3 MOTIVE pentru GALA UNITER | ADRIAN PICIOREA : “Muzica ajută ca povestea unui spectacol să fie percepută cât mai clar.”

Așa cum muzica face dansul, așa nivelul ei calitativ sau originalitatea ei asigură completitudinea perfectă a unui spectacol. Unul dintre cei mai apreciați sound-designeri din teatrul românesc contemporan, Adrian Piciorea, este nominalizat în acest an la Premiile Uniter la secțiunea Cea mai bună muzică originală şi sound design pentru muzica și sound designul din spectacolul „(R)evoluţie”. Ghid de supraviețuire în secolul XXI” de Yael Ronen și Dimitrij Schaad, regia Radu Nica, scenografia Theodor-Cristian Niculae, Teatrul Excelsior Bucureşti.

Spectacolul vorbește despre o lume  unde Alecto, o inteligență artificială omniprezentă, îți ghidează viața. De la alegerea partenerului perfect, la creșterea copiilor cu cele mai bune gene, Alecto are un plan pentru tot. În 2043, viața pare ușoară, dar lipsită de spontaneitate. Totul este calculat și previzibil. Dar ce se întâmplă când dorința pentru libertate și autenticitate își face loc?

Gala Premiilor Uniter are loc pe 27 mai, la Teatrul Național București. Partener media – Daily Magazine. Vă puteți vota în continuare preferații la Premiul Publicului aici

 

3 moduri prin care spectacolul pentru care sunt nominalizat în acest an este unul autentic/ se raportează la România din contemporan

Spectacolul este actual prin prisma întrebărilor pe care le naște în timp ce suntem martorii unor scene dintr-un viitor posibil și nu foarte îndepărtat. Doresc să îl citez pe Radu Nica pentru că i-am urmat îndeaproape viziunea și anume că “spectacolul ne face atenţi la promisiunile revoluţiei tehnologice, dar, mai ales, la modul în care aceasta ne influenţează viaţa de zi cu zi – relaţiile, alegerile, atitudinile sociale, felul în care comunicăm şi în care ne conectăm, real sau virtual, unii cu alţii”.

 

3 amintiri frumoase de la repetiţiile pentru spectacolul nominalizat

Una dintre cele 3 amintiri faine la care mă gândesc cu drag, pe lângă întâlnirea in sine cu trupa teatrului Excelsior, este momentul când am început să repetăm mișcarea cu sunetele de interfață din prima scenă pentru prima dată. De asemenea, menționez repetiția în care am redat sunetele obiectelor casnice pentru prima dată și repetițiile scenei cu jocul video.

 

3 challenge-uri principale la care am fost supus prin prisma lucrului la acest spectacol

Cel mai mare challenge a fost sincronizarea sunetelor cu mișcările actorilor și doresc să îi mulțumesc pe această cale lui Robert Anton, operatorul de sunet al spectacolului, care a făcut și face o treabă extraordinară.

 

Foto din spectacolul (R)evoluţie”. Ghid de supraviețuire în secolul XXI – regia Radu Nica, Teatrul Excelsior București

 

3 moduri în care consider că muzica are un aport important în construirea atmosferei şi mesajului unui spectacol de teatru

Muzica este un element important in procesul de conturare al unui spectacol de teatru pentru că ajută la definirea spațiilor, fie ele concrete, exterioare, precum sunetul valurilor mării, cât și interioare, abstracte, care evocă spații  emoționale ale personajelor sau ale situațiilor scenice. Mai mult, muzica ajută la delimitarea foarte clară a convențiilor din cadrul unui spectacol, astfel încât povestea să fie percepută cât mai clar. De asemenea, dacă e interpretată live de un performer, ea poate adăuga o extra dimensiune spectacolului, o energie vie a momentului, care poate deveni hipnotizantă.

 

3 reacţii la care mă aştept de la mine dacă voi fi declarat câştigător

See Also

Să fiu surprins și recunoscător.

 

3 dorinţe personale pe care le am de la Gala Uniter

E prima dată când particip și nu am nicio dorință personală de la Gala Uniter.

 

3 mesaje către : mine, nominalizatul/ juriu/ public

Către public: Vă mulțumesc că sunteți!

 

 

What's Your Reaction?
Excited
2
Happy
0
In Love
1
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top