Now Reading
27-28 aprilie: Weekend spectaculos la „Străzi deschise, București – Promenadă urbană”. Damian Drăghici, Ozana Barabancea, Irina Sârbu susțin reprezentații live pe Calea Victoriei și în Drumul Taberei

27-28 aprilie: Weekend spectaculos la „Străzi deschise, București – Promenadă urbană”. Damian Drăghici, Ozana Barabancea, Irina Sârbu susțin reprezentații live pe Calea Victoriei și în Drumul Taberei

Flashmob antrenant cu Damian Drăghici & Brothers, concerte live cu Ozana Barabancea și Jazz Club Emil Bîzgă, evenimente de dans contemporan și expoziții tematice specifice sărbătorilor pascale sunt propunerile de petrecere a timpului liber pe Calea Victoriei în weekendul 27-28 aprilie 2024 la „Străzi deschise, București – Promenadă Urbană”. Pentru prima dată în acest an, „Străzi deschise, București – Promenadă Urbană” se extinde în Drumul Taberei (între strada Valea Ialomiței și strada Valea Argeșului) și îi întâmpină pe bucureșteni la un program artistic atractiv: activități sportive, spectacole de teatru pentru cei mici, acrobații, parade, evenimente muzical-umoristice, lecturi interactive din piese de teatru clasice și concerte live cu artiști și orchestre renumite, precum Irina Sârbu și Fanfara Angely’s.

 

Inspirat de modelul și succesul proiectelor pietonale din marile orașe ale lumii, „Străzi deschise, București – Promenadă urbană” #4 transformă arterele aglomerate ale Capitalei în spații pietonale temporare, dar și străzi din diferite sectoare ce prind viață prin intermediul unui program artistic menit să invite la relaxare, bună dispoziție și entuziasm. Prin deschiderea spațiilor publice pentru o gamă diversă de activități, participanții sunt încurajați să exploreze și să descopere frumusețea și diversitatea orașului, evenimentul contribuind astfel la revitalizarea zonelor urbane și promovarea turismului local.

 

„Străzi deschise, București – Promenadă urbană” este organizat de Primăria Capitalei, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism, alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și PROEDUS – Centrul  de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București – în calitate de operatori zonali.

 

Zone pietonale „Străzi deschise, București – Promenadă urbană” // 27-28 aprilie 2024:

l Calea Victoriei, segmentul de drum Bulevardul Dacia – Splaiul Independenței, fără afectarea intersecțiilor, între orele 10:00 și 22:00;

l Sectorul 6 – Drumul Taberei (între strada Valea Ialomiței și strada Valea Argeșului), între orele 10:00 și 21:00.

 

Program artistic „Străzi deschise” pe Calea Victoriei // Weekend #4: 27-28 aprilie 2024

 

De la expoziții tematice ce evidențiază tradițiile și obiceiurile de Florii și Paște la concerte live de muzică pop și jazz și evenimente de dans modern, traseul pietonal din Calea Victoriei îi așteaptă pe bucureșteni cu activități recreative și artistice pentru toate gusturile.

 

Sâmbătă, 27 aprilie, și duminică, 28 aprilie, începând cu ora 17:00, trupa REAL – Andra Pierșinaru (voce), Radu Marinescu (chitară), Angelo Stoica (chitară) și Leon Craioveanu (percuție) –  va anima Calea Victoriei cu energia lor debordantă în concertul live susținut în zona Hotel Novotel (trotuar).

 

Programul artistic pe Calea Victoriei continuă în note muzicale, la ora 18:00, în fața Muzeului Național de Istorie a României, cu un concert susținut de elevii Secției Percuție a Școlii de Artă București, urmat, la ora 19:00, de o demonstrație de dans modern și contemporan a elevilor secției Coregrafie. Recitalul bine-cunoscutei artiste Ozana Barabancea încheie fulminant, la ora 20:00, programul pregătit de Școala de Artă București pentru prima zi din acest weekend pe Calea Victoriei.

 

Duminică, 28 aprilie, Calea Victoriei răsună în ritmuri de jazz: Jazz Club Emil Bîzgă propune publicului concertul Bucharest Jazz Parade, pe trotuarul din fața Cercului Militar Național, în intervalul 17:00-17:45, iar elevii Școlii de Artă București vor încânta publicul cu demonstrații de dans și concerte de percuție și concerte pop, începând cu ora 18:00, în zona Muzeului Național de Istorie a României.

 

Cunoscutul artist Damian Drăghici, în formula Damian & Brothers – cu Mircea Vijelie (voce), Andreea Popa (voce), Isabel Geampalia (voce), Marian Borcea (vioară), Raul Galan (trompetă), Peter Perantz (acordeon), Denis Mares (acordeon), Vlad Toma (tobe) – încheie programul artistic al weekendului #4 „Străzi deschise” pe Calea Victoriei cu un flashmob muzical pe traseul Cercul Militar Național – Strada Piața Amzei, în care publicul este invitat să cânte și să danseze, începând cu ora 19:00. În sunete aprinse de tobe, trompete și alte instrumente puternice, trupa aduce pe Calea Victoriei cel mai recent proiect muzical, „S-a furat mireasa”.

 

Pe parcursul celor două zile, în intervalul 11:00-20:00, în zona Monumentul Renașterii, bucureștenii pot admira obiecte și creații specifice ce marchează simbolismul și atmosfera de sărbătoare ale acestei perioade – ouă încondeiate, obiecte din lemn și împletituri din pănuși –, realizate cu pasiune de meșteri populari renumiți în Zona de tradiții organizată de Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București (CREART).

 

Începând cu acest weekend, Casa Filipescu-Cesianu a Muzeului Municipiului București face parte din programul „Străzi deschise, București – Promenadă urbană” cu expozițiile permanente „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute”, „În apropierea sfinților. Frescele Mănăstirii Văcărești după 40 de ani”, respectiv expoziția tematică „Comorile haznalelor istorice din București”, ce recreează atmosfera Bucureștiului din perioada secolelor XVIII-XIX prin intermediul unor obiecte din ceramică, porțelan și sticlă descoperite lângă Bisericile Sf. Dumitru, Mavrogheni, Hanul Serafim și în Cartierul Evreiesc. Expozițiile pot fi vizitate, în ambele zile de weekend, în intervalul orar 10:00 – 17:30.

 

Program artistic „Străzi deschise” în Drumul Taberei // Weekend #4: 27-28 aprilie 2024

 

Traseul pietonal din Drumul Taberei, între strada Valea Ialomiței și strada Valea Argeșului, include numeroase activități sportive și de recreere, ateliere de creație, show-uri de magie, întâlniri cu mascote, spectacole de teatru pentru copii, precum și concerte live susținute de artiști precum Damian & Brothers, Irina Sârbu și Fanfara Angely’s, într-un program artistic amplu prezentat de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București.

 

În ambele zile de weekend, Muzeul Jandarmeriei Române invită trecătorii la o incursiune fascinantă în istoria instituției printr-o expoziție de uniforme de epocă, din perioada 1850-1948, ce poate fi admirată în intervalul 10.00 – 14:00. Garda de Onoare a Jandarmeriei Române va prezenta, între aceleași ore, exerciții de tip dril. Pe traseul pietonal din Drumul Taberei, Muzica Militară Reprezentativă a Jandarmeriei Române va oferi momente muzicale, în cele două zile de weekend, între orele 10:00 și 14:00.

 

Copiii pot participa la o varietate de activități artistice care cu siguranță îi vor încânta și îi vor încuraja să-și exploreze creativitatea. Pe parcursul weekendului, începând cu ora 14:00, cei mici, dar și părinții sunt invitați la un spectacol de magie al artiștilor Operei Comice pentru Copii, dar și la un show de acrobații prezentat de artiștii Circului Metropolitan București, în intervalul 18:00-18:30. În ambele zile de weekend, magicianul Andrei Păltânea îi va încânta pe cei prezenți cu un show special, de la ora 17:00. Vasile Catrina va oferi, totodată, în intervalul 11:00-20:00, momente de inspirație prin caricaturi.

 

Spectacolul de teatru de animație Rolling Strings Puppet Show recreează personaje celebre și aduce ritmuri rock’n’roll pe traseul pietonal din Drumul Taberei, începând cu ora 15:00, în ambele zile de weekend. Și pentru că păpușile animate aduc zâmbete și momente de voie bună, copiii pot învăța cum să-și creeze propriile personaje în cadrul atelierelor artistei Brândușa Oanca, duminică, de la ora 12:00.

 

Activități de modelare baloane, programate sâmbătă, începând cu ora 16:00, și duminică, de la ora 10:00, precum și o fascinantă paradă de mascote (sâmbătă, ora 17:00, și duminică, ora 10:00) vor aduce un plus de culoare pe traseul pietonal din Drumul Taberei.

 

Spectacolul de teatru „PRINȚESA RĂSFĂȚATĂ” al Teatrului Nottara face parte, de asemenea, din evenimentele dedicate celor mici. Părinții și copiii vor putea urmări cele trei reprezentații ale spectacolului duminică, în intervalele 11:00 – 11:30 / 12:00 – 12:30 / 13:00 – 13:30.

 

Actorii Companiei Teatrală VOUĂ –  Adrian Fetecău, Petru Sandu, Ovidiu Mihăilescu, Jean Lemne, Florin Nan, Daniel Torje, Andrei Necula, Silviu Filip – vor crea scenete umoristice în cadrul spectacolului muzical „Terapie prin râs”, sâmbătă și duminică, de la ora 15:00, care cu siguranță vor face deliciul publicului.

 

Pe parcursul celor două zile, de la ora 16:30, Drumul Taberei devine scena aventurilor cunoscutelor personaje caragialești din celebra piesă de teatru „O noapte furtunoasă”, spectacol-lectură interactiv cu actorii Mihai Baranga (Jupân Dumitrache), Mihai Căpățînă (Nae Ipingescu), Cristi Toma (Chiriac), Cristian Măciucă (Spiridon), Andrei Vasilescu (Rică Venturiano), Alina Berzunțeanu (Zița), Mihaela Mihăescu / Gabriela Porumbacu (Veta).

 

Muzica Fanfarei Angely’s, sub bagheta talentatului dirijor Marius Firca, răsună pe traseul pietonal „Străzi deschise” din Drumul Taberei, în ambele zile de weekend, în intervalele 17:00 – 17:30 // 18:00 – 18:30.

 

Damian & Brothers – cu Damian Drăghici (voce), Mircea Vijelie (voce), Andreea Popa (voce), Isabel Geampalia (voce), Marian Borcea (vioară), Raul Galan (trompetă), Peter Perantz (acordeon), Denis Mares (acordeon), Vlad Toma (tobe) – încheie spectaculos programul artistic al zilei de sâmbătă, 27 aprilie, cu un concert programat la ora 19:00, pe traseul pietonal din Drumul Taberei.

 

Duminică, la ora 19:00, cunoscuta artistă Irina Sârbu îi invită pe bucureșteni să celebreze arta și energia unică „Străzi deschise” printr-un concert în ritmuri jazzistice.

 

 

Restricții rutiere

 

Calea Victoriei | În weekendul 27-28 aprilie 2024, pe durata restricțiilor instituite, se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe segmentul de drum Bulevardul Dacia, strada Știrbei Vodă, strada Ion Câmpineanu, bulevardul Regina Elisabeta. Traficul Societății de Transport București va fi deviat, fără afectarea călătorilor.

 

În weekendurile în care se desfășoară evenimentul „Străzi deschise, București – Promenadă urbană”, traficul rutier pe Calea Victoriei se reia pe timpul nopții până dimineața (în ziua de sâmbătă spre duminică), începând de la ora 23:00 până la ora 09:00.

 

Pentru siguranța participanților la eveniment, pe arterele pe care nu mai circulă mașini se închid și pistele de biciclete.

 

În sectorul 6 al Capitalei, începând de sâmbătă, 27 aprilie, ora 7:00, până luni, 29 aprilie, ora 02:00 (maxim), traficul va fi restricționat pe Bulevardul Drumul Taberei, segmentul de drum delimitat de intersecțiile cu strada Valea Ialomiței și strada Valea Argeșului, pe ambele sensuri.

 

 

PROGRAM ARTISTIC

„STRĂZI DESCHISE – BUCUREȘTI, PROMENADĂ URBANĂ” 2024

WEEKEND #4 | 27-28 aprilie 2024

 

SÂMBĂTĂ, 27 aprilie 2024

 

Calea Victoriei – Muzeul Municipiului București – Casa Filipescu-Cesianu

10:00 – 17:30: „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute” // „În apropierea sfinților. Frescele Mănăstirii Văcărești după 40 de ani” // „Comorile haznalelor istorice din București” – expoziții permanente și tematice (Muzeul Municipiului București)

 

Calea Victoriei – zona Monumentul Renașterii

11:00 – 20:00: Zona de tradiții (CREART)

 

Calea Victoriei – zona Hotel Novotel

17:00 – 21:00: Concert trupa REAL – Radu Marinescu (chitară), Angelo Stoica (chitară), Leon Craioveanu (percuție), Andra Pierșinaru (voce)

 

Calea Victoriei – zona Muzeul Național de Istorie a României

18:00 – 18:45: Concert de percuție, Secția Percuție – expert: Pavel Stoica (Școala de Artă București)

19:00 – 19:45: Spectacol de dans modern și contemporan, Secția Coregrafie – expert: Elena Zamfirescu (Școala de Artă București)

20:00 – 20:45: Recital Ozana Barabancea (Școala de Artă București)

 

Sectorul 6 – Drumul Taberei, între strada Valea Ialomiței și strada Valea Argeșului

10:00 – 14:00: Expoziție de uniforme de epocă – perioada 1850-1948, din colecția Muzeului Jandarmeriei Române (Inspectoratul General al Jandarmeriei Române)

10:00 – 14:00: Momente muzicale oferite de Muzica Militară Reprezentativă a Jandarmeriei Române (Inspectoratul General al Jandarmeriei Române)

10:00 – 14:00: Exerciții tip drill cu personalul Gărzii de Onoare a Jandarmeriei Române (Inspectoratul General al Jandarmeriei Române)

11:00 – 21:00: Activități sportive – teren de baschet și fotbal

11:00 – 20:00: Caricaturi – Vasile Catrina

14:00 – 14:30: Show de magie (Opera Comică pentru Copii)

15:00 – 15:50: Rolling Strings Puppet Show – spectacol de teatru de animație pentru copii

15:00 – 16:00: „Terapie prin râs” – spectacol muzical-umoristic cu Adrian Fetecău, Petru Sandu, Ovidiu Mihăilescu, Jean Lemne, Florin Nan, Daniel Torje, Andrei Necula, Silviu Filip (Compania Teatrală VOUĂ)

16:00 – 19:00: Activități de modelare baloane pentru copii

16:30 – 18:00: „O noapte furtunoasă” – spectacol-lectură interactiv cu actorii Mihai Baranga (Jupân Dumitrache), Mihai Căpățînă (Nae Ipingescu), Cristi Toma (Chiriac), Cristian Măciucă (Spiridon), Andrei Vasilescu (Rică Venturiano), Alina Berzunțeanu (Zița), Mihaela Mihăescu (Veta) (Ochii Minții)

17:00 – 17:30 // 18:00 – 18:30: Fanfara Angely’s – dirijor Marius Firca

See Also

17:00 – 20:00: Show de magie – Andrei Păltânea

17:00 – 19:00: Parada Mascote

18:00 – 18:30: Minishow de acrobații (Circul Metropolitan București)

19:00 – 19:45: Concert Damian & Brothers – Damian Drăghici (voce), Mircea Vijelie (voce), Andreea Popa (voce), Isabel Geampalia (voce), Marian Borcea (vioară), Raul Galan (trompetă), Peter Perantz (acordeon), Denis Mares (acordeon), Vlad Toma (tobe)

 

 

DUMINICĂ, 28 APRILIE 2024

 

Calea Victoriei – Muzeul Municipiului București – Casa Filipescu-Cesianu

10:00 – 17:30: „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute” // „În apropierea sfinților. Frescele Mănăstirii Văcărești după 40 de ani” // „Comorile haznalelor istorice din București” – expoziții permanente și tematice (Muzeul Municipiului București)

 

Calea Victoriei – zona Monumentul Renașterii

11:00 – 20:00: Zona de tradiții (CREART)

 

Calea Victoriei – zona Hotel Novotel

17:00 – 21:00: Concert trupa REAL – Radu Marinescu (chitară), Angelo Stoica (chitară), Leon Craioveanu (percuție), Andra Pierșinaru (voce)

 

Calea Victoriei – zona Cercul Militar Național

17:00 – 17:45: Bucharest Jazz Parade – Jazz Club Emil Bîzgă

 

Calea Victoriei – zona Muzeul Național de Istorie a României

18:00 – 18:45: Concert de percuție, Secția Percuție – expert: Pavel Stoica (Școala de Artă București)

19:00 – 19:45: Spectacol de dans modern și contemporan, Secția Coregrafie – expert: Elena Zamfirescu (Școala de Artă București)

20:00 – 20:45: Concert de muzică pop, Secția Canto Muzică Ușoară – experți: Ozana Barabancea, Virgil Duțan, Adina Secobeanu (Școala de Artă București)

 

Calea Victoriei – zona Cercul Militar Național – Str. Piața Amzei

19:00 – 19:30: Flashmob – Damian & Brothers – Damian Drăghici (voce), Mircea Vijelie (voce), Andreea Popa (voce), Isabel Geampalia (voce), Marian Borcea (vioară), Raul Galan (trompetă), Peter Perantz (acordeon), Denis Mares (acordeon), Vlad Toma (tobe)

 

Sectorul 6 – Drumul Taberei, între strada Valea Ialomiței și strada Valea Argeșului

10:00 – 14:00: Expoziție de uniforme de epocă – perioada 1850-1948, din colecția Muzeului Jandarmeriei Române (Inspectoratul General al Jandarmeriei Române)

10:00 – 14:00: Momente muzicale oferite de Muzica Militară Reprezentativă a Jandarmeriei Române (Inspectoratul General al Jandarmeriei Române)

10:00 – 14:00: Exerciții tip drill cu personalul Gărzii de Onoare a Jandarmeriei Române (Inspectoratul General al Jandarmeriei Române)

10:00 – 12:00: Parada Mascote

10:00 – 13:00: Activități de modelare baloane pentru copii

11:00 – 21:00: Activități sportive – teren de baschet și fotbal

11:00 – 20:00: Caricaturi – Vasile Catrina

11:00 – 11:30 // 12:00 – 12:30 // 13:00 – 13:30: „PRINȚESA RĂSFĂȚATĂ” – spectacol de teatru pentru copii (Teatrul Nottara)

12:00 – 14:00: Ateliere de construcție și de mânuire păpuși –  Brândușa Oanca

14:00 – 14:30: Show de magie (Opera Comică pentru Copii)

15:00 – 15:50: Rolling Strings Puppet Show – spectacol de teatru de animație pentru copii

15:00 – 16:00: „Terapie prin râs” – spectacol muzical-umoristic cu Adrian Fetecău, Petru Sandu, Ovidiu Mihăilescu, Jean Lemne, Florin Nan, Daniel Torje, Andrei Necula, Silviu Filip (Compania Teatrală VOUĂ)

16:30 – 18:00: „O noapte furtunoasă” – spectacol-lectură interactiv cu actorii Mihai Baranga (Jupân Dumitrache), Mihai Căpățînă (Nae Ipingescu), Cristi Toma (Chiriac), Cristian Măciucă (Spiridon), Andrei Vasilescu (Rică Venturiano), Alina Berzunțeanu (Zița), Gabriela Porumbacu (Veta) (Ochii Minții)

17:00 – 17:30 // 18:00 – 18:30: Fanfara Angely’s – dirijor Marius Firca

17:00 – 20:00: Show de magie – Andrei Păltânea

18:00 – 18:30: Minishow de acrobații (Circul Metropolitan București)

19:00 – 19:45: Concert Irina Sârbu

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top