Now Reading
TIGRU INTERVIU | FACE 2 FACE – PAUL IPATE VS ALEX VELEA

TIGRU INTERVIU | FACE 2 FACE – PAUL IPATE VS ALEX VELEA

Din 29 septembrie ne vom putea bucura, în cinematografele din toată țara, de noul film românesc Tigru, în traducere Day of the tiger, film ce deja și-a creat un parcurs internațional de succes, și unde Daily Magazine s-a alăturat cu mare bucurie în calitate de parteneri media. Asta și pentru că susținem din plin filmul românesc!

Filmul este o dramă inspirată din fapte reale petrecute la Sibiu în 2011.
Proiectul este o coproducție a trei țări: România, Franța, Grecia.
Este încărcat de spirit ludic și combină genurile – dramă, comedie, film de aventuri – în așa fel încât să-i atragă și pe cinefilii hardcore, dar și publicul larg. Dincolo de vânătoarea animalului exotic, cu aura sa aproape legendară, se află o poveste profund umană, despre pierderi ireversibile, acceptarea lor și evadarea din cuștile pe care le construim singuri în jurul nostru.

Regia îi aparține lui Andrei Tănase. Iar distribuția include nume deja foarte cunoscute scenei românești, precum Cătălina Moga, Paul Ipate, Elvira Deatcu sau Alex Velea, dar și actori tineri și foarte promițători precum Bogdan Limpede, Victoria Ecaterina Moraru sau Mălina Moraru. Filmul a fost prezentat în premieră la cea de- a 52- a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Rotterdam – IFFR (25 ianuarie –4 februarie 2023), în cadrul secțiunii “Bright Future”, secțiune ce își propune să prezinte cineaști tineri, emergenți, care îmbogățesc cinematograful contemporan cu lucrări inovatoare, originale și îndrăznețe.

În avanpremiera acestei noi producții românești de succes, Daily Magazine are bucuria de a-i aduce față în față pe cei doi protagoniști din Tigru, Paul Ipate vs Alex Velea într-un nou interviu de poveste. Enjoy! 

 

3 elemente ce pot spune că mă definesc ca actor în industria cinematografică de azi

Paul IpateO facultate, piese de teatru și câteva filme

Alex VeleaSalutare tuturor! De la început vă spun că eu sunt un biet cântăreț care este atras și de această artă, a cinematografiei, dar până la titulatura de ACTOR mai e cale lungă. Ce cred că mă va ajuta în această posibilă carieră este “mecla” mea, pe care o consider interesantă (cel puțin:))), expresivă și faptul că am ambiție și îmi doresc să învăț de la cei mai buni, unul dintre ei fiind chiar colegul de interviu, prietenul meu pot spune, Paul Ipate, pe care îl admir, respect și căruia îi mulțumesc pentru răbdare, pentru toate repetițiile (făcute pentru mine, mai ales) și pentru toate încurajările.

 

3 gânduri avute la început de drum în meseria de actor şi dacă acestea s-au concretizat în timp

Paul IpateSă fac cât mai puține compromisuri, să lucrez cu cât mai mulți oameni mari din industrie și să fac și bani din asta:) 

Alex VeleaSă pară “firesc” ceea ce joc, să mă transpun în personajul/rolul pe care-l joc și să îi dau culoare printr-o notă personală.

 

 

3 dintre cele mai frumoase amintiri de pe platourile de filmare pentru Tigru

Alex VeleaEchipa cu care am lucrat, o echipă foarte bine “sudată”, niște profesioniști care m-au facut să mă simt “de-al casei”, care mi-au dat încredere și mi-au făcut toate orele petrecute atât la filmare cât și pe platou, în pauze, extrem de plăcute. Apoi dorința mea de a nu greși tocmai că eram novice între niște “grei”. Știu că aveam emoții foarte mari la fiecare dublă dar le controlam destul de bine zic eu:) Și… evident superbul tigru pe care am avut ocazia să-l admir de aproape. Și ar mai fi ceva extrem de personal… faptul că i-am luat pe băiețeii mei, pe Akim și pe Dominic, la Tg Mureș unde am filmat și îi vedeam că sunt mândri de tatăl lor și asta m-a făcut mai înalt cu câțiva centimetri.

Paul IpateMomentul cand a venit tigrul pe set, întâlnirea cu Velea ca actor pentru că este surprinzător de serios și profesionist și faptul că am lucrat cu oameni pe care-i știam din alte proiecte.

 

3 lucruri pe care le-am învăţat personal din colaborarea cu regizorul Andrei Tănase

Paul Ipate – Le știam de dinainte, dar apreciez la Andrei răbdarea, toleranța lui pe set și faptul că știe ce vrea și vine cu temele făcute

Alex Velea Cum să fii profesionist, smart și haios în același timp. Andrei le are pe toate. Are o calmitate “englezească” și știe exact cum o să arate fiecare cadru. Îl admir și îi mulțumesc pentru șansa asta.

 

 

3 challenge-uri principale pe care le-am depăşit cu brio privind rolul meu din filmul Tigru

Alex VeleaAm fost alături de niște actori cu “ștate vechi” și trebuia să mă autodepășesc la anumite faze. Naturalețea replicilor. Felul în care mă manifestam. Un alt challenge pe care l-am depășit și pe care l-aș aminti este oboseala. Am avut o perioadă extrem de încărcată. Multe concerte, plecări în diverse orașe, plus sesiuni de studio. Astea pe lângă viața de familie. Nu vreau să lipsesc din viața lor. Am nevoie de ei și ei de mine. Mi-e greu să respir în lipsa lor. Și așa am spus și cel de-al 3-lea challenge… dorul de familie. Dar am trecut și peste asta. I-am mai luat la filmări, am mai vorbit pe video call… ce s-a putut…

Paul IpateProbabil să fiu atât de aproape de un tigru, chiar și cu gratii între noi

 

3 mesaje cu care mi-ar plăcea ca publicul spectator să plece după vizionarea filmului Tigru

Paul IpateMult 3 mesaje: să se bucure de film. Atât. 

Alex VeleaAnimalele trebuie iubite și respectate și mai ales lăsate în mediul lor natural. Nu le țineți în cușcă! Falsa evlavie te face habotnic. Iubirea înseamnă (câteodată) durere, dar, mai ales, iertare.

 

3 perspective de viitor ce mi-ar plăcea să se întâmple  în industria din România

Paul IpateSă se facă filme mai multe.  Să fie cât mai variate. Să fie actorii mai bine plătiți.

See Also

Alex Velea – În ultimii ani s-au facut filme din ce în ce mai iubite de publicul larg. Cred ca s-au investit ceva bani și in cinematografie și asta se vede. Actorii sunt din ce în ce mai buni (o spun ca fan al câtorva dintre ei, îl amintesc pe Silviu Mircescu pe care-l admir de câțiva ani și pe care-l am la inimă) și se apropie de ce vedem afară ca “acting”. Îmi doresc ca toate astea să continue și să se vadă progresul de la an la an.

 

 

3 lucruri la care publicul să se aştepte din partea mea pe viitor

Alex VeleaSă mă vedeți mai des în astfel de ipostaze, să vă surprind și să evoluez până când talentul asta îmi va egala sau poate chiar depăși talentul muzical.

Paul Ipate2 sunt suficiente: teatru și film. Proiecte faine.

 

3 mesaje pentru mine cel din trecut/prezent/viitor

Alex VeleaNu sunt bun la dat sfaturi. Cred că nici la primit (mai ales dacă nu cer). M-am lasat mereu pe mâna Lui care a știu unde să mă poarte și mi-a trimis îngerii să-mi șoptească ce alegeri să fac. Calea mea nu coincide cu a voastră. Singurul sfat pe care mi l-am dat și e valabil și pentru voi… e motto-ul după care mi-am ghidat viața. Îi aparține marelui Constantin Brâncuși: “Crează ca un zeu, poruncește ca un rege, muncește ca un sclav.” Am asta tatuat pe mine și cred în cuvintele marelui artist.

Paul IpateFii mai răbdator, mai tolerant, mai bun!

 

Credite cover photos: 

Alex Velea  – Vlad Bradea

Paul Ipate – Almin Zrno

 

What's Your Reaction?
Excited
1
Happy
0
In Love
1
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top