Spy/Master, serialul românesc de succes despre spionaj, a fost achiziționat de BBC

BBC a achiziționat thrillerul din perioada Războiului Rece Spy/Master pentru BBC iPlayer și canale TV de la Warner Bros Discovery.

Serialul în șase părți, filmat în România și Ungaria, se întinde pe o săptămână periculoasă din viața personajului fictiv Victor Godeanu (Alec Secăreanu – Happy Valley, Țara lui Dumnezeu), mâna dreaptă și cel mai de încredere consilier al președintelui României Nicolae Ceaușescu. (Claudiu Bleonț – Lasă-mă, imi place! Camera 609). Cu guvernul său gata să descopere că el este un agent secret al sovieticilor, Godeanu folosește o călătorie diplomatică în Germania ca o trambulină pentru a dezerta în Statele Unite. Ajutat de agentul sub acoperire Stasi Ingrid Von Weizendorff (Svenja Jung – The Empress, Deutschland 89) și de agentul CIA Frank Jackson (Parker Sawyers – Southside with You, The Mummy), Godeanu trebuie să scape de KGB și de fantasmele țării sale – toate în timp ce soția și fiica lui se confruntă cu consecințele întoarcerii acasă.

În serial mai joacă Aidan McArdle (Ridley, The Trial of Christine Keeler), Ana Ularu (Who Is Erin Carter?), Laurențiu Bănescu (Boss), Andreea Vasile (Umbre), Nico Mirallegro (Our Girl), Lulian Postelnicu (Arest) și Elvira Deatcu (Clanul).

Sue Deeks, șeful Achiziție Programe din cadrul BBC, a declarat: „O dramă clasică de spionaj plasată în apogeul Războiului Rece, Spy/Master este un thriller atmosferic, complex, plin de stil și suspans”.

See Also

Spy/Master (6 x 50’) este produs de Proton Cinema și Mobra Films. A fost creat și scris de Adina Sădeanu și Kirsten Peters, toate episoadele sunt regizate de Christopher Smith și produse de Ioanina Pavel. Producătorii executivi sunt Johnathan Young, Anke Greifeneder și Antony Root, iar coproducătorii îi includ pe Viktória Petrányi și Tudor Reu.

În România, serialul este disponibil pe platforma HBO Max.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top