Now Reading
Olimpiada culturală Paris 2024: LVMH sărbătorește alianța artelor și sportului cu vizite culturale excepționale în locuri emblematice

Olimpiada culturală Paris 2024: LVMH sărbătorește alianța artelor și sportului cu vizite culturale excepționale în locuri emblematice

În calitate de partener premium al Jocurilor Olimpice de la Paris din acest an, LVMH aduce o contribuție activă la rezonanța culturală a acestor Jocuri Olimpice și Paralimpice, organizând o agendă unică de evenimente artistice ca parte a Olimpiadei Culturale. Pe parcursul verii, LVMH va prezenta un program care face legătura între arte, sport și valorile olimpice, subliniind angajamentul lui Berluti, Dior, Guerlain, Louis Vuitton, La Samaritaine și Fondation Louis Vuitton.

LVMH susține arta în nenumăratele sale forme, în primul rând prin artizanii săi și prin savoir-faire-ul Maisons-urilor sale. Combinând „mușchii și mintea”, așa cum a spus Pierre de Coubertin, Maisons LVMH găzduiesc o gamă incitantă de expoziții și evenimente artistice în clădirile lor istorice și emblematice din Paris, primind vizitatorii în capitala Franței în această vară atât înainte, cât și în timpul Jocurilor de la Paris 2024:

Berluti face echipă cu artistul Mathieu Forget, renumit pentru mișcarea sa uimitoare și arta levitației, pentru o expoziție care combină mișcarea, sportul și moda. Artistul se va implica în sporturile olimpice și paralimpice și cu sportivii lor talentați, surprinzând mișcarea îmbrăcată în siluetele emblematice Berluti sau ținute sportive în locuri emblematice sportive și culturale franceze. Intitulată „L’Élégance française en mouvement“, expoziția va prezenta o călătorie captivantă printr-o serie de fotografii realizate de Mathieu Forget. – De la 1 iunie până la 9 septembrie 2024, 9 Rue du Faubourg Saint Honoré, Paris.

Dior va expune o serie de fotografii care celebrează îndrăzneala, creativitatea și excelența în magazinul său istoric de pe Avenue Montaigne, prezentând ambasadorii sportului. – Din 19 iunie până pe 9 septembrie 2024, Boutique Dior, Avenue Montaigne 30, Paris.

Guerlain sărbătorește aurul la Jocurile Olimpice și Paralimpice Paris 2024, acest metal prețios care inspiră sportivii și face întreaga lume să viseze, printr-o expoziție fotografică OR NORME („Extraordinary Gold”).

Aurul a exercitat o fascinație ireprimabilă de-a lungul veacurilor, transcendând natura sa fizică pentru a prelua atribute simbolice care conferă metalului valoare universală. Aurul a fost strâns legat de istoria Guerlain și a produselor sale, de la prima sticlă Bee creată în 1853, până la interpretările contemporane. Acest simbol atemporal al excelenței a devenit o adevărată semnătură pentru Maison.

Expoziția OR NORME prezintă lucrări a 16 artiști: Carolle Benitah, Paul Cupido, Harald Gottschalk, Graphset și Amandine Besacier, Morvarid K, Yves Klein, Enzo Lefort, Cédric Matet, Pedro Motta, Isabel Muñoz, Martin Parr, Pierre et Gilles, Georges Rousse, Rodolphe von Gombergh, Wiktoria Wojciechowska și Sophie Zénon. – În perioada 6 iunie – 12 septembrie 2024, Maison Guerlain, Avenue des Champs-Élysées nr. 68, Paris.

Louis Vuitton organizează două expoziții inspirate de sport în două locații emblematice:

Sărbătorind 160 de ani de schimburi creative care au alimentat spiritul inovator al lui Louis Vuitton, LV DREAM invită vizitatorii să se cufunde în trecutul și colaborările artistice contemporane ale Maison. O sală întreagă din inima expoziției va fi dedicată legăturilor strânse de care Maison se bucură cu lumea sportului de-a lungul istoriei sale datorită documentelor de arhivă, fotografiilor, plus obiecte atât iconice, cât și surprinzătoare, cu legături cu diverse sporturi olimpice. O selecție de piese simbolice din sălile de expoziție oferă un context pentru rolul important pe care sportul l-a jucat în istoria Louis Vuitton și în creațiile sale, în special apariția unor noi moduri de călătorie și obiceiuri de îmbrăcare. – În perioada 18 iunie – 31 decembrie 2024, la LV DREAM, 26 quai de la Mégisserie, Paris.

În inima casei de familie Vuitton din Asnières, Louis Vuitton aduce un omagiu expertizei atelierelor sale în expoziția La Malle Courrier. Această expoziție întruchipează însăși esența măiestriei rafinate a Maison, prezentând codurile sale emblematice. În perioada Parisului 2024, expoziția va prezenta cuferele special concepute imaginate de Kim Jones, un cufăr de Virgil Abloh pentru a transporta un joc de Pickleball, plus o serie de cufere realizate în secolul al XIX-lea. Un cabinet de curiozități prezintă obiecte simbolice care exprimă atașamentul lui Louis Vuitton pentru sport. Printre acestea se numără apartenența lui Georges Vuitton la societatea de scrimă Asnières în 1891, cufărul celebru pentru o competiție celebră de fotbal, plus creații speciale pentru curse auto, tenis, golf sau baschet. Expoziția este o călătorie memorabilă în timp pentru a descoperi unele dintre cele mai distinctive creații ale Louis Vuitton. – În perioada 2 aprilie – 31 decembrie 2024, la Vuitton Family Home, 18 Rue Louis Vuitton, Asnières.

Samaritaine sărbătorește distracția și plăcerea pură a activităților fizice, transformându-se într-un podium uriaș al câștigătorilor. „Samaritaine: Paris se prend au jeu” („Paris se alătură jocului”) este o scufundare profundă în istoria celebrului magazin universal, care a creat primul club sportiv Union Sportive pentru angajații săi în 1895. Samaritaine oferă membrilor trei expoziții gratuite.

See Also

Les Légendes Mondiales du sport („Legende sportive globale”) analizează cele mai mari evenimente sportive din ultimii 100 de ani, expunând o sută de obiecte iconice care au aparținut celor mai mari sportivi ai secolului trecut, împrumutate din colecția privată a lui Terence Darrigade .

Domestic Games, les femmes à l’épreuve („Jocuri domestice, femeile preiau conducerea”) prezintă instalații de Camille Menard / Agnst Design ce expun rolul sportului în viața noastră de zi cu zi și privesc condiția feminină în sportul internațional.

Samaritaine l-a invitat, de asemenea, pe Fisheye să organizeze o expoziție de fotografii realizate de Louis Vuitton și ambasadorul LVMH Enzo Lefort, membru al echipei franceze de scrimă cu floretă, care împărtășește o privire din interior asupra sporturilor și a competițiilor de nivel înalt. – Din 30 aprilie până în 8 septembrie 2024, Samaritaine, rue de la Monnaie 9, Paris.

unndația Louis Vuitton pune în evidență sportul și prin „La Collection,Rendez-vous avec le sport”” („Colecția, Rendez-vous cu sport”), o serie de lucrări alese ale artiștilor din Colecția Fundației.

Odată cu trecerea Flacăra Olimpică a Parisului 2024 prin clădire, la al doilea nivel vor fi expuse lucrări curatate din Colecția Fundației. Selecția polifonică oferă o abordare poetică și neobișnuită a tematicii sportului, reunind lucrări a cinci artiști francezi și internaționali: Abraham Poincheval, Andreas Gursky, Roman Signer, Omar Victor Diop și Jean-Michel Basquiat. În plus, împrumutul tabloului „Inele olimpice” de Jean-Michel Basquiat și Andy Warhol – prezentat în cadrul expoziției „Basquiat x Warhol, pictură cu patru mâini” – a fost extins special pentru a celebra Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris. – Din 7 mai până în 9 septembrie 2024, Fondation Louis Vuitton, 8 avenue du Mahatma Gandhi, Paris.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top