezia lui Claudiu Dumitrache intră în acest meta-limbaj și invită inima să contemple viața pe cele mai esențiale planuri”.          

Despre noul volum al lui Claudiu Dumitrache, artistul Jonathan Jackson, celebritate de la Hollywood și fratele lui Candice Jackson, fostă secretară de guvern a Departamentului de Educație SUA în administrația Trump, mai scrie că, „este o explorare poetică, profund personală a sensului vieții, a relațiilor, a frumuseții, a tristeții și a credinței ancestrale”, relatează regal-literar.ro.

Nu este pentru prima dată când artistul român de etnie romă, considerat un talent rarisim de Dida Drăgan, ajunge în atenția celebrităților internaționale. Anii trecuți, pe când Claudiu Dumitrache era nominalizat pentru un premiu muzical în Las Vegas, actorul Michael Airington îl prezenta nu doar ca pe „un interpret incredibil”, dar și ca pe „un artist cu o perseverență ce l-a dus spre succes”, considerându-l „un pariu grozav”. De asemenea, Eb Davis a scris despre el că are „o voce lină, puternică, foarte emoțională, și o adevărată prezență scenică”.

Alte star-uri internaționale sau afaceriști americani care și-au exprimat aprecierea creațiilor sale au fost și Miley Cyrus, Michaela Rose (ex. Arabesque), afaceristul Michael Koch din consiliul Forbes, Cheryl Shuman (CEO Beverly Hills Cannabis), Isaac Cates, din comisia de vot a Premiilor Grammy, Michael James Down, Jakob Petrén și Kaven Girouard, chitaristul lui Celine Dion.

Cetățean de Onoare la 21 de ani

În România, tânărul muzician și scriitor este văzut ca un „simbol pentru viitorul creației intelectuale” și „un purtător și un făuritor de cultură cum rar se mai găsesc astăzi în Țara Românească”, după cum afirmă Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române.

See Also

Claudiu Dumitrache este cel mai tânăr jurnalist, din istoria presei românești, care a primit premiul UZPR pentru excelență și performanță în mass-media, dar și cel mai tânăr autor de autobiografie (record național omologat în Cartea Recordurilor din România). Alte premii care i s-au acordat pentru activitatea sa de-a lungul timpului sunt: premiul Music Awards Tv, premiul pentru tehnică și expresivitate vocală de excepție și premiul pentru cea mai bună voce masculină. Totodată, a devenit și cel mai tânăr Cetățean de Onoare din Dâmbovița, la vârstă de 21 de ani.

A susținut aproape 2.000 de spectacole, cântând alături de nume mari din industrie, ca trupa Alphaville, Faydee și Neda Ukraden, unele dintre melodiile sale fiind preluate de MTV Italia. Din 2020, Claudiu Dumitrache, fost președinte al Departamentului de Educație, Cerecetare și Cultură în PNR, este numit Ambasador al Culturii al federației Euro Education, printr-un program al Comisiei Europene, și, din 2022, organizează Premiile Radar de Media. Conduce trustul de presă culturală Myosotis Media Group, care integrează revista Regal Literar. Claudiu Dumitrache a publicat mai multe cărți de poezie, articole de critică muzicală și eseuri despre religiozitatea lui Albert Einstein și Mihai Eminescu.

 

What's Your Reaction?
Excited
1
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top