Now Reading
De vorbă cu Mădălina Craiu : “Filmul Klaus și Barroso ne arată că în viață avem nevoie de joacă.”

De vorbă cu Mădălina Craiu : “Filmul Klaus și Barroso ne arată că în viață avem nevoie de joacă.”

Cel mai așteptat film românesc la început de an, comedia Klaus și Barroso, se lansează oficial din 16 ianuarie, în cinematografele din toată țara.  Scenariul filmului este semnat de Adrian Nicolae, Cosmin Nedelcu „Micutzu” şi Bogdan Theodor Olteanu, producție Bold Studio.

Ce începe clandestin și se termină cel puțin amuzant? O petrecere organizată de barmanul Klaus (Adrian Nicolae) la clubul în care lucrează, unde fratele lui, bodyguard (Cosmin „Micutzu” Nedelcu) e nevoit să dea o mână de ajutor, cu zâmbetul pe buze.  Producția include  în distribuție nume precum Victoria Răileanu, Șerban Pavlu, Alexandru Ion, Vlad Drăgulin, Vlad Brumaru, Alin Florea,  Cezar Antal, Carol Ionescu, Bogdan Farcaș, Codrin Boldea, Mădălina Scoica și Mădălina Craiu – într-unul dintre rolurile principale feminine, cu un rol pe cât de ofertant, pe atât de challenging. 

În prezent echipa filmului se află în caravana de promovare a filmului. Programul complet îl puteți afla de pe paginile oficiale de Instagram și Facebook.

Ne plac teribil de mult provocările, astfel că invitata și protagonista interviului nostru de azi, în promovarea acestei noi producții românești este Mădălina Craiu (cunoscută și din producțiile Clanul, Umbre, RUXX), interpreta rolului Alis, stripperița care animă o petrecere, o fată isteață, cu principii, perfect capabilă să-și poarte singură de grijă.  Enjoy & ne vedem la cinema, la filme bune! 

 

Bună, Mădălina! Ne bucurăm pentru acest interviu! Pentru început,  spune-mi cum a debutat meseria de actriţă pentru tine şi dacă gândurile avute la început s-au concretizat în timp.

Bună, Daily Magazine, mă bucur să vă cunosc!

La mine e complicat cu debutul, pentru ca nu îmi aduc aminte de ce am vrut actorie, dar țin minte că am fost și sunt foarte sigură pe decizie. Am debutat într-un scurtmetraj înainte să intru în facultate și cred că acela a fost cel mai important moment de început. Mi-am dorit film și am primit film. Și cariera mea s-a dezvoltat în direcția asta de atunci. Îmi aduc aminte că voiam să ajung să fac filme și să merg la festivaluri și să am de lucru constant și încă mă miră că se întâmplă ce mi-am dorit. Sunt foarte norocoasă.

 

Care a fost primul feedback vis-a-vis de scenariul şi propunerea rolului din noua ta producţie, Klaus şi Barroso?

Eram foarte încântată că o să fac ceva ce n-am făcut niciodată. Îmi place să învăț lucruri noi și mi se părea palpitant că habar nu aveam de unde să încep. A doua zi după ce m-a sunat Bogdan Theodor Olteanu să-mi zică de rol (joc rolul unei dansatoare la bară), eram cu câinele afară și la blocul de lângă se auzea muzică din ceea ce părea o sală de sport. M-am apropiat și înăuntru se vedeau câteva bare de dans. Am zis că e un semn. Peste încă o zi m-am dus și m-am înscris la cursuri de dans la bară.

În rest, feedback-ul general a fost că îmi place scriitura și ca abia aștept să ne jucăm.

 

Ce înseamnă pentru tine toată această experiență şi cum simţi că ai evoluat o dată cu rolul tău din Klaus şi Barroso?

Tot procesul a fost o aventură, cred ca e cel potrivit cuvânt. Nu m-am gândit niciodată că voi putea să dansez în fața atâtor colegi și ca pot duce 9 ore de dans într-o zi de filmare. Sunt mândră de corpul meu și de cât e de rezistent. A fost un tur de forță, pentru că filmam concomitent și la „Clanul” în perioada aia și alternam zile dramatice cu zile de comedie. Am evoluat ca profesionist, cred. Și am mai multă încredere în mine.

 

 

Ce ai împrumutat și ce ai luat de la personajul tău, Alis? A existat o decizie luată de Alis în film cu care nu ai fost de acord?

Cel mai important lucru pe care nu că l-am împrumutat, dar a trebuit să i-l ofer lui Alis, a fost relația relaxată cu corpul ei. Aș fi vrut să păstrez asta pe tot parcursul anului, dar a venit iarna și n-am mai apucat să fac la fel de mult sport. Vreau să împrumut lejeritatea și încrederea nebună legată de corpul ei. Asta vreau să împrumut pe termen lung. Deciziile ei sunt în acord cu mine, aici nu am obiecții.

 

Ce a fost cel mai challenging lucru la acest rol şi cum ai făcut faţă provocării?

Timiditatea. Mi-era groază de toți oamenii pe care îi știam de ani de zile și cu care lucram tot de atâta timp, în fața cărora trebuia să fac ceva foarte vulnerabil. Ce m-a ajutat a fost susținerea feroce din partea oamenilor din jurul meu. Din partea femeilor, mai exact. Prietenele mele, dar, mai ales, din partea antrenoarei care mă pregătea și din partea coregrafei cu care am lucrat ulterior. Doresc sincer tuturor femeilor să aibă în viața asta cel puțin o dată parte de galeria pe care am avut-o eu în spate pentru momentul de dans. Le aparține lor în aceeași măsură în care îmi aparține mie, pentru că fără ele, nu ajungeam să-mi arunc picioarele în aer cu dezinvoltura soră cu demența pe care am avut-o. Pe această cale, o să le numesc aici: Roxana Popescu de la Ecstatic Expansion (în caz că vreți să vă apucați de dans la bară) și coregrafa Carmen Coțofană care îmi și masa picioarele între duble. A fost un efort colectiv.

Menționez că, între timp, toate actrițele pe care le știu vor să vină la dans la bară. Cu câteva dintre ele am fost deja. A fost superb.

 

S-au legat prietenii reale între actorii din distribuția acestui film?

Mulți dintre noi eram deja prieteni înainte de filmare și mă bucur să spun că pe perioada acestui proiect nu s-au rupt prietenii, în orice caz, dimpotrivă. Am avut un timp scurt de filmare, dar chiar și așa, câteva amiciții noi am legat, da.

 

 

See Also

Care este mesajul cu care ţi-ar plăcea ca spectatorii să plece după vizionare?

Cu faptul că în viață avem nevoie de joacă.

 

Ce îți place cel mai mult din industria și ipostaza vieții tale ca actriță?

Unele întâlniri. Când ne strângem toți la câte o premieră sau câte un eveniment și te vezi cu oameni cu care ai lucrat bine timp de ani de zile. Uneori e un sentiment de familie și familiaritate foarte plăcut. Ca actriță, îmi place libertatea, timpul pe care câteodată îl am și diversitatea lucrurilor pe care le fac.

 

Care este principala ambiție personală și profesională pentru viitor?

Personal, aș vrea să ajung să fiu disciplinată cu sportul și cu somnul. Când reușesc asta, îmi place viața mult mai mult ca de obicei și mă bucur de tot în plin. Și profesional, ambiția mare e să fac proiecte solicitante constant. Sună ciudat, dar dacă sunt investită în ceva, mintea mea e fericită.

 

Ce mesaj doreşti să transmiţi tuturor spectatorilor ce vor veni să vadă Klaus şi Barroso?

Că îi așteptăm cu drag și sperăm să se joace cu noi de-a basmul pentru oameni mari! Să vină să vadă filmul!

 

Credit foto – Vlad Cioplea

 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top