Now Reading
Ceremonia de decernare a Premiilor Radar de Media 2023 | Claudiu Dumitrache: „un eveniment de recunoaștere a meritelor celor mai reprezentative figuri culturale și jurnalistice ale anului”

Ceremonia de decernare a Premiilor Radar de Media 2023 | Claudiu Dumitrache: „un eveniment de recunoaștere a meritelor celor mai reprezentative figuri culturale și jurnalistice ale anului”

Gala Premiilor Radar de Media 2023 va avea loc pe 7 noiembrie, începând cu ora 19:00, la Sala Luceafărul din București. Evenimentul va fi transmis live de Radio România 3Net – Florian Pittiș , iar producătoarea Ada Vertan, laureată a premiilor Radar de Media pentru realizarea Festivalului multicultural și interetnic Callatis din 2015, va asigura regia TV a evenimentului, pe postul Cinemaraton. Prezentatorii sunt, la fel ca și la ultimele două ediții, Simona Țăranu și Claudiu Dumitrache. Omul Media al anului 2023, desemnat de Radar de Media, va fi părintele Constatin Necula.

Premiile speciale, denumite Myosotis și acordare pentru performanță, calitate și excelență, vor fi primite de către personalități marcante ale culturii și televiziunii române. Prezentatorul – și, totodată, președintele comisiei premiilor – Claudiu Dumitrache a precizat că anul acesta gala se apropie mai mult de concepul pe care el și-l dorește.

Anul acesta, gala începe să ia conturul unui eveniment de recunoaștere a meritelor celor mai reprezentative figuri culturale și jurnalistice ale anului și nu numai, așa cum mi-am dorit de la început. Alături de producătoarea Raluca Găină, vom încerca să revitalizăm Premiile Radar de Media, considerând că este necesar acum, în România, să se facă în mod clar distincția dintre consum și valoare, pentru că oamenii nu știu cum să mai perceapă lucrurile și ajung să ia de bun pe un influencer care nu înțelege argumentul ontlogic sau pe un jurnalist care nu a citit niciodată codul deontologic de specialitate. Publicul trebuie să înțeleagă aceea că nu numărul de vizionari sau accesări fac un jurnalist să fie consacrat, în adevăratul sens al cuvântului, ci conținutul de folos pe care îl aduce națiunii sau creația prin care îmbogățește prezentul și viitorul nostru, acest lucru fiind valabil și în ceea ce privește industria muzicală sau afacerile. Altminteri, dacă ne vom acomoda cu superficilitatea și șocul prezente în mass-media și în muzică, care țin loc de rațiune, năzuințe nobile, informare sau valori, generațiile viitoare nu vor fi departe de o viață precum cea arătată în scenariul filmului Idiocracy din 2006. ” – a declarat Claudiu Dumitrache

 

Anul acesta, Radar de Media a deschis oficial categoriile pentru premii sepciale în domeniile sănătății, culturii, muzicii și HoReCa, categorii independente de votul publicului, dar nominalizate de comisii de specialitate.

Producătoarea Raluca Mihaela Găină a menționat aceea că, anul acesta, „gala este dedicată adevăratelor valori, care au adus conținut de calitate în media românească”. În ceea ce privește noul concept, a mai precizat Raluca Găină, „Radar de Media își asumă un rol nou în industrie, având să recunoască în fiecare an ceea ce reprezintă cu adevărat România și ceea ce face cinste jurnalismului și artelor românești autentice”.

În cadrul ceremoniei din 7 noiembrie se vor acroda următoarele premii Myosotis:

Jurnalism, Radio si TV

Teodora Marin (ziarul Ultima Oră), Iuliana Marciuc (TVR), Dan Negru (Kanal D), Adrian Artene (ALTCEVA podcast & ziarul Gândul), Agenția de știri Basilica (Aurelian Iftimiu), Agenția Națională de Presă AGERPRES, Vasile Bănescu (Trinitas Tv), Cosmin Iulian Cîrstea (Triniast Tv), Răzvan Vișan (Columna Tv), Radio România 3 Net – Florian Pittiș, Televiziunea Română, Cristi Brancu (Prima Tv), Cove (Prima Tv), Liceeni Smart (Canal 33). Eva Pavel (Prima Tv) etc.

Știință, Sănătate și Cultură

Felicia Filip, Constantin Dulcan, pr. Vasile Ioana, pr. Constantin Necula, Vlad Ciurea, Alex Stanciu, Doctor Cezar, Marius Manole, Carmen Tănase, Dominique Simionescu, El Radu etc.

See Also

Modă

Cătalin Botezatu, Sonia Trifan, Florin Burescu

Afaceri & HoReCa

Balkon Resto Garden, JN Boutique Hotel, Marius Gălan, Mihăilescu Ramona și Amalia Maria Bica, Teatrul Elisabeta, Sala Luceafărul, Hussein Kashash, Maher Haser, Atelierele Ilbah, Ștefania Lee, Flori Cucu, Rotary Cișmigiu, Anca Bălășoiu, Coralia Mihăescu, ProfiHairShop, Margareta Mihai, Ionella Georgiana Postelnicu etc.

De asemenea, prin votul publicului, vor fi acordate următoarele premii:

 1. CEL MAI BUN SHOW TV DE DIVERTISMENT
 2. CEA MAI RAFINATĂ VEDETA FEMININĂ
 3. CEA MAI BUNĂ EMISIUNE DE REPORTAJE/ANCHETE/ INVESTIGAȚII
 4. CEA MAI BUNĂ EMISIUNE INFORMATIVĂ
 5. CEL MAI BUN JURNAL TV DE ȘTIRI
 6. CEL MAI BUN POST TV DE TV NIȘĂ
 7. CEL MAI BUN REALITY SHOW TV
 8. CEL MAI BUN SERIAL TV ROMÂNESC
 9. CEL MAI BUN PREZENTATOR DE ȘTIRI
 10. CEA MAI POPULARĂ VEDETĂ TV DIN ROMÂNIA
 11. CEA MAI BUNĂ PRODUCȚIE DE RADIO
 12. CEL MAI URMĂRIT INFLUENCER
 13. CEA MAI BUNĂ EMISIUNE TV (MAGAZIN/MATINAL/GAME SHOW )
 14. CEL MAI APRECIAT STAR TV
 15. ARTISTUL ANULUI
 16. MELODIA ANULUI
 17. CEL MAI BUN PODCAST

Evenimentul este organizat de Myosotis Media Group by Claudiu Dumitrache și produs de GMR Media by Raluca Mihaela Găină, sub egida Radar de Media by Dorin Huntai. Din 2022, evenimentul are loc cu participarea Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și Societății Române de Radiodifuziune. În cadrul ediției a XII-a, vor avea loc momente artistice susținute de Claudiu Dumitrache și de alți artiști-supriză, dar și o prezentare de modă semnată Sonia Trifan.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top