Now Reading
Filmul „2020”: Prima comedie românească inspirată de pandemie, disponibil în cinematografe!

Filmul „2020”: Prima comedie românească inspirată de pandemie, disponibil în cinematografe!

Filmul “2020” promite să devină unul dintre cele mai memorabile lungmetraje ale anului. Regizat de Bobby Bărbăcioru și produs de Vent D’Est Films, acest film aduce în prim plan o combinație unică de umor, dramă și introspecție într-o manieră captivantă și provocatoare.

În “2020”, aventura și ironia se întâlnesc în călătoria lui Max și Gelu, doi români descurcăreți care se întorc în țară în primele zile ale pandemiei. Cu un umor specific românesc și o perspectivă persiflantă, filmul explorează reacțiile și adaptările umane la situații limită, aducând în prim-plan fragilitatea și reziliența umană în fața adversității.

“2020” este o mărturie întunecată a acestei ere post-adevăr în care trăim și murim. O cronică plină de umor asupra puterii mass-mediei și a consecințelor dezinformării și conspirațiilor, chiar și de la prieteni bine intenționați și familie. Până la un punct, Max și Gelu reprezintă omul obișnuit, din orice parte a planetei, încercând să dea sens lumii cuprinse de pandemie. Iar apoi, filmul (anul 2020) o ia complet razna. Pentru a o cita pe Anaïs Nin, “<nu vedem lucrurile așa cum sunt, ci le vedem așa cum suntem>”, declară regizorul Bobby Bărbăcioru despre filmul “2020”.

Având premiera în două dintre cele mai mari capitale europene, Paris și București, “2020” a strâns la avanpremieră săli pline până la refuz, captivând atenția și entuziasmul publicului larg.

Distribuția de excepție, formată din Silviu Geamănu, Puiu Lăscuș, Cezar Curteanu, Simona Măicănescu, Ruxandra Șerban, Boris Melinti, Florin Roată, Marius Stanciu, Alexandra Băcăoanu și Adrian Ionescu, aduce autenticitate și profunzime personajelor, conectând publicul la emoții puternice și povești relevante pentru timpurile noastre.

Filmul, cu scenariul realizat de Gareth Brookes și Bobby Bărbăcioru, impresionează prin imaginea semnată de Dragoș Bărbăcioru și scenografia concepută de Cezar Curteanu. Coloana sonoră este produsă de Greg M. Johnson și Kyle Kirkpatrick, iar sunetul creat de Ionuț Geadău și George Geadău completează perfect această echipă talentată și dedicată.

Cu un mesaj profund și o interpretare autentică a realităților contemporane, “2020” nu este doar o simplă comedie neagră, ci și o oglindă a condiției umane în fața provocărilor globale. Invită la reflecție și introspecție, oferind publicului o călătorie captivantă și memorabilă în timpurile tulburi ale anului 2020.

Prin “2020“, Bobby Bărbăcioru și echipa sa de la Vent D’Est Films reușesc să aducă în fața spectatorilor o poveste provocatoare și autentică, ce va rămâne vie în memoria și discuțiile publicului mult timp după ce lumina din sala de cinema se va stinge.

See Also

Poți viziona filmul în următoarele cinematografe din România:

Despre Vent D’Est Films:

Fondatoarea Vent D’Est Films, Ruxandra Șerban, a fost o figură centrală în dezvoltarea și promovarea industriei cinematografice din Europa de Est, aducând o perspectivă proaspătă și inovatoare în producțiile realizate de companie. Vent D’Est Films este prima casă de producție franceză, specializată în crearea de filme bazate pe relatări și povești de viață din Europa de Est, cu investitori atât din România, cât și din Franța, și cu Radu Mihaileanu în calitate de consultant artistic. În ultimii ani, fondatoarea Vent d’Est Films a susținut producția mai multor proiecte cinematografice precum “Love Building”, “Alt Love Building”, “Două Lozuri”, “Secretul lui Zorillo”, iar în ultimul an Vent D’Est a co-produs “Dragoste pe muchie de cuțit”, “Încă Două Lozuri” și a produs pelicula “2020”. Vent D’Est Films este în pre-producție pentru mai multe filme cu scopul de a dezvolta industria și de a deveni o bancă de investiții în cinematografia românească.

What's Your Reaction?
Excited
2
Happy
4
In Love
1
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top