Now Reading
Culorile anului 2024

Culorile anului 2024

Noul an este aproape și trebuie să fim pregătiți în ceea ce privește cunoștințele despre culorile anului 2024. În fiecare an, mărcile de vopsea fac cercetări intense – uitându-se la tendințele de culoare, trimițând sondaje și contactându-și propriile creatori de gust – pentru a prognoza o culoare care va întruchipa esența anului viitor și vor influența totul, în special designerii caselor la modă.

Anul trecut, culorile au înclinat spre nuanțe calde care au promovat creativitatea. Anul acesta, toate se referă la confort, versatilitate și o conexiune continuă cu natura – de la un negru moale tip pământ, la un albastru înălțător, la un verde măslină atenuat la o piersică caldă.  Indiferent dacă ați îmbrățișat deja aceste culori, sau încă vă decideți pe care dintre ele doriți să le încercați pe pereții sau în garderoba dvs, vă prezentăm câteva soluții pentru a vă declanșa fluxul creativ în noul an.

 

Culoarea Pantone a anului 2024 – Peach Fuzz

Pantone a numit Peach Fuzz (Pantone 13-1023) drept Culoarea anului pentru 2024. Nuanța moale și sinceră exprimă dorința de a cultiva bunătate, compasiune și conexiune – toate în timp ce promovăm un profund confort în căutarea unui viitor pașnic.

O nuanță deschisă și delicată,  între roz și portocaliu, Peach Fuzz marchează cea de-a 25-a aniversare Pantone a programului Culoarea Anului. “Culoarea arată „dorința noastră de a fi aproape de cei pe care îi iubim și bucuria pe care o avem atunci când ne permitem să realizăm cine suntem cu adevărat și să savurăm acel moment de liniște”, a spus Laurie Pressman, vicepreședintele Pantone Color Institute, pentru House Beautiful. 

 


Culoarea anului de la Benjamin Moore: Blue Nova

Inspirat de explorare, Benjamin Moore a numit Blue Nova (825) drept Culoarea anului pentru 2024. Amestecul cosmic, albastru-violet încurajează aventura, făcând semn tuturor să se răsfețe în noi experiențe. Marca de vopsea a făcut echipă cu compania aerospațială Blue Origin pentru a anunța culoarea și pentru a lucra în a inspira generațiile viitoare să urmeze educația și cariera STEM în industria spațială.

Când decideți cum să utilizați Blue Nova în casa dvs., opțiunile sunt nesfârșite. Marca de vopsea recomandă juxtapunerea albastrului cu culori dinamice, contrastante, precum portocaliul, pentru a crea o atmosferă eterică.

 

Culoarea anului de la Glidden: Limitless

Glidden a numit Limitless (PPG1091-3) drept Culoarea anului 2024. Nuanța bej miere este „orice altceva decât galben”, conform mărcii, deoarece are rezistența unei culori primare, dar versatilitatea unei culori neutre. „Intrăm într-o nouă eră a creativității explozive și a schimbării”, a declarat Ashley McCollum, expert în culori PPG pentru Glidden, într-un comunicat de presă. „Consumatorii folosesc culoarea în moduri și mai neconvenționale decât oricând și au nevoie de o paletă care să ofere versatilitate pentru a lucra atât cu decorul nou, cât și cu cel existent.

Experții în culori Glidden recomandă utilizarea Limitless „oriunde și peste tot”. Indiferent dacă acoperiți dulapurile de bucătărie sau vopsiți tavanul cu neutru cald, nu puteți greși.

 

See Also

 

Culoarea anului Valspar: Renew Blue

Valspar și-a sărbătorit cea de-a 15-a aniversare de la lansarea Culorii anului numind Renew Blue (8003-37D) drept nuanța anului 2024. „Inspirat de elementele flotei precum ceața, norii și lacurile glaciare, Renew Blue ridică starea de spirit de zi cu zi, încurajează autoexprimarea și evocă un sentiment de echilibru și calm, cu o întorsătură de spontaneitate unică“, Sue Kim, director de marketing color Valspar. 

Albastrul echilibrat are o notă de verde mare gri, făcându-l o alegere excelentă pentru a împrospăta o intrare, o zonă de luat masa sau o curte din spate. „Albastrul este o nuanță clasică care a devenit noul neutru pentru casa de astăzi și poate fi amestecată și asortată pentru a se potrivi cu o varietate de stiluri și aplicații de design”, a adăugat Kim.

 


HGTV Home de Sherwin-Williams Culoarea anului: Persimmon

Oricine gravitează către nuanțe calde și pline de viață va adora HGTV Home by Sherwin-Williams Culoarea anului 2024: Persimmon (HGSW6339). „Persimmon echilibrează energia mandarinei cu nuanțe neutre, făcându-l perfect pentru spații precum camerele de zi și bucătăriile, deoarece promovează relațiile pozitive și conversația”, a declarat Ashley Banbury, manager de marketing color HGTV Home by Sherwin-Williams, într-un comunicat de presă.

 

 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
1
In Love
1
Not Sure
0
Silly
1
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top