Now Reading
Cele mai frumoase piețe de Crăciun în jurul lumii

Cele mai frumoase piețe de Crăciun în jurul lumii

Din Germania, până în Elveția, de la Singapore, la New York, este dificil să nu găsești o destinație râvnită care să nu dețină o piață anuală impresionantă de Crăciun. De fapt, unele au devenit atât de populare, încât au devenit atracții turistice în sine.

Vă prezentăm azi unele dintre cele mai importante piețe de Crăciun care au loc în întreaga lume anul acesta.

Wiener Christkindlmarkt, Austria
Cu plimbări cu reni, o roată uriașă și o reprezentație clasică a Nașterii Domnului de care să te minunezi, spectacolul magic al Vienei încapsulează fantastic spiritul festiv.

Deși există în jur de 20 de piețe de Crăciun în capitala Austriei din care să alegeți, Wiener Christkindlmarkt, sau Rathausplatz, este unul dintre cele mai vechi și mai tradiționale evenimente.

Derulat în fața Primăriei, evenimentul, cunoscut și sub numele de Piața de Crăciun Vieneză, include și un patinoar pentru copii de 150 de metri pătrați, în timp ce faimosul Arbore al Inimilor, un arțar uriaș împodobit cu sute de inimi sclipitoare, este o atracție favorită în rândul vizitatorilor și o oportunitate grozavă să faceți fotografii.

Există, de asemenea, o mulțime de tarabe care oferă delicii gustoase,  împreună cu punch de Crăciun de casă.

Wiener Christkindlmarkt are loc în perioada 10 noiembrie – 26 decembrie.

 

Piața de Crăciun din Basel, Elveția

Piața de Crăciun din Basel este formată din tarabe decorate care vând condimente, decorațiuni și lumânări de Crăciun.

Majoritatea orașelor elvețiene sunt aproape ocupate de piețele festive în această perioadă a anului și atmosfera este incredibilă. Dar Piața de Crăciun din Basel este cea mai mare și, probabil, cea mai vastă din zonă.

Separată în două secțiuni diferite, la Barfusserplatz și Munsterplatz, este alcătuită din aproximativ 150 de tarabe decorate fabulos care vând condimente, decorațiuni și lumânări de Crăciun.

Atracțiile pentru familii includ pădurea de basm de Crăciun de la Munsterplatz, cu activități precum turtă dulce și decorarea lumânărilor, un atelier și un tren festiv.

De asemenea, participanții pot face o plimbare pe casa scărilor din turnul Sf. Martin pentru vederi incredibile ale luminilor care luminează orașul vechi sau pot savura vin fiert la piramida de Crăciun de 13 metri înălțime de pe Barfusserplatz.

Piața de Crăciun din Basel se deschide pe 23 noiembrie și este programată să aibă loc până pe 23 decembrie.

 

 

Minunile de iarnă din Bruxelles, Belgia

Acest eveniment festiv anual luminează capitala Belgiei de peste 20 de ani. Bruxelles-ul prinde viață în perioada Crăciunului datorită Winter Wonders, care seamănă mai mult cu un festival decât cu o piață.

Unul dintre cele mai mari și mai populare evenimente din Belgia, evenimentul anual se extinde pe Bourse, Place de la Monnaie, Grand Place, Place Sainte Catherine și Marche aux Poissons.

Un spectacol de lumini și sunet, patinaj și plimbări pe terenul din târg sunt printre activitățile de care vă puteți bucura, în timp ce vizitatorii pot, de asemenea, să parcurgă aproximativ 200 de cabane care servesc glühwein, beri belgiene și vafe și să privească uimiți la uriașul brad de Crăciun ridicat în Grand Place.

Brussels Winter Wonders se va desfășura în perioada 24 noiembrie – 31 decembrie.

 

 

Fira de Santa Llucia, Barcelona

Datând din 1786, Fira de Santa Llucia a crescut de la un eveniment de o zi pentru a comemora sărbătoarea Santa Llucia, care cade pe 13 decembrie, la un târg de trei săptămâni. Desfășurată chiar în fața Catedralei din Barcelona, piața plină de viață este separată în patru secțiuni diferite.

Prima reprezintă nașterea și figurinele, de unde vizitatorii pot achiziționa decorațiuni și figurine tip naștere. Zona verde este bogată în brazi natural și artificiali și diferite tipuri de plante. Secțiunea de meșteșuguri prezintă produse și bijuterii lucrate manual, în timp ce simbombes este destinat instrumentelor muzicale.

Există, de asemenea, multe activități festive, cum ar fi povestirea, o paradă de Crăciun și caga tio, un buștean enorm de Crăciun în stil pinata, care varsă bomboane și cadouri atunci când este bătut cu un băț.

Fira de Santa Llucia va avea loc în perioada 24 noiembrie – 23 decembrie.

 

Advent – Zagreb, Croația

Capitala Croației organizează aproximativ 25 de piețe în oraș de Crăciun, într-un eveniment cunoscut sub numele de Advent în Zagreb.

Este ușor de înțeles de ce Zagrebul a fost votată „cea mai bună destinație pentru piața de Crăciun” în sondajul online al portalului de călătorie European Best Destinations timp de trei ani consecutiv. Format din aproximativ 25 de piețe de Crăciun răspândite în capitala Croației, Adventul din Zagreb este o priveliște magică.

Gândiți-vă la scene biblice pe viu, sculpturi în gheață, concerte în aer liber, baruri pop-up și un tramvai de Crăciun cu Moș Crăciun și spiridușii săi.

Adventul din Zagreb are, de asemenea, o zonă dedicată „proștiului” (sau „fuliranje”), unde veți găsi petrecăreți plini de bucurie care dansează în stradă.

Adventul din Zagreb 2023 este programat să aibă loc în perioada 2 decembrie – 7 ianuarie 2024.

 

Piața de Crăciun din Tallinn, Estonia

Piața anuală de Crăciun a capitalei Estoniei este una dintre cele mai moderne piețe de Crăciun europene. Amplasată în Piața Primăriei din Tallinn, este plină de tarabe cu preparate tradiționale estoniene, pâine artizanală și obiecte de artizanat la vânzare. În spațiul de divertisment, există carusele, o grotă de iarnă și un Moș Crăciun care se rostogolește pe o sanie cu reni. Vizitatorii sunt, de asemenea, tratați cu spectacole regulate ale trupelor de dans și corurilor.

Dar, ca și în multe astfel de piețe, bradul de Crăciun este evenimentul principal. Arborele din Tallinn este expus aici din 1441.

Piața de Crăciun din Tallinn 2023 va avea loc în perioada 1 decembrie – 7 ianuarie 2024.

 

 

Piața de Crăciun din Skansen, Stockholm

Stockholm nu lipsește tocmai când vine vorba de piețele de Crăciun, dar niciuna nu este mai tradițională decât Skansen. Amplasată pe insula Djurgarden, în cel mai vechi muzeu în aer liber din lume, este o expoziție minunată, plină de cultură suedeză, cu un plus de magie. Casele istorice expuse în muzeu sunt împodobite cu decorațiuni colorate pentru ocazie și toate mesele din interior sunt amenajate pentru cina de Crăciun.

Vizitatorii își pot face propriile decorațiuni la atelierele de Crăciun, pot participa la demonstrații de meșteșuguri regulate sau pot participa la jocurile de dans în jurul copacului din Piața Bollnäs, locul principal al Skansen.

Piața de Crăciun din Skansen este deschisă vineri, sâmbătă și duminică din 24 noiembrie până pe 17 decembrie.

 

Christkindlesmarkt și Gendarmenmarkt, Germania

Gendarmenmarkt este una dintre cele mai încântătoare piețe festive anuale din Berlin. Piețele stradale de iarnă în aer liber au fost mult timp asociate cu Germania, iar țara europeană găzduiește unele dintre cele mai vechi și mai vizitate piețe festive. Capitala, Berlin, include aproximativ 80 piețe din care puteți alege, dar Gendarmenmark este, poate, cea mai renumită.

Poziționată între Franzosischer Dom și Deutscher Dom, este un labirint de colibe de lemn cu Bratwurst, vin fiert și pâine cu ghimbir de vânzare, împreună cu cadouri unice de Crăciun.

Noaptea, vizitatorii se pot bucura de concerte nocturne cu spectacole de dans și muzică.

În Nürnberg, al doilea oraș ca mărime din Bavaria, faimosul Christkindlesmarkt există încă din secolul al XVI-lea.

În perioada Crăciunului, în piața centrală a orașului sunt ridicate aproximativ 200 de standuri și întreaga zonă este plină de activitate.

Piața atrage, de obicei, aproximativ două milioane de oameni în fiecare an și este, fără îndoială, unul dintre cele mai importante momente anuale ale orașului Nürnberg.

Nuremberg Christkindlesmarkt 2023 începe pe 1 decembrie și se încheie pe 24 decembrie.

Gendarmenmarkt se deschide pe 27 noiembrie și se va închide pe 31 decembrie.

 

Hyde Park Winter Wonderland, Londra

Hyde Park Winter Wonderland este unul dintre cele mai așteptate evenimente de iarnă din capitala Marii Britanii.

Festivalul favorit, care a început în 2005, adună mulțimi uriașe în fiecare an datorită celor peste 200 de atracții, inclusiv o roată mare de 70 de metri înălțime, stații de vin fiert și un patinoar în aer liber, care se întâmplă să fie cel mai mare din Regatul Unit.

De asemenea, vizitatorii pot participa la ateliere de sculptură în gheață, pot urmări o trupă de circ, pot asculta muzică live la barul plin de viață Fire Pit sau pot savura dintre numeroasele mâncăruri oferite la Street Food Village.

Hyde Park Winter Wonderland este programat să se deschidă pe 17 noiembrie și va continua până la 1 ianuarie 2024

Țara Minunilor de Crăciun la Gardens by the Bay, Singapore

Aflată la al 10-lea an, Țara Minunilor de Crăciun din Singapore continuă să crească în popularitate. Organizată în celebrul parc natural Gardens by the Bay, evenimentul anual, care durează aproximativ patru săptămâni, acoperă peste 27.000 de metri pătrați și este împărțit în trei zone – Supertree Grove, Frosty’s Fairground at The Meadow și Gingerbread Grove – toate pline cu atracții.

De la plimbări prin târg, la un tren de Crăciun, la spectacole de lumini și sunet, la jocuri de carnaval, la o casă de turtă dulce în mărime naturală, iluminată de bastoane de bomboane, la spectacole live, există o mulțime de activități din care să alegeți.

Spalliera, cu o înălțime de 20 de metri, un design magnific inspirat de Castelul Mesola din nordul Italiei, este unul dintre principalele puncte de atracție, alături de uimitoarea Walk of Lights, care este iluminată cu aproximativ 75.000 de becuri.

Christmas Wonderland at Gardens by the Bay se deschide pe 1 decembrie și se închide pe 1 ianuarie 2024

 

 

See Also

Satul de iarnă din Bryant Park, New York

În fiecare an, Bryant Park din Manhattan este transformat într-un tărâm minunat pentru Satul de Iarnă. Renumita piață în aer liber este o priveliște minunată de privit, cu peste 150 de chioșcuri personalizate și un patinoar în aer liber de 17.000 de metri pătrați, care poate fi folosit gratuit cu condiția să aveți propriile patine.

Barul de lângă patinoar și sala de mâncare The Lodge oferă un amestec eclectic de restaurante, împreună cu o grădină de bere în aer liber și un cocktail bar.

În afara satului de iarnă, fântâna Josephine Shaw Lowell este cea mai frumoasă în timpul iernii, când îngheață în mod regulat.

Satul de iarnă Bank of America din Bryant Park a fost deschis pe 27 octombrie și este programat să funcționeze până pe 3 martie 2024.

 

În România frumoase târguri de Crăciun sunt organizate în acest an în Sibiu ( 17 noiembrie 2023 – 2 ianuarie 2024), Craiova (17 noiembrie 2023 – 2 ianuarie 2024), Timișoara ( 26 noiembrie 2023-7 ianuarie 2024), Brașov ( 30 noiembrie 2023- 7 noiembrie 2024) și București (30 noiembrie 2023- 26 decembrie 2023).

Târgul de Crăciun din București

Primăria Capitalei a anunțat că în perioada 30 noiembrie – 26 decembrie, în Piaţa Constituţiei, va avea loc ”Târgul de Crăciun Bucureşti”. Aici, locuitorii Capitalei, dar și turiștii se pot bucura de preparate tradiționale, produse artizanale, dar și de programe artistice. Pe lângă acesta, în Capitală va mai fi deschis târgul de Crăciun din Drumul Taberei care va avea loc în perioada 10 noiembrie – 27 decembrie 2023. Totodată, va mai avea loc și Târgul de Crăciun din parcul IOR, care se numește ”Orașul lui Moș Crăciun”. Totodată, va mai avea loc și Târgul de Crăciun din parcul IOR, care se numește ”Orașul lui Moș Crăciun”.

 

 

Târgul de Crăciun din Craiova

Târgul de Crăciun din Craiova din 2023 va avea loc în perioada 17 noiembrie-2 ianuarie.

Târgul va avea loc tot în aceleași patru piețe (Mihai Viteazul, Frații Buzești, Doljeana și Shakespeare), anul acesta avem un concept total nou față de anii precedenți. În Piața Mihai Viteazul totul va fi ca în povestea Crăiasa Zăpezii: lumină rece, boltă cu nori si păsări, castel de vis, oglinda imensă și cioburi, patinoar, căsuțe în culorile zăpezii și chiar Crăiasa Zăpezii, care este Alice cu alte haine și baghetă magică.

Moș Crăciun va veni în Piața Buzești unde va fi o explozie de lumină caldă și ornamente cum nu s-au mai văzut niciodată în România. În premieră, barurile , restaurantele și hotelurile din zona centrală vor fi împodobite tot cu ornamente de lumină caldă, reprezentanții societăților dorind să dea o mână de ajutor autorităților. La teatru vor fi alte ornamente și cea mai mare roată din România”, a declarat Olguța Vasilescu, primarul orașului Craiova. 

 

 

Târgul de Crăciun din Sibiu

Târgul de Crăciun din Sibiu a devenit un eveniment de neratat în fiecare an, iar ediția 2023 se anunță a fi una impresionantă și plină de surprize.

Ediția 2023 se va desfășura pe parcursul a câtorva săptămâni, debutând pe data de 17 noiembrie, și va aduce cu ea o serie de noutăți și momente speciale care promit să facă din târg o experiență de neuitat pentru toți cei care îl vizitează.

Și anul acesta dintre atracțiile principale fac parte spectaculoasele proiecții care vor transforma fiecare clădire din Piața Mare într-o operă de artă în mișcare, transformând centrul orașului într-un adevărat loc de poveste. Fiecare seară va fi marcată de aceste proiecții impresionante, care vor aduce magia sărbătorilor de iarnă la viață într-un mod inedit.

De-a lungul întregii perioade a târgului, vizitatorii se vor putea bucura de o selecție excepțională de expozanți și căsuțe care oferă cele mai frumoase cadouri și produse de sezon. De la suveniruri artizanale la delicii culinare, târgul este un loc perfect pentru a-ți începe cumpărăturile de Crăciun și pentru a descoperi lucruri speciale pentru cei dragi.

Nu doar atmosfera și ofertele, ci și evenimentele speciale și activitățile pentru copii vor face ca ediția de anul acesta a Târgului de Crăciun din Sibiu să fie un loc ideal pentru petrecerea timpului liber în perioada sărbătorilor. Atelierul lui Moș Crăciun a fost o adevărată destinație pentru copii în trecut, așadar și în această ediție, se așteaptă să îi bucure pe cei mici. Copiii se vor bucura de o experiență unică și memorabilă în Atelierul lui Moș Crăciun, vor învăța noi abilități, se vor distra și vor crea amintiri de neuitat. 

 

 

Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca

Clujenii vor porni într-o călătorie magică iarna aceasta, în care vor poposi prima data la Târgul de Crăciun din Piața Unirii, care își va deschide porțile pe data de 24 noiembrie, iar apoi vor continua distracția la Târgul de Iarnă organizat pe platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian”, care se deschide pe data de 1 decembrie. Cele două evenimente dedicate sărbătorilor de iarnă reunesc o mulțime de expozanți, momente artistice, activități pentru copii, dar și diverse atracții, cum ar fi roata panoramică și patinoarul.

Piața Unirii devine și anul acesta locul în care faptele bune, colindele și poveștile de Crăciun își dau întâlnire, astfel că vizitatorii vor intra pe deplin pe un tărâm de poveste, cu multe luminițe și personaje spectaculoase, în perioada 24 noiembrie 2023- 1 ianuarie 2024. Vor fi amplasate 75 de căsuțe iluminate și decorate în ton cu sărbătorile de iarnă, unde vizitatorii pot descoperi preparate tradiționale, produse nealimentare, produse de calitate superioară și ateliere pentru copii.

Magia sărbătorilor de iarnă va fi readusă la Cluj anul acesta și datorită Târgului de Iarnă organizat pe platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian”. Evenimentul este dedicat activităților de iarnă, astfel că devine cadrul ideal în care turiștii pot crea amintiri de neuitat alături de familie și prieteni. Pe platou vor fi amplasate căsuțe iluminate și frumos decorate, unde producătorii locali vor expune o diversitate de produse de calitate și la prețuri foarte bune. Printre cele mai importante atracții ale acestui eveniment se numără trenulețul spiridușilor, scena pe care vor avea loc o mulțime de spectacole, dar și patinoarul.

 

 

 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top