S-a lansat Centrul Independent pentru Arta Animației (CIAA) – prima structură neguvernamentală dedicată artei animației

Asociația Culturală Pe Bune lansează Centrul Independent pentru Arta Animației – primul spațiu independent dedicat exclusiv artei animației, producției de spectacole, proiectelor culturale și evenimentelor conexe, derivate ei. Centrul cuprinde și o componentă educațională, sub identitatea Academiei CIAA, în portofoliul căreia se regăsesc cursuri de teatru, film, dezvoltare personală sau canto, dedicate publicului de toate vârstele, dar și profesioniștilor. Centrul își are sediul pe str. Orzari 10, Sector 2.

CIAA este prima structură neguvernamentală dedicată promovării și potențării artei animației, prin proiecte și programe culturale, de educație artistică și cercetare. Obiectivul central constă în popularizarea acestei arte în rândul publicului și în formarea noilor generații de specialiști în domeniu, dar și de spectatori.

Centrul Independent pentru Arta Animației s-a născut din dorința de a crea un spațiu accesibil tuturor artiștilor păpușari din România. CIAA este un spațiu versatil care facilitează producția unor spectacole de animație și oferă un loc de întâlnire și de dialog între artiștii care vor să descopere această artă, să își perfecționeze tehnica, să exploreze. Ideea înființării unui astfel de centru a venit ca o necesitate a prezervării si redescoperirii acestui tip de teatru în peisajul cultural românesc și de a-l aduce mai aproape de public.a declarat Ștefan Craiu, manager CIAA.

 

Educația prin cultură, descoperirea în detaliu a artei animației și dezvoltarea acesteia în sectorul independent, cât și bucuria trăită împreună, în comunitate, sunt motivele care au stat la baza lansării acestui proiect. Sunt parte din valorile în care CIAA crede și pe care își dorește să le ducă mai departe. Centrul contribuie la îmbunătățirea ofertei de cursuri cu specific artistic din București, oferind ateliere de actorie pentru copii, adolescenți, adulți, ateliere de canto, film și dezvoltare personală.

Cursurile din cadrul Academia CIAA vor fi susținute de traineri specializați, cu o experiență generoasă în domeniul cultural: Arina Vrabie, Dan Codreanu, George Rotaru, Ioana Bulgaru, Ionuț Terteci, Ștefan Craiu, Ștefan Pavel, Victoria Radu.

O direcție relevantă este cea de cercetare, prin care membrii centrului doresc să creeze un laborator de lucru, pentru a descoperi noi moduri de utilizare și aplicare pentru arta animației, dar și pentru a aduce împreună creatori și pasionați ai acestei arte.

See Also

Sediul centrului CIAA se află pe strada Orzari, numărul 10, în Sectorul 2 al Capitalei, acolo unde se vor desfășura cursurile, spectacolele, dar și alte evenimente tematice. Informații despre cursuri, traineri, durată și costuri se regăsesc pe website-ul centrului.

Echipa fondatoare este alcătuită din Ștefan Craiu (manager), Eliza Gîdiuță (sales manager), Elena Coman (specialist marketing), Irina Radu (project manager) și Ștefan Pavel (consultant artistic). Acestei inițiative s-a alăturat o echipă artistică, formată din artiștii Arina Vrabie, Crina Zvobodă, Dan Codreanu, Ionuț Terteci, Olga Bela și Victoria Radu.

Mai multe detalii despre CIAA pot fi consultate la www.ciaa.ro sau pe platformele social media: Facebook CIAA, Instagram CIAA, Facebook Academia CIAA, Instagram Academia CIAA

What's Your Reaction?
Excited
1
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top