“Libertate” – proiecție specială la Teatrul Toma Caragiu Ploiești

Sâmbătă, 9 decembrie, de la ora 18:30, regizorul Tudor Giurgiu, dar și o parte dintre actori vin la Teatrul „Toma Caragiu” Ploiești pentru o proiecție specială LIBERTATE, unul dintre cele mai premiate și discutate filme românești ale ultimului an. Pelicula spune o poveste mai puțin cunoscută întâmplată în decembrie 1989. În distribuția filmului se remarcă și actori ai teatrului ploieștean: Andi Vasluianu, Bogdan Farcaș, Ioan Coman, Cristian Popa și Ștefan Iancu.

Biletele sunt disponibile la Agenția de Bilete a Teatrului „Toma Caragiu” Ploiești, telefon 0244.522.774 sau online, pe site-ul www.teatruploiesti.ro, în secțiunea Program spectacole. Prețul unui bilet este de 30 de lei.

Acțiunea din LIBERTATE se desfășoară în Sibiu unde, în haosul lunii decembrie 1989, mai mulți bărbați – securiști, militari, civili – au fost ținuți ostatici într-o piscină dezafectată și acuzați că sunt teroriști. Din distribuția filmului fac parte unii dintre cei mai îndrăgiți actori ai momentului – Iulian Postelnicu, Mirela Oprișor, Alex Bogdan, Alexandru Papadopol, Alex Calangiu, Andreea Grămoșteanu, Cuzin Toma, Leonid Doni sau Ionuț Caras.

Filmul a câștigat anul acesta Premiul pentru Cel mai Popular Film Românesc la TIFF, Premiul CICAE la Sarajevo, Premiul Juriului Ecumenic la Cinefest Miskolc, Premiul pentru cele mai bune costume și decoruri (semnate de Viorica Petrovici, respectiv de Vali Ighigheanu) la Waterloo Historical Film Festival, Premiul FIPRESCI la Cottbus Film Festival și Premiul Criticii la Arras Film Festival.

Revoluţia din 1989 e, probabil, cel mai mare eveniment neconsumat pe deplin în societatea noastră din ultimul secol, printre altele și pentru că urmările ei n-au satisfăcut cu nimic așteptările. De aceea, cu Libertate îmi doresc sa redau cu acurateţe haosul si confuzia totală din rândul oamenilor simpli. Pentru că adevărul a fost ascuns cu bună știinţă și mușamalizarea a fost cultivată la rang de artă. Sper ca filmul să fie văzut în cinematografe de cât mai mulți tineri născuți după 1989, cred că vor fi surprinși – și de acțiune și de faptul că lucrurile de pe ecran chiar s-au întâmplat în România nu cu mult timp în urmă” a spus Tudor Giurgiu, regizorul filmului.

Evenimentul de la Ploiești este organizat de Transilvania Film și Teatrul „Toma Caragiu”, cu sprijinul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului.

LIBERTATE este o co-producție România-Ungaria, produs de Libra Films și Mythberg Films și distribuit în România de Transilvania Film. Pentru distribuția internațională, filmul a fost achiziționat de compania londoneză Reason8.

See Also

Mai multe detalii despre LIBERTATE:

https://www.facebook.com/Libertate.Filmul

https://www.instagram.com/libertate.filmul/

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top