Now Reading
Festivalul Strada Armenească: Două zile de muzică și distracție în Grădina Botanică din București, pe 26 și 27 august, cu intrare liberă

Festivalul Strada Armenească: Două zile de muzică și distracție în Grădina Botanică din București, pe 26 și 27 august, cu intrare liberă

În acest sfârșit de săptămână, Uniunea Armenilor din România prezintă cea de-a VII-a ediție a Festivalului Strada Armenească, în premieră la Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” din București. Pe 26 și 27 august, cultura și tradițiile armenești sunt sărbătorite în mijlocul naturii urbane, la un Picnic festiv, unde publicul se poate bucura de concerte ale unor artiști armeni, români și aparținând minorităților etnice din România. Intrarea la festival este liberă. Pentru a ajunge în perimetrul festivalului, accesul în Grădina Botanică se realizează după achitarea unei taxe de 10 lei, la intrare sau online, aici: https://events.unibuc.ro/gradina-botanica/intrare-22/

 

Cea de-a VII-a ediție a Festivalului Strada Armenească, la picnic, aduce două zile încărcate de evenimente inedite, pentru publicul de toate vârstele.  Vreme de două zile, Grădina Botanică din București va găzdui zece concerte de muzică live ale unor artiști din Armenia și România, două DJ sets, târg meșteșugăresc, iar participanții se vor bucura de asemenea de gastronomii internaționale, cafea la nisip, expoziții, o bibliotecă în natură, realizată de Editura Ararat și ateliere de dansuri armenești, sculptură tradițională în piatră (Khachkar).

 

Cei mici vor avea o zonă dedicată, unde se vor putea juca în natura urbană, iar între orele 12.00-14.00, vor putea asculta povești armenești, sau participa la spectacole de teatru de păpuși și ateliere susținute de Mark Twain International School (între orele 13:00 și 19:00, în fiecare zi).

 

Despre trainerii armeni care susțin atelierele din cadrul Festivalului Strada Armenească:

 

De peste douăzeci de ani, „Centrul Cultural Teryan” din Erevan se implică într-o gamă amplă de activități pentru păstrarea și diseminarea valorilor culturale, literare, educative, etnografice, științifice, de cercetare și spirituale; promovează conservarea și răspândirea valorilor spirituale și culturale, încurajează dezvoltarea culturii armene, organizează și desfășoară cursuri de croitorie, lucru manual, broderie, țesut de covoare, precum și o serie de alte meșteșuguri.

Narine Poladian este armeancă din Liban, a studiat arhitectura interioară. În 2018 a decis să meargă în Armenia în calitate de voluntară la Birthright Armenia și s-a îndrăgostit de procesul de realizare al crucilor din piatră, numite Hacikar. În fiecare zi, ea interacționează cu pietrele, infuzându-le energie, promovând conservarea culturii armene.

 

 

Festivalul își deschide porțile pe 26 și 27 august, între orele 12:00 și 22:45. Iată programul celor două zile de eveniment:

 

 

Sâmbătă, 26 august

 

12:00 Atelier de sculptat în piatră – Hacikar, suținut de Narine Poladian (durată 2h-2h30)

12:00-13:00 Trio Puppet – Spectacol teatru de păpuși (copii)

13:00 Atelier de brodat și pictat textile cu motive armenești, susținut de Centrul Cultural Teryan (durata 1h – 1h30)

13:00 – 19:00 Ateliere pentru copii susținute de Mark Twain International School

15:00 Atelier de dansuri tradiționale armenești, susținut de Karin Folk Dance and Song Group și Ansamblul Vartavar (durata 40min-1h)

16:00 Atelier de brodat și pictat textile cu motive armenești, susținut de Centrul Cultural Teryan (durata 1h – 1h30)

16:00 Atelier de sculptat în piatră – Hacikar, susținut de Narine Poladian (durata 2h-2h30)

15:00 – 17 :00 Daytime party: Ligia Keșișian DJ Set & percuție live Lucas Molina

17:00   Spectacol de dans Ansamblul Vartavar

17:30   Spectacol Ionuț Galani și Ansamblul Asteria al Uniunii Elene din România & Antonia Cojocaru

18:30   Concert Taraf Flamenco     

19:30   Concert Mahala Rai Banda (din partea Asociației Partida Romilor Pro-Europa)

20:30   Concert Via Dacă     

21:30   Concert Hayk Karoyi & Susanna Najarian

 

 

Duminică 27 august

 

12:00 Atelier de sculptat în piatră – Hacikar, susținut de Narine Poladian (durata 2h-2h30)

See Also

12:00 – 13:00 Trio Puppet – Spectacol teatru de păpuși (copii)

13:00 Atelier de brodat și pictat textile cu motive armenești, susținut de Centrul Cultural Teryan (durata 1h – 1h30)

13:00 – 19:00 Ateliere pentru copii susținute de Mark Twain International School

15:00 – 17:00 Sound Therapy: Hayk Karoyi

16:00 Atelier de dansuri tradiționale armenești susținut de Karin Folk Dance and Song Group și Ansamblul Vartavar (durata 40min-1h)

16:00 Atelier de sculptat în piatră – Hacikar, susținut de Narine Poladian (durata 2h-2h30)

17:00 Atelier de brodat și pictat textile cu motive armenești, susținut de Centrul Cultural Teryan (durata 1h – 1h30)

17:30   Spectacol oferit de Federația Comunităților Evreiești din România

18:30   Concert Tarup Trio by Miqayel Voskanyan

19:30   Concert Bogdan Simion și Lăutarii de mătase

20:30   Concert Karin Folk Dance & Song Group

 

DESPRE UNIUNEA ARMENILOR DIN ROMÂNIA

Uniunea Armenilor din România este o organizație non-guvernamentală constituită în anul 1919, cu scopul de a-i ajuta pe armenii refugiați în România după Genocidul din 1915.

După 1990, Comunitatea armeană a reînființat Uniunea Armenilor din România, dorind să păstreze moștenirea culturală și spirituală a armenilor de pe aceste meleaguri, dar să și promoveze cultura și tradițiile armene în rândul publicului larg.

 

Parteneri: Armenian Youth Organization, The Fresh, DPD, Grădina Botanică „Dimitrie Brândză”, Universitatea din București, Rock FM, Cărturești, International Mark Twain School, Aperol,  Uniunea Elenă din România, PRPE, Federația Comunităților Evreiești din România, ARARAT, Periodic al Uniunii Armenilor din România.

Partener media – Daily Magazine 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top