De vorbă cu…Andrei Ursu : “Îmi doresc să fiu mai aproape de cea mai autentică versiune a mea, asta incluzând și numele și stilul muzical.”

Direct din profunzimea inimii lui Andrei Ursu (aka wrs) se desprinde o nouă creație sub forma unui EP emoționant denumit ,,Cântece de Inimă“. Lansarea acestui proiect marchează un moment de cotitură în parcursul său artistic, simbolizând nu doar un nou început, ci și o dezvoltare semnificativă în exprimarea sa artistică. EP-ul păstrează acel element inconfundabil specific artistului, aducând în prim-plan balade sincere, cântece bogate în adâncime sufletească și poezie sonoră, toate acestea pătrunzând adânc în inimile ascultătorilor prin melodii și versuri de o profunzime aparte.

Cu această ocazie, Daily Magazine a realizat un friendly interviu dedicat întregului concept și univers muzical al lui Andrei Ursu din prezent. Enjoy! 

 

Bună, Andrei! Ne bucurăm tare pentru reîntâlnirea online în cadrul Daily Magazine. Eşti la momentul lansării unui nou EP ce coincide şi cu o schimbare de sound şi chiar de nume de scenă. De unde a pornit toată ideea acestei schimbări şi la ce moment consideri că te afli acum ca artist?

După o perioadă de plimbat prin Europa cu evenimente, mi-am dat seama că îmi doresc să fiu mai aproape de cea mai autentică versiune a mea, asta incluzând și numele și stilul muzical. Simt că mă aflu într-un moment de ascensiune pentru mine atât ca artist, cât și personal, și asta se reflectă și în ceea ce creez în ultimul timp.

 

Dacă ar fi să dăm timpul înapoi la „era” WRS, care ar fi top 3 realizări ale tale? Rămâi ferm la numele actual de scenă, ce este şi numele tău real?

Prima realizare ar fi că am pornit proiectul, a doua realizare a fost prima piesă la radio și a treia realizare și poate cea mai mare este Eurovisionul. 

Da, simt că mă identific 100% cu Andrei Ursu.

 

 

Care au fost sursele de inspiraţie pentru acest nou material care este mai pentru suflet, să zicem, şi, pe alocuri, chiar vintage? Te simţi mai confortabil să cânţi în limba română?

Mă inspir din tot ceea ce mă înconjoară, de la poveștile de viață ale prietenilor mei, cât și din familie, iar ca stil muzical, m-am inspirat din muzica copilăriei mele.  Muzica e un limbaj universal.

 

Cât de mult crede Andrei Ursu în dragoste, ce piesă de pe noul album îţi este cel mai real aproape de suflet?

Andrei Ursu crede cu toata ființa sa în dragoste, e ceea ce mă inspiră cel mai mult. Clar piesa cea mai apropiată de sufletul meu este ,,Îndrăgostiți de atâtea ori”.

 

 

Cum ai ajuns la colaborarea pentru piesa ,,Noaptea ne fură iubiri”? Şi cum a fost să faci performanţă şi în postura de regizor al clipurilor tale?

Theo Rose este o artistă pe care o apreciez foarte mult și cu care îmi doream să colaborez de ceva vreme. Cum a spus și ea, suntem 2 suflete bătrâne care s-au găsit pentru același scop. Mereu am avut o pasiune în ceea ce privește partea creativă video, așa că îmi vine natural, mai ales că știu exact cum vreau să arate rezultatul final.

 

 

Care este cel mai important crez al tău pe plan artistic pe care ţi l-ai urmat în pofida la tot? 

See Also

Să-mi ascult intuiția.

 

Dacă ar fi să schimbi/să îmbunătăţeşti ceva la industria muzicală actuală, care ar fi acel lucru?

Mi-aș dori ca artiștii să creeze nu urmând trendul, ci urmându-și inspirația.

 

Dacă ai fi un super-erou, ce superputere ţi-ar plăcea să ai?

Mi-aș dori să mă pot teleporta, aș salva mult timp…

 

Ce îţi doreşti pe viitor de la tine/ de la industrie/ de la fani?  

Îmi doresc cât mai multe ocazii să cânt în fața oamenilor, iar de la industrie îmi doresc să îmi acorde cât mai multă încredere în proiect. De la fani, îmi doresc să continue să îmi asculte muzica și să mă susțină cum au făcut-o și până acum.

 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top