Now Reading
EUROVISION MOLDOVA | OL:”Ceea ce îmi place foarte mult la ESC este diversitatea și libertatea de exprimare, varietatea stilurilor și autoexprimarea.”

EUROVISION MOLDOVA | OL:”Ceea ce îmi place foarte mult la ESC este diversitatea și libertatea de exprimare, varietatea stilurilor și autoexprimarea.”

Olga Lisicova, cu proiectul OL, este o artistă cu un timbru distinct și emoționant. A fost autoarea proiectului gospel The Gracious și a colaborat cu muzicieni din Marea Britanie. A participat la finala națională Eurovision Moldova 2023. În prezent, crează propriile cântece în cadrul proiectului OL și Cassini Tales, lansat la casa de discuri Luminol Records. Colaborează și cu poetul britanic Martin John Cooke pentru piese de teatru.

După o prezență elegantă în cadrul Selecției Naționale Eurovision Moldova în 2023, OL revine în 2024 cu piesa No time no space, ca o poveste atemporală, și va intra cu nr. 5 în competiția din data de 17 februarie prin care va fi ales reprezentantul Moldovei la Eurovision.

 

Ce înseamnă cu adevărat competiția Eurovision pentru tine?

Pentru mine această competiție înseamnă foarte mult – este o șansă de a ajunge la un nivel mai înalt, o șansă de a mă dovedi ca artist și, bineînțeles, de a atrage atenția asupra cântecelor mele și asupra artei mele în general.

 

Ce te definește ca artist? Și cum te poți descrie în 3 cântece Eurovision?

Trei lucruri mă definesc ca artist: profesionalism, disciplină și dezvoltare constantă și non-stop. Atunci când îți pui sufletul și inima în ceea ce faci și lucrezi pentru a te dezvolta în fiecare zi și, cel mai important, iubești ceea ce faci, nu-ți trăiești viața în zadar, adică viața ta nu trece pe lângă tine. 3 piese celebre care au câștigat Eurovision și care mă descriu sunt Waterloo de ABBA (1974), Ne Partez Pas Sans Moi de Celine Dion (1988, Elveția) si Space Man de Sam Ryder (Marea Britanie). Știu ca Sam a nimerit în locul 2, dar pentru mine el a fost câstigator in 2022.

 

Care sunt cele mai bune motivații ale tale zilnice ca artist în cadrul ESC?

Ceea ce îmi place foarte mult la ESC este diversitatea și libertatea de exprimare, varietatea stilurilor și autoexprimarea. Sunt energizată și motivată de înțelegerea că muzica nu are limite, iar în cadrul competiției noi putem vedea colaborări muzicienilor și interpreților din diferite țări. Acum, mai mult ca niciodată, este important să unim și să transmitem libertatea și iubirea prin muzică, și să unim oamenii în vremuri dificile – după părerea mea aceasta este cea mai importantă misiune de ESC.

 

Care este povestea și mesajul cântecului tău și cât de mult te regăsești în cântec?

Cântecul este despre modul în care o persoană care iubește profund poate fi uneori slabă și vulnerabilă în fața iubitului său. Îi este frică să recunoască acest lucru și, prin urmare, caută sprijin într-o privire trecătoare, un zâmbet sau un cuvânt de la persoană dragă. Uneori i se pare că dacă acest lucru nu se întâmplă, va înnebuni. Viața lui nu înseamnă nimic fără persoana iubită. Dar lângă ea nu există nici timp, nici distanță, nici frică. Privire iubitoare dă putere și inspirație. Am încercat să transmit cum timiditatea se transformă în curaj pentru a recunoaște dragostea și puterea în vulnerabilitate. Mă simt foarte ușor și confortabil în această melodie și de fiecare dată când o cânt, îi mărturisesc dragostea mea soțului meu.

 

 

Ce detalii ne poți oferi despre spectacolul tău de pe scenă?

Tocmai am început să lucrez la spectacol. Înclin spre minimalism pentru că piesa este o baladă foarte blândă și nu vreau s-o supraîncărc cu efecte vizuale inutile.

 

 

Dacă ai putea face un duet sau un revamp, ce artist și cântec de la ESC ai alege și ce ai adăuga?

See Also

Anul trecut la Eurovision Moldova 2023 mi-a plăcut foarte mult melodia lui Crista “Pădure Verde Pădure”. Mi-ar plăcea să cânt cu ea și să adaug coregrafie.

 

De ce ar trebui ca oamenii să te voteze la Eurovision Song Contest?

Aceasta este o întrebare foarte interesantă. Nu voi ascunde că a reprezenta Moldova pe scena mare din Suedia este visul meu. Am multe în comun cu Suedia de mai bine de trei ani, de când eu și soțul meu (și compozitorul melodiei) am început să învățăm limba suedeză. Dacă am noroc, voi face tot ce îmi stă în putere pentru a performa cât mai bine în Malmo.

 

Ce va urma după Eurovision?

Plănuiesc să colaborez cu muzicieni din Moldova și România, precum și să înregistrez câteva melodii în limba engleză pentru proiectul meu rock Cassini Tales.

 

Pentru final, transmite un mesaj tuturor fanilor tăi și cititorilor Daily Magazine!

Aș dori să mulțumesc tuturor celor care mă susțin și să le urez cititorilor Daily Magazine mult succes și împlinirea dorințelor în acest an, precum și realizarea tuturor planurilor!

 

What's Your Reaction?
Excited
1
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top