Now Reading
Last Christmas – piesa desemnată cea mai frumoasă melodie de Crăciun din Marea Britanie în 2023

Last Christmas – piesa desemnată cea mai frumoasă melodie de Crăciun din Marea Britanie în 2023

Trupa WHAM! și-a asigurat în sfârșit locul 1 oficial în clasamentul pieselor de Crăciun în Marea Britanie  cu melodia Last Christmas.

Creată și produsă de regretatul George Michael, cu scopul de a obține numărul 1 de Crăciun în 1984, clasicul festiv Last Christmas a pierdut la mustață primul loc după lansare, fiind devansată de fenomenul  Do They Know It’s Christmas? – Band Aid? (al doilea cel mai bine vândut single din toate timpurile). După aproape patru decenii. George Michael și Andrew Ridgeley fac oficial istorie în Clasamentul pieselor de Crăciun; la 39 de ani de la lansare, Last Christmas stabilește acum recordul pentru cea mai lungă călătorie până la piesa numărul 1 de Crăciun din Marea Britanie.

Vorbind pentru Official Charts, Andrew Ridgeley (WHAM!) spune:

Last Christmas a urcat în sfârșit la mult prețuitul și doritul loc Numărul 1 în clasamentul oficial al pieselor de Crăciun, ceea ce a fost întotdeauna obiectivul nostru principal. La momentul lansării George a afirmat că a scris Last Christmas cu intenția de a obține numărul 1 în rândul pieselor de Crăciun. Misiunea este îndeplinită! ”

Last Christmas a fost difuzată în flux de 13,3 milioane de ori în ultimele șapte zile, conform datelor Official Charts Company – cea mai difuzată piesă numărul 1 de Crăciun din toate timpurile în săptămâna de Crăciun. În prezent este al treilea cântec ca renume din toate timpurile din Marea Britanie,  cuprinzând 1,93 milioane de vânzări și aproape 413 milioane de streamuri.

 

 

În ultimele șapte zile, WHAM! a luptat împotriva concurenței intense din partea unor artiști precum eroul Eurovision Sam Ryder, Mariah Carey și The Pogues ft. Kirsty MacColl, plus single-uri de caritate de la colectivul TikTok Creator Universe și multe altele.

Timp de câteva decenii, Last Christmas a deținut cu mândrie titlul de cel mai bine vândut single din Marea Britanie, care nu a ajuns niciodată pe numărul 1. Cu toate acestea, această distincție a fost ștearsă în ianuarie 2021, când Last Christmas a ajuns în fruntea Topului oficial al single-urilor din Marea Britanie pentru prima dată.

Acum că WHAM! în cele din urmă își împlinesc obiectivul de-a lungul vieții, Andrew recunoaște ce moment este acesta, atât pentru WHAM! si fanii lor:

See Also

Să fim numărul 1 de Crăciun a fost o ambiție de lungă durată pentru George și pentru mine și, de asemenea, pentru fani. Va însemna foarte mult pentru moștenirea WHAM! – este gloria noastră încoronată. Last Christmas a fost concepută ca piesa numărul 1 de Crăciun. Ambiții înalte, dar George și-a stabilit din start ambiții înalte în calitate de compozitor. Fanii noștri vor avea un real sentiment de realizare și mândrie pentru faptul că piesa a devenit numărul 1 de Crăciun.”

Piesa numărul 1 de Crăciun în 2023 a fost dezvăluită astăzi la BBC Radio 1 The Official Chart de gazda Jack Saunders.

Vorbind despre realizarea istorică a WHAM!, Martin Talbot, director executiv, Official Charts Company spune:

Felicitări uriașe pentru Andrew Ridgeley și WHAM!, pentru că au câștigat ceea ce a fost o cursă fantastică pentru numărul 1 oficial de Crăciun din acest an – și, făcând acest lucru, au ajuns în sfârșit pe primul loc în topul oficial de Crăciun, la 39 de ani de la lansarea piesei, în 1984.

 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top