Now Reading
Veneția a devenit primul oraș din lume care a introdus un sistem de plată pentru turiști

Veneția a devenit primul oraș din lume care a introdus un sistem de plată pentru turiști

Veneția a devenit, de azi, primul oraș din lume care a introdus un sistem de plată pentru turiști în efortul de a reduce aglomerația care se înghesuie pe canale în timpul sezonului de vacanțe.
Semnele care avertizează călătorii de o zi cu privire la noul tarif de 5 euro (5,35 dolari) au fost instalate în afara gării și lângă o pasarelă de intrare, spunând vizitatorilor că trebuie să plătească înainte de a intra pe aleile înguste ale Veneției.
25 aprilie este sărbătoare națională în Italia și este prima din cele 29 de zile din acest an când oamenii trebuie să cumpere un bilet dacă doresc să acceseze orașul lagunar de la 8.30 la 16.30.
Rezervările se pot face online, dar există și un stand la îndemână pentru cei care nu au smartphone-uri.
Deși nu există turnichete la porțile orașului pentru a se asigura că oamenii au permis de intrare, inspectorii vor face verificări aleatorii și vor emite amenzi între 50 și 300 de euro celor care nu au plătit această taxă.

Nimeni nu a mai făcut asta până acum”, a declarat primarul Veneției, Luigi Brugnaro, reporterilor la începutul acestei luni. „Nu închidem orașul… încercăm doar să-l facem locuibil”.

Aproximativ 20 de milioane de oameni au vizitat Veneția anul trecut, a spus un oficial al orașului, aproximativ jumătate dintre aceștia fiind cazați peste noapte în hoteluri sau în case de vacanță – un aflux care depășește populația rezidentă, estimată în prezent la aproximativ 49.000 locuitori.
Persoanele cu rezervări la hotel și vizitatorii cu vârsta sub 14 ani nu trebuie să plătească taxa de intrare, dar trebuie, totuși, să se înregistreze în prealabil. Rezidenții, studenții și lucrătorii sunt scutiți.

Veneția a scăpat de a fi inclusă pe lista UNESCO „Patrimoniul mondial în pericol” anul trecut, parțial pentru că organismul ONU a decis că orașul abordează preocupările privind ecosistemul său delicat ce riscă să fie copleșit de turismul de masă.
Pe lângă introducerea taxei de intrare, orașul a interzis și navelor mari de croazieră să navigheze în laguna Venețiană și a anunțat noi limite privind dimensiunea grupurilor de turiști.

See Also

Fenomenul turismului de masă reprezintă o provocare pentru toate orașele turistice ale Europei”, a declarat Simone Venturini, responsabilă pentru turism și coeziune socială în cadrul consiliului municipal.
Însă, orașul fiind mai mic și mai fragil, este și mai afectat de acest fenomen și, prin urmare, ia măsuri mai devreme decât alții pentru a încerca să găsească soluții”, a declarat ea pentru Reuters.

Biletele din acest an se află într-o fază experimentală și Venturini a spus că în viitor Veneția ar putea începe să taxeze mai mult în anumite perioade ale anului pentru a descuraja sosirile.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top