Now Reading
EUROVISION MOLDOVA | NATALIA BARBU : “Eurovision e o stare, e adrenalină, e competiția cu sine.”

EUROVISION MOLDOVA | NATALIA BARBU : “Eurovision e o stare, e adrenalină, e competiția cu sine.”

Anul 2024 începe în forță pentru Daily Magazine și ne găsește tot într-o țară pe care o iubim – Republica Moldova. 

Revenim la Selecția Națională Eurovision Moldova și azi ne întâlnim cu exuberanta Natalia Barbu, una dintre cele mai apreciate artiste din Moldova care în 2007 și-a reprezentat cu brio țara la Helsinki, clasându-se pe locul 10, iar pentru 2024 își dorește din nou să fie transmițătoarea mesajului propriei țări pe scena din Malmo.

Compune și interpretează, având succese notabile cu piese precum “Îngerul meu”, clasată #1 în Romanian Top 100 timp de 11 săptămâni. În 2012, a început o colaborare cu Radu și Ana Sîrbu (Sianna), lansând piese precum “I Said It’s Sad” și “Iubire cu aromă de cafea”. A fost numită cea mai sexy femeie din Moldova în 2015 de revista „Esquire”.

Piesa propusă de Natalia Barbu pentru acest an se numește In the middle, o piesă ca o poveste de dragoste, mai multe detalii în super-interviul de azi! 

 

Ce înseamnă cu adevărat competiția Eurovision pentru tine?

Eurovision, dincolo de faptul că e un stimulator al ieșirii din zona poate nu de confort, dar al unui ritm de activitate obișnuit, e o stare, e adrenalină, e competiția cu sine, cu trendul pe care fie-l ghicești, fie-l dai tu ca artist. Or concursul ăsta, dincolo de faptul că se crede că ar avea un anumit tipar, demonstrează cu fiecare ediție că în el încape muzică de genuri diferite, interpreți de facturi categoric variate si e un loc pentru toți și pentru fiecare.

 

 

Ce te definește ca artist? Și cum te poți descrie în 3 cântece Eurovision?

Fight, piesa cu care am mers prima dată la Eurovision și care mi-a oferit un loc sigur in top 10 european e sigur despre mine. Let s jazz, o altă piesă cu care am mers câțiva ani mai târziu e iarăși despre mine, pentru că eu sunt și în acest gen de muzică, la locul potrivit. Chiar dacă nu mi-a oferit biletul spre scena europeană, piesa aia rămâne una dintre bijuteriile repertoriului meu. Confession, e o baladă cu care am testat preselecția națională a României în acest concurs.  Un moment cam nepotrivit pentru mine, dar e o experiență pe care mi-o asum fără rezerve, iar baladele sunt o altă zonă a mea, de fapt una inevitabilă pentru orice artist.

 

Care sunt cele mai bune motivații ale tale zilnice ca artist în cadrul ESC?

Adrenalina, cum spuneam, încercarea de a depăși tiparele, de a mă reinventa, de a testa elemente ce mi-au rămas străine până la acest moment, dar în limita pe care o impune un concept sănătos, armonios. Nu mi se pare potrivit eclectismul de dragul showlui, dar elementul nou mereu face bine unui artist. Mai ales celui care deja e de mulți ani in vizorul publicului.

 

Care este povestea și mesajul cântecului tău și cât de mult te regăsești în cântec?

Acest cântec a venit foarte ușor, fără să mă gândesc că e pentru Eurovision! M-am conectat la iubirea din familia mea, la copiii mei scriind această piesă. Spontan, în ultima clipă, am realizat că e potrivită pentru acest concurs.

 

https://www.youtube.com/watch?v=HnLO2CMNhn4

 

Ce detalii ne poți oferi despre spectacolul tău de pe scenă?

Deocamdată suntem doar la început, strângem o echipă dintre cei mai buni pentru februarie, finala națională, și după, cu Doamne Ajută dacă trecem cu bine, putem vorbi despre un Show de Eurovision.

See Also

 

De ce ar trebui oamenii să te voteze la Selecția Națională?

M-ar bucura dacă m-ar vota. Că nu e nimeni obligat, dar implicarea și efortul pe care le voi depune sper să-mi aducă și biletul spre Suedia. Nu am niciun dubiu că voi avea o prestație demnă de nivelul pe care l-am mai atins în 2007, devenind  și un motiv de mândrie pentru țara mea pe care o voi reprezenta cu demnitate și talent.

 

Ce va urma după Eurovision?

Eurovision de regulă vine cu un volum mare de muncă înainte de competiție, dar și după, de regulă.  Paralel cu pregătirile pentru Eurovision, muncesc la noul repertoriu, așa cum n-aș vrea să obosesc publicul doar cu o piesă. Înțeleg că poate pare arogant ce spun acum, dar în mod sigur va fi un an al lansărilor mult mai frecvente și, sper, al marilor concerte.

 

Pentru final, transmite un mesaj tuturor fanilor tăi și cititorilor Daily Magazine!

Să avem cu toții un an bun, plin de creativitate, de elan, de reușite,  fiecare efort susținut să fie încununat și de bucuria împlinirilor. Sper să ne cânte tuturor inima de bucurie cât mai des, să trăim cu poftă și gust, iar muzica să ne însoțească în toate.

 

 

What's Your Reaction?
Excited
1
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top