O selecție dintre cele mai frumoase filme de Crăciun

Crăciunul este o experiență care unii dintre noi și-ar dori să dureze tot anul. Dar din moment ce acest lucru nu este cu adevărat posibil, avem filme de Crăciun. Și pot fi mai mult decât divertisment pasiv de vacanță – sunt un deliciu vizual, o fereastră de încântare care vă poate duce în spiritul sezonului și vă oferă un permis gratuit pentru a rămâne acolo atât timp cât doriți. De la comedii romantice pline de lacrimi la aventuri muzicale animate, cele mai bune filme de Crăciun încapsulează semnificația culturală și magia sărbătorii în moduri afectuoase.

Aceste filme ne amintesc de ceea ce contează cu adevărat în această perioadă specială a anului – să fim alături de persoanele dragi din viața noastră, să împărtășim recunoștință și să fim pentru ceilalți dintr-un loc de onestitate și grijă. Vă prezentăm, în cele ce urmează, câteva dintre filmele noastre preferate de Crăciun, pe care le puteți urmări oricând simțiți nevoia de bucurie sau nostalgia Crăciunului.

How the Grinch Stole Christmas (2000)

O capodoperă a designului de producție psihedelic. Narațiunea urmărește un răuț verde, izolat în munți, care a fost ostracizat de comunitatea sa cu mult timp în urmă. Acum, cu Moș Crăciun pe drum, Grinch decide că este timpul să se răzbune pe un mic sat cu ajutorul câinelui său șovăitor, Max. Dar surprizele vieții îl surprind chiar și pe Grinch.
În 2000, The Grinch a dominat box office-ul săptămână după săptămână. Două decenii mai târziu, filmul a avut oarecum o reevaluare critică, oamenii ajungând să iubească designul de producție practic halucinant, costumele și efectele de machiaj. Regizorul Ron Howard a creat o manifestare foarte literală a poveștii, cu personaje foarte bine  conturate și performanțe fizice înalte.

 

The Muppet Christmas Carol (1992)

The Muppet Christmas Carol este repovestirea păpușilor Muppets a poveștii clasice de Crăciun scrisă de Charles Dickens. Aceasta îl urmărește pe Ebenezer Scrooge, un bărbat care nu crede în sărbătoare sau în umanitate, fiind vizitat de fantomele Crăciunului trecut, prezent și viitor. Din copilărie, avarul vede tot ce are și va conspira în viața lui. Pe parcurs, el interacționează cu personaje Muppet precum Gonzo, Kermit și Miss Piggy.

Cu Michael Caine în rolul lui Scrooge, Gonzo cel Mare în rolul lui Charles Dickens și Rizzo Șobolanul ca acompaniamentul său înțelept, nu există un singur rol în acest film care să nu fie distribuit minunat. Filmul este un clasic atemporal realizat în multe variante, însă actualizarea Muppet este extrem de inteligentă și îl face unic chiar și 30 de ani mai târziu. Caine este minunat în film, care surprinde spiritul festiv și introspecția oferite de Crăciun, chiar și celor care sunt puțin sceptici față de minunea acestei sărbători.

 

Elf ( 2003)

Cu Will Ferrell protagonist în rolul lui Buddy, un om care a fost crescut de spiriduși la Polul Nord, Elf urmărește călătoria sa la New York în timp ce își caută tatăl biologic. În timp ce își caută adevărata familie, Buddy răspândește bucuria de Crăciun tuturor celor pe care îi întâlnește. Inocența lui copilărească și nefamiliaritatea cu marele oraș fac să pară că a trăit sub o stâncă, ceea ce îi ajută pe alții să vadă lumea și Crăciunul cu alți ochi.

Ferrell este cu adevărat minunat ca Buddy hilar și prea entuziast. De la afecțiunea lui pentru vacanță și umanitate în sine până la dragostea lui pentru cultura spiridușilor și pofta neclintită pentru lucrurile mărunte din viață, povestea lui Buddy este plină de bucurie și optimism. Elf explorează bucuria care lipsește adesea din Crăciun și le permite adulților să vadă perspectiva uluitoare a copiilor într-un mod foarte diferit.

 

Klaus (2019)

Un film de animație profund emoționant, Klaus se simte ca o poveste populară atemporală. Filmul urmărește un tânăr lucrător poștal hotărât, care este staționat într-un oraș trist, consumat de certuri și amărăciuni. Bărbatul descoperă un producător de jucării văduv care trăiește în pădure și îi dă sarcina să trimită jucării copiilor, în ciuda tendințelor antisociale ale bărbatului corpolent. Rezultatul este o poveste frumoasă despre compasiune, vindecare și iubire.

Cu performanța sinceră a lui J.K. Simmons în rolul lui Klaus, vocea nevinovată a lui Jason Schwartzman în calitate de lucrător poștal și Rashida Jones perfectă în rolul profesorului, Klaus profită la maximum de distribuția sa vocală. Scenariul este o reelaborare inteligentă și emoționantă a mitului lui Moș Crăciun, iar filmul nu încearcă să fie prea prietenos cu copiii, invitând în schimb copiii deștepți să participe la film cu adulții. Difuzat pe Netflix, Klaus a fost primul film de animație al unui serviciu de streaming care a fost nominalizat la premiul Oscar (împreună cu I Lost My Body în același an) și pe merit.

 

The Nightmare Before Christmas (1993)

Jack Skellington, regele „Halloween Town”, s-a săturat să sperie oamenii și acum dorește să răspândească bucuria Crăciunului răpindu-l pe Moș Crăciun și preluându-i rolul. Dar metodele egoiste și neconvenționale ale lui Jack amenință să strice vacanța copiilor de pretutindeni. The Nightmare Before Christmas este un îndrăgit clasic al animației stop-motion care povestește aventurile lui Jack între lumile Halloween și Crăciun.

Regizorul Henry Selick folosește elemente gotice colorate pentru a adăuga groază și personaje funny și sinistre precum Sally, păpușa de cârpă, pentru a țese o poveste care rezonează cu spectatorii de toate vârstele. În esență, acest clasic de durată este despre îmbrățișarea schimbării și înțelegerea diferențelor chiar și atunci când acestea par prea mari și deranjante. Ceva ce ar putea fi util tuturor.

 

Miracle On 34th Street (1994)

See Also

Miracle On 34th Street prezintă un război între autorități și credincioși. Comedia-dramă fantastică din 1994 prezintă un universal Moș Crăciun care pretinde că este adevăratul Kris Kringle. Oricât de credibilă ar fi povestea lui, este contestată a fi falsă și Kris este amenințat că va fi instituționalizat. Dar o tânără mamă singură și fiica ei, Susan, devin cei mai puternici susținători ai lui Kringle într-o luptă juridică pentru a-i dovedi adevărata identitate.

Filmul este un remake modern al clasicului din 1947 și este la fel de frumos ca originalul. Procesul lui Moș Crăciun nu se bazează pe mize mari sau drame mai grele, ci pe credință și spiritul vesel al Crăciunului. Cu siguranță un must-watch cu familiile voastre în timpul sărbătorilor.

 

Home Alone (1990)

Acesta este un film care, probabil, nu are nevoie de descriere pentru că în mod cert l-am văzut cu toții. Dar, totuși, să facem o recapitulare rapidă. Singur acasă urmărește un farseur în vârstă de opt ani pe nume Kevin, care este lăsat accidental în urmă când familia lui zboară la Paris de Crăciun. Fără adulți în preajmă, micuțul Kevin poate face tot ce vrea. Dar libertatea lui este întreruptă atunci când doi spărgători nebuni complotează să intre în casa lui în Ajunul Crăciunului. Această companie nedorită vine cu comedie, farse și distracție violentă, în timp ce Kevin încearcă totul pentru a-și apăra casa și vacanța.

Filmul atinge speranța și bucuria pe care le simțim încă din Crăciunul copilăriei noastre – o perioadă în care casa este plină de jucării, dulciuri și cadouri. Este un paradis absolut. Macaulay Culkin surprinde perfect amestecul de inocență și răutate care a definit notorietatea personajului său. Joe Pesci și Daniel Stern sunt delicios de răi ca spărgători. În cele din urmă, filmul vă permite să profitați la maximum de perioada preferată din an.

 

 

 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top