Now Reading
Cercetătorii din Hong Kong inovează ecologic materialele care-și schimbă culoarea

Cercetătorii din Hong Kong inovează ecologic materialele care-și schimbă culoarea

Cercetătorii din Hong Kong au dezvoltat o țesătură care este capabilă să-și schimbe culorile cu doar o atingere, combinând fibre optice polimerice și tehnologia inteligenței artificiale pentru a crea textile inteligente uimitoare.

Lansată pentru prima dată la Săptămâna Modei de la Milano, această inovație promite să aibă un impact major asupra industriei modei globale.

Voi avea fiecare culoare a hainelor mele preferate”, este o frază care poate deveni realitate datorită acestei țesături revoluționare.

Tehnologia ar putea ajuta la reducerea deșeurilor, oferind oamenilor mai multe opțiuni de culoare pentru un singur articol de îmbrăcăminte au declarat cei din cadrul Laboratorului de Inteligență Artificială în Design (AiDLab) din Hong Kong.

Țesătura, care este tricotată cu fibre optice polimerice (POF) și fire pe bază de textile, poate fi iluminată într-o gamă de nuanțe diferite, iar senzația este la fel ca orice țesătură tricotată.

Un semn cu degetul mare în sus în fața țesăturii declanșează un albastru intens, un semn sub formă de inimă îl va transforma în roz, în timp ce un semn „OK” îl va transforma în verde.

See Also

Culorile pot fi, de asemenea, personalizate dintr-o aplicație de pe telefon, iar algoritmii IA ajută camera să distingă gesturile utilizatorilor individuali.

AiDLab speră că tehnologia va fi comercializată în viitor și se va schimba definitiv, în ceea ce privește modul în care consumatorii percep moda.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top