Now Reading
EUROVISION MOLDOVA | IULIA TELEUCĂ : “În afară de vis, Eurovisionul este o nouă scară către succes”

EUROVISION MOLDOVA | IULIA TELEUCĂ : “În afară de vis, Eurovisionul este o nouă scară către succes”

Iulia Teleucă este o elevă pasionată din Chișinău, născută în 2006, care strălucește în domeniul artistic. Cu talent și perseverență, a participat la numeroase proiecte TV și concursuri internaționale, de la “Next Star” în România la “Star Hour” în Moldova și “Forța Dansului”. A strălucit în concursuri din Bosnia și Herțegovina, Letonia, Germania și multe alte țări, aducând acasă trofee și locuri fruntașe. Premii precum Diploma Președintelui Republicii Moldova și titlul de “Persoana Anului” arată recunoașterea meritată a talentului și efortului său impresionant.

Anul acesta Iulia Teleucă este finalistă în cadrul Selecției Naționale Eurovision Moldova, eveniment ce se va derula sâmbătă, 17 februarie, și unde Iulia intră cu nr. 11 în concurs. Piesa ei, Runaway, este o piesă perfectă pentru evadarea din cotidian. Azi cunoaștem îndeaproape povestea Iuliei.

 

Ce înseamnă cu adevărat competiția Eurovision pentru tine?

Un vis împlinit. Fiecare cântăreț în devenire dorește să apară pe scena de la Eurovision și să-și reprezinte țara cu stimă și respect. În afară de vis, Eurovisionul este o nouă scară către succes. Eram plăcut surprinsă când juriul, la sfârșitul interpretării mele, a început să aplaude. Fiecare cuvânt și compliment au lăsat o amprentă în sufletul meu.

 

Ce te definește ca artist? Și cum te poți descrie în 3 cântece Eurovision?

Carismatică, melancolică și energetică. De mică strălucesc pe scenă și de aceea m-am învățat să mă mișc și să lucrez cu fața. În afară de cântat, am fost mereu pasionată de dans. Orice performanță e plină de încredere în sine, note stabile și mișcări memorabile. Cred ca principal m-aș descrie ca un mix între Cleopatra – Efendi, Euphoria – Loreen și, desigur, Trenulețul de la Zdob și zdub! 

 

Care sunt cele mai bune motivații ale tale zilnice ca artist în cadrul ESC?

Ideea de a fi pe același platou, scenă sau în aceeași cameră cu vedete renumite din lume este una dintre motivațiile principale în ziua de astăzi. În fiecare an urmăresc Eurovisionul și de fiecare dată mă mir ce vedete recunoscute apar pe scenă. Poate că voi ajunge și eu acolo vreodată, iar alături, ca invitat special, ar putea fi Loreen sau chiar Beyoncé!

 

Care este povestea și mesajul cântecului tău și cât de mult te regăsești în cântec?

Piesa ‘Runaway’ este o poveste sonoră captivantă ce surprinde lupta interioară a unei tinere împotriva fricilor profunde și a presiunilor externe din lumea contemporană. Prin intermediul unei interpretări dinamice și epice, această piesă transmite o mulțime de emoții puternice și neliniști, reflectând complexitatea și intensitatea trăirilor protagonistei. Muzicalitatea sa este plină de elemente diverse și exotice, capturând influențe variate din întreaga lume. Elemente de colorit muzical inspirate din culturile nativ-americană, indiană se împletesc armonios, adăugând profunzime și textură piesei.

Ce detalii ne poți oferi despre spectacolul tău de pe scenă?

Fiți gata de un show! Costumul roz și pălăria memorabilă sper ca v-au plăcut, dar vă așteaptă ceva mai uriaș. Ritmuri dansante, refrenul iubit și Runaway! 

 

Dacă ai putea face un duet sau un revamp, ce artist și cântec de la ESC ai alege și ce ai adăuga?

În cazul în care căutați pe Internet Iulia Teleucă, primul lucru care va apărea este un cover pe care l-am făcut la vârsta de 10 ani pentru faimoasa piesă-câștigătoare ‘Euphoria’ a lui Loreen. Acum, fiind mai matură, am putea să realizăm împreună cu Loreen un mix splendid între ‘Euphoria’ și ‘Tattoo’ și să-l interpretăm în marea finală!

 

See Also

 

De ce ar trebui ca oamenii să te voteze la Eurovision Song Contest?

Piesa ‘Runaway’ este ceva nou, chiar dacă Eurovision se așteaptă la ceva tradițional de la Moldova; în schimb, piesa mea aduce un suflu proaspăt! În plus, sunt gata să ofer o performanță memorabilă! Combinând dansul, muzica și carisma mea, intenționez să le arăt tuturor de ce este capabilă Moldova!

 

Ce va urma după Eurovision?

Aș dori să îmi lansez propriul clip și să îl promovez în România! Desigur, intenționez să continui să mă dezvolt ca interpret și să cuceresc scenele mari din Europa și poate chiar dincolo de aceasta. Voi lansa mai multe piese, dar, datorită faptului că sunt în clasa a 12-a, în același timp mă pregătesc și pentru Bacalaureat. Anul acesta este unul cu adevărat special pentru mine în toate domeniile.

 

Pentru final, transmite un mesaj tuturor fanilor tăi și cititorilor Daily Magazine!

Nu uitați să vă uitați la finala Selecției Naționale pe data de 17 februarie și ascultați piesa Runaway!

What's Your Reaction?
Excited
3
Happy
1
In Love
1
Not Sure
0
Silly
1
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top