Now Reading
Obiecte din colecția divei Marilyn Monroe vor intra într-o licitație specială în martie 2024

Obiecte din colecția divei Marilyn Monroe vor intra într-o licitație specială în martie 2024

Articole care au aparținut vedetei de la Hollywood Marilyn Monroe vor fi scoase la o  licitație specială în luna martie a acestui an, ca parte a unei colecții care acoperă viața și cariera artistei.  Articolele vândute includ rochii, un ruj personalizat și poze cu Monroe de pe platourile de filmare.

Cel mai scump articol din colecție este o rochie de seară neagră care a fost purtată în timpul filmărilor pentru filmul din 1955 The Seven Year Itch. Articolul se așteaptă să ajungă până la 200.000 USD (160.000 GBP).

Licitația va include și articole aparținând fondatorului revistei Playboy, Hugh Hefner, care a decedat în 2017.


Una dintre celelalte ținute ale lui Monroe scoase la licitație este o rochie din satin purtată de Marilyn pentru ședința foto din numărul din decembrie 1958 al revistei Life Magazine. Rochia are un decolteu împodobit cu flori în țesătură și bretele de șifon drapate cu roz, lavandă și crem. Ar putea costa până la 40.000 USD (32.000 GBP).

Licitația include, de asemenea, programul original și biletul pe care Monroe l-a primit când a participat la gala dedicată aniversării fostului președinte al Americii, John F Kennedy, în 1962. Artista a făcut celebru cântecul „La mulți ani” cântat special, într-o manieră proprie, pentru președinte, în timp ce purta o rochie Jean Louis transparentă.

Alte articole includ fotografii cu Monroe dând cu piciorul într-o minge de fotbal și de pe platourile de filmare pentru River Of No Return și Gentlemen Prefer Blondes și o nuanță personalizată de ruj Elizabeth Arden, într-o casetă aurie.

Colecția lui Hefner include piese de artă, cum ar fi serigrafia originală Playboy Bunny a lui Andy Warhol și o pictură originală în ulei pe pânză LeRoy Neiman din 1959, intitulată Romanoffs, care s-ar putea vinde cu până la 80.000 de dolari (63.000 de lire sterline).

Un desen original în acuarelă Alberto Vargas al unei fete pin-up din numărul din martie 1967 al revistei Playboy este de asemenea scos la licitație și este de așteptat să se vândă pentru o sumă cuprinsă între 60.000 și 80.000 USD (47.000 £-63.000 £).

Alături de piese de artă sunt haine purtate de Hefner, pijamale de mătase, papuci și o pipă de tutun.

See Also

Hefner și Monroe s-au născut amândoi în 1926, iar cele două celebrități de la Hollywood se odihnesc în prezent unul lângă celălalt în criptele din interiorul Pierce Brothers Westwood Village Memorial Park And Mortuary din Los Angeles.

Prima ediție Playboy, lansată în 1953, prezenta o fotografie centrală a lui Monroe, filmată inițial în 1949 – o imagine care a ajuns să simbolizeze primele zile ale revistei.

Starul de film de la Hollywood a murit la vârsta de 36 de ani, în 1962, în timp ce Hefner a murit în 2017, la vârsta de 91 de ani.

Peste 1.000 de artefacte din colecțiile Monroe și Hefner vor fi expuse la expoziții din Hong Kong și Shanghai în februarie, înainte de a fi vândute la licitație în Los Angeles la sfârșitul lunii martie.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top