Acum citește
RAD își continuă periplul la Timișoara în această toamnă și se pregătește pentru ediția din 2024

RAD își continuă periplul la Timișoara în această toamnă și se pregătește pentru ediția din 2024

RAD Art Fair este o inițiativă colaborativă mult așteptată menită să consolideze nucleul scenei artistice din România, oferind vizibilitate artiștilor, galeriilor și producătorilor săi culturali și construind o bază pentru creșterea unei piețe de artă sustenabile la nivel național.

Pentru ediția sa de debut din 2023, Târgul de Artă Contemporană RAD a prezentat cele mai importante galerii de artă contemporană și creatori culturali din România. 20 de expozanți din București, Cluj, Timișoara, și o prezență specială din Chișinău, de la organizații de renume mondial la spații emergente, programele expozanților au expus poziții artistice și voci creative diverse atât ale artiștilor români, cât și ale celor internaționali.

Acum  RAD își continuă periplul la Timișoara, în seria TRIPS,  în perioada 30 septembrie – 1 octombrie 2023, unde va avea loc cea mai mare expoziție din țară dedicată lui Constantin Brâncuși din ultimii 50 de ani.

Brâncuși: Surse Românești și Perspective Universale se deschide pe 30 septembrie la Muzeul Național de Artă din Timișoara. Biletele de intrare la expoziție, pe intervale orare, le puteți achiziționa de AICI.

 

Comunitatea RAD se reunește pentru a-l sărbători pe marele Brâncuși prin mai multe evenimente contemporane. Activitățile încep  în aceeași după-amiază de sâmbătă cu o petrecere în grădină cu șampanie și un tur al noii expoziții a Galeriei Jecza, Peter Jecza: Regele bronz. După cum sugerează și numele, codul vestimentar sugerat este GOLD! Mai târziu în acea seară,  Cazarma U organizează vernisajul expoziției de design a Epretext Curage. A doua zi va fi organizat un brunch găzduit de /SAC cu un spectacol parte a expoziției Individual Compus.

Sâmbătă, 30 septembrie 2023

12:00-15:00 Garden Party & Art Tour @ Jecza Gallery – Calea Martirilor 1989 51/52

19:00-21:00 Vernisaj @ Cazarma U – Strada General Eremia Grigorescu

Duminică, 1 octombrie 2023

12:00-14:00 Brunch & Performance @ Comenduirea Garnizoanei – Piața Libertății, 5

 

 

DOI JOI  – BUCUREȘTI  | Joi, 14 septembrie 2023 | 18:00 – 22:00

Luna septembrie marchează cea de-a 17-a ediție a evenimentului Doi Joi, un al doilea program de joi pentru care diversele galerii de artă, spații conduse de artiști, institute culturale și studiouri de artiști din București se unesc pentru a crea o experiență creativă vibrantă și captivantă, menită să promoveze o comunitate artistică mai bine informată și mai unită. În a doua zi de joi a fiecărei luni, iubitorii de artă își pot dedica seara exclusiv artei contemporane.

Conceput ca o serie de evenimente artistice, de la vernisaje la spectacole și tururi ghidate, Doi Joi este ocazia perfectă de a descoperi diversitatea Scenei de Artă a Bucureștiului.

DOIJOI.ART este acum LIVE! Vizitați site-ul  pentru a fi la curent cu spațiile de artă contemporană din București și pentru a vă planifica circuitul Doi Joi în fiecare lună.

La ce să vă așteptați în timpul unei seri DOI JOI:

💥 Explorați o selecție diversă de galerii, studiouri de artiști și spații conduse de artiști în tot orașul

💥 Interacționați cu artiști locali și internaționali, obținând o perspectivă asupra proceselor lor creative.

💥 Experimentați energia scenei artistice înfloritoare a Bucureștiului în atmosfera vibrantă a serii.

Doi Joi este organizat de aceeași echipă de bază care a conceput și creat RAD Art Fair. Urmăriți contul de instagram @doi_joi pentru actualizări live.

Vezi și

 

 

Casa de vară RAD 2023
Unul dintre obiectivele pe termen lung ale RAD este de a construi o comunitate strânsă și durabilă de iubitori de artă și profesioniști în artă care lucrează și se joacă împreună. Petrecerea timpului prelungit ca grup multigenerațional și divers este printre cele mai bune modalități de a atinge acest obiectiv.

Vara trecută a fost organizat primul eveniment RAD House. Cinci galeriști, Andrei Jecza, Alexandru Niculescu, Daniela Palimariu, Mihai Pop și Catinca Tabacaru au invitat artiști și colecționari să petreacă un weekend discutând despre rolurile și responsabilitățile noastre față de scena artistică locală. Discursul de mai multe zile a intrat în optica și obiectivele artei contemporane românești într-o piață globală de artă și au fost prezentate ideile și viziunile grupului pentru viitoarele proiecte RAD. Momentele comune de inspirație și relaxare au fost în centrul acestui timp petrecut împreună, la fel ca jocul și filozofia, micul dejun prelungit, conversațiile intime.

 

 

A doua ediție a Târgului de artă RAD va avea loc în perioada 9-12 mai 2024

În timp ce RAD 2024 promite vibrații excelente, lucrări de artă incitante și comunitatea inspirată de prima ediție, se bazează pe o experiență colectivă. În 2024, va fi prezentată RAD Design, o expoziție specială organizată de fondatoarea Epretext, Adela Maria Marius. Cu această nouă secțiune, se crează o punte între arta contemporană și design, pe măsură ce cele două domenii devin mai împletite la nivel internațional.

 

Dacă nu ați făcut-o deja, urmăriți contul de Instagram @rad.fair pentru actualizări live.

Care este reacția ta?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Vezi comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

Acest site utilizează Akismet pentru a reduce spam-ul. Aflați cum sunt procesate datele din comentariile dumneavoastră.

Derulați în partea de sus