Now Reading
Cu un videoclip-premieră pentru piața din România, filmat în doar 5 secunde, în decorul celebrei serii Wednesday, Smiley lansează „OAMENI”, o piesă-manifest despre FIECARE om

Cu un videoclip-premieră pentru piața din România, filmat în doar 5 secunde, în decorul celebrei serii Wednesday, Smiley lansează „OAMENI”, o piesă-manifest despre FIECARE om

„Am scris o piesă despre oamenii din viața noastră pe care parcă nu-i vedem, deși ei contează atât de mult pentru bunul mers al lucrurilor din viețile noastre și fără de care lumea chiar nu ar mai fi la fel.

Am făcut piesa în timpul unei tabere de creație muzicală din februarie și îmi doresc mult să o lansez ACUM, când mi se pare un moment atât de potrivit pentru a ne opri din goana zilnică, din pititul pe după ecrane, din judecățile de valoare care curg în cascadă, din ura care a luat locul iubirii cu tot felul de scuze, din neglijența pentru esență și preocuparea pentru aparență.”, declară Smiley despre „OAMENI” pe care o descrie ca fiind una dintre cele mai frumoase piese scrise de el vreodată.

 

 

Videoclipul piesei „OAMENI”, regizat de Iulian Moga, reprezintă o premieră absolută pentru piața de video din România, pentru că a fost filmat în mai puțin de 5 secunde, mai exact în 4,8 secunde, cu o cameră de filmat de superviteză.

Clipul este fantastic, a ieșit senzațional! Felul în care este filmat, adică în doar câteva secunde, dar atât de pline, de muncite, de încărcate de pregătiri, de dinamică, este de fapt fix ca metafora și mesajul întregii piese.

Într-o frântură de goană pe stradă de câteva secunde se ascund de fapt sute de chipuri pe lângă care trecem nepăsători, cu ochii în jos, preocupați doar de noi și care ne fac prin contribuția lor drumul bun și normal.

Către ei trebuie să ridicăm privirea, să zâmbim, să salutăm, să mulțumim, să îi facem pe toți, dar de fapt pe FIECARE în parte, să conteze și în ochii noștri, nu numai în tabele cu cifre și rezultate sau în evidențele reci ale unor superiori.”, povestește Smiley despre videoclipul piesei „OAMENI” care este și primul din România filmat în decorul celebrei serii la nivel mondial Wednesday, alături de Alexandra Căplescu, una din artistele care au dublat-o pe Wednesday Addams în film, dar și de îndrăgitul actor Alex Bogdan, cunoscut pentru rolurile satirice, care joacă în clip rolul elevului de bani gata, care a fentat școala.

See Also

Co-producție HaHaHa Production și Cat Music, cu muzica și producția semnate de Smiley împreună cu Lucian Nagy și cu versurile semnate de Smiley și Vlad Cireșan, piesa „OAMENI” a avut și o precampanie de lansare cu un puternic impact emoțional.

În plin val de reduceri sub titlul Black Friday, în care mii de produse sunt valorizate, ridicate la grad de importanță și aduse în ochii și necesarul cumpărătorilor prin reduceri masive, oamenii devin neesențiali și își pierd ei înșiși valoarea reală care devine echivalentă cu potențialul financiar sau cu statutul social.

Astfel, Smiley și echipa creativă de la HaHaHa Production au creat o campanie prin care se „vând” oameni la „nici doi bani”, doar-doar ajung să fie băgați în seamă și valorizați. Cu interpretarea actorului Alexandru Conovaru, după un text scris ca un pamflet amar de către creativii Paul Cioc și Titus Dumitrescu, clipul de prelansare a piesei „OAMENI” a aruncat în eterul internetului campania de reduceri, cu oameni pe care nu dai nici 2 bani, la oferta de doar 1,99 de bani.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top