Now Reading
BRĂILA ÎN FESTIVAL DE TEATRU | ANDREEA TECLA : “Scene din viața Mariei Filotti va fi un spectacol carusel, care o să vă poarte prin trei epoci diferite, prin momentele cheie din viața marii actrițe ce dă numele teatrului brăilean.”

BRĂILA ÎN FESTIVAL DE TEATRU | ANDREEA TECLA : “Scene din viața Mariei Filotti va fi un spectacol carusel, care o să vă poarte prin trei epoci diferite, prin momentele cheie din viața marii actrițe ce dă numele teatrului brăilean.”

Festivalul Internațional de Teatru de la Brăila din acest an va surprinde, bucura și emoționa deopotrivă publicul brăilean cu un spectacol-premieră foarte important pentru moștenirea artistică a teatrului. Scene din viața Mariei Filotti își propune să surprindă spiritul unei personalități complexe în contextul istoriei, care este cel puțin la fel de complexe.

Scene din viața Mariei Filotti, spectacol regizat de Matei Lucaci Grunberg, scenografia Andreea Tecla, este un spectacol biografic, comic și trist  în același timp, bazat pe viața personală și profesională a celebrei actrițe Maria Filotti.

Premiera spectacolului va avea loc duminică, 24 septembrie, cu începere de la ora 18, în Sala Mare a TMF, spectacolul este sold-out, iar azi avem bucuria unui dialog cu minunata scenografă Andreea Tecla despre întreg universul acestui nou spectacol de pe scena brăileană. 

 

Bună, Andreea, şi bun venit în cadrul Daily Magazine. În curând ne pregătim de o nouă premieră la Brăila, cu scenografia semnată de tine, mai precis, spectacolul Scene din viaţa Mariei Filotti. Spune-mi, ce înseamnă pentru tine această colaborare cu teatrul brăilean şi la ce ar trebui să se aştepte publicul de la acest spectacol?

Mă reîntorc cu drag în Brăila, de data aceasta motivul fiind “ Scene din viața Mariei Filotti”. Este o mare bucurie să lucrez la un spectacol despre viața marii actrițe al cărui nume îl poartă acest teatru. O să fie un spectacol carusel, care o să vă poarte prin trei epoci diferite, prin momentele cheie din viața Mariei Filotti, momente ce poate ne vor ajuta pe toți să o cunoaștem mai bine.

 

Cât de mult se preiau referinţe, repere istorice când vine vorba de Maria Filotti şi cât de challenging este să creezi scenografia unui spectacol important şi descriptiv pentru TMF Brăila?

Într-adevăr, acest proiect este o provocare pentru mine. Am încercat cu toții să păstrăm autenticul din biografia Mariei Filotti, iar asta înseamnă extrem de multe detalii- atât din partea regiei, actoriei, dar și a scenografiei.

 

3 momente importante de care m-am/ne-am bucurat în culisele repetiţiilor pentru acest spectacol

Trei momente ar fi prea puține, ținând cont de amplitudinea și volumul mare de ore, emoții și muncă depusă de toată echipa. Din punctul meu de vedere, cele mai frumoase momente sunt aceste “crochiuri” pe care le facem cu toții pe drumul către spectacol, pe care le știm doar noi, care ne unesc și se perfecționează de la o zi la alta.

 

Cum priveşti evoluţia festivalurilor de teatru pe plan naţional şi cum priveşti participarea ta ca scenograf în cadrul ediţiei 2023 de festival brăilean?

Mă bucur că numărul festivalelor de teatru crește de la un an la atul;  sunt un mediu bun de cunoaștere, experiment și dezvoltare. Iar pentru orice scenograf, festivalurile sunt un challenge de adaptare a decorului în spații total diferite- lucru care te scoate din zona de confort și te provoacă la găsirea unor soluții practice și rapide.

Anul acesta am bucuria să particip cu două spectacole în cadrul festivalului brăilean: premiera “Scene din viața Mariei Filotti” în regia lui Matei Lucaci-Grunberg, dar și “Punk Rock”-regia Vlad Cristache, de la Teatrul Excelsior din București.

 

3 aşteptări de la mine, de la public şi de la colegii mei pe parcursul Festivalului de Teatru de la Brăila

Să vă bucurați de “aerul” de festival, de spectacole, de întâlniri. :)

 

3 lucruri ce-mi plac cel mai mult la Teatrul Maria Filotti şi, implicit, la Brăila

See Also

Ce îmi place cel mai mult la Teatrul Maria Filotti sunt oamenii “din spatele” spectacolului,  fără de care acesta nu s-ar putea realiza: ateliere de producție, recuziteri, regizori tehnici, contabili, mașiniști. Teatrul Maria Filotti este printre puținele teatre care se poate mândri cu o echipă tehnică atât de bună.

 

3 motive pentru care aş cumpăra ca spectator bilet la spectacolul Scene din viaţa Mariei Filotti

1.Avem actori talentați și frumoși.

2.Avem muzică live.

3.Sunt mai mult de trei motive, dar trebuie să veniți să vă convingeți :)

 

 

 

 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top