Now Reading
29 tineri artiști de urmărit în cea de-a XII-a ediție a Romanian Design Week

29 tineri artiști de urmărit în cea de-a XII-a ediție a Romanian Design Week

Între 24 mai și 2 iunie, clădirea emblematică a fostului restaurant Cina va fi gazda festivalului multidisciplinar Romanian Design Week. Una dintre expozițiile cheie ale festivalului este RDW Young Design, un format Romanian Design Week, prezentat de Rompetrol și susținut de Institutul Cultural Român, care prezintă publicului o serie de designeri și arhitecți tineri, care s-au remarcat în cadrul festivalului DIPLOMA Show 2023 cu proiectele lor de absolvire.

 

Expoziția RDW Young Design pune accentul pe autorii proiectelor, oferind publicului o perspectivă asupra spiritului creativ al viitoarei generații de designeri și arhitecți români. Prin această expoziție multidisciplinară, se creează un dialog între specialiști și noua generație de creativi, aducând optimism și energie prin abordări neconvenționale și perspective proaspete.

 

Expoziția dedicată noii generații contextualizează traseul profesional al tinerilor și sărbătorește începuturile lor, transmițând entuziasmul și curajul absolvenților.

 

În acest sens, selecția include proiecte din domeniile arhitecturii, designului de interior, designului grafic, designului vestimentar, graficii și designului de produs, selectate de un board creativ format din peste 70 de profesioniști, la cea mai recentă ediție a festivalului DIPLOMA Show.

 

Tinerii designeri și arhitecți care participă la expoziția Young Design sunt: Ioana Afloarei, Andreea Marian, Catrina Ioana Ulici, Bogdan Rădulescu, Bogdan Botoi, Andreea-Alexandra Ivănescu, Miruna Matel, Simina Haiduc, Iulia Gogoașa, Ana Letzner, Andreea Popescu, Adina Biet, Cristina Crețu, Ilinca Ivănucă, Dariana Onofre, Ștefania Vătășescu, Alexandru Țicu, Szilvia Hanczig, Tünde Hegedűs, Alesia Cîdă, Robert Roca, Ionuț Răzvan, Alina Sonmez, Sara-Andreea Griguța, Emma Năstase, Tania Man, Laura Neagu, Maria Crasuleac, Diana-Teodora Dragomir.

 

DIPLOMA Show, festivalul noii generații de artiști, arhitecți și designeri, a sărbătorit în 2023 zece ediții de-a lungul cărora a prezentat lucrările de diplomă ale absolvenților de la facultățile creativ-vocaționale, facilitând contactul tinerilor creativi cu profesioniștii din industrie și contribuind la creșterea viitoarei generații de artiști.

See Also

 

Romanian Design Week 2024 are loc între 24 mai și 2 iunie, la fostul restaurant CINA (str. Benjamin Franklin 10). Biletele de acces pot fi achiziționate de pe pagina festivalului. Elevii, studenții și pensionarii au acces gratuit, iar deținătorii unui card UniCredit de la Mastercard beneficiază de un discount de 50% la achiziția biletelor, reducere aplicabilă în pasul de plată.

 

Romanian Design Week este un proiect The Institute.

Prezentat de: UniCredit Bank
Proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii
Parteneri: IQOS, Château Purcari, Cemacon, Kozel, Globalworth, Rompetrol, Oral B, Mega Mall, Promenada
Partener cultural: Institutul Cultural Român
Cu sprijinul: Primăriei Municipiului București, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti
Partener media : Daily Magazine

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top