Now Reading
Teatrul „Toma Caragiu”, partener al unui proiect care a câștigat finanțare AFCN

Teatrul „Toma Caragiu”, partener al unui proiect care a câștigat finanțare AFCN

Teatrul „Toma Caragiu” Ploiești, alături de Asociația Thespis Arad, sunt parteneri în realizarea proiectului „Copilul Lyra – spectacol pluridisciplinar pentru copii”, unul dintre proiectele desemnate câștigătoare ale sesiunii de finanţare A.F.C.N. (Administratia Fondului Cultural National) I/2024, după prima etapă de concurs, pentru aria „Artele Spectacolului Teatru”, valoarea finanțării fiind de 150.000 lei.

„Copilul Lyra – spectacol pluridisciplinar pentru copii” își propune să faciliteze accesul publicului tânăr la un nou tip de spectacol, care combină arta și tehnica digitale cu spectacolul tradițional ce prespune mânuirea păpușilor și a obiectelor. Scenariul piesei are la bază unul dintre albumele create de Patrice Seiler, iar universul scenografic va folosi imagini 3D, pornind de la desenele ambientale ale cărții, elementele scenografice urmând să fie realizate de copii în cadrul unui workshop coordonat de acesta.

Proiectul continuă seria colaborărilor dintre regizorul Radu Dinulescu, artistul francez Patrice Seiler și cel belgian Armand Richelet Kleinberg, echipa care a realizat spectacolul „Domnul Nostoc și cabana cărților”, producție ce poate fi urmarită duminică, 3 decembrie, de la orele 10.30 si 12.00, în sala Teatrul de Animație Imaginario.

„Copilul Lyra – spectacol pluridisciplinar pentru copii” se adaugă altor proiecte care au beneficiat de finanțare AFCN, la care Teatrul „Toma Caragiu” a fost partener, dintre care menționăm spectacolul pentru copii „Poveste de adormit – între gradul IV și 3D (Extraterestrul care își dorea ca amintire o pijama)” sau „Brâncuși – expoziție holografică cu fractali”, ce a putut fi admirată în cadrul celei de-a XI-a ediții a Festivalului de Teatru Toma Caragiu.

 

See Also

 

 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top