Now Reading
Meryl Streep a primit un premiu onorific Palme D’Or în timpul ceremoniei de deschidere a Festivalului de Film de la Cannes, la 35 de ani de la ultima vizită

Meryl Streep a primit un premiu onorific Palme D’Or în timpul ceremoniei de deschidere a Festivalului de Film de la Cannes, la 35 de ani de la ultima vizită

Legendara actriță Meryl Streep a adăugat un alt premiu colecției sale de premii – unul dintre puținele pe care nu le-a primit deja – primind un Palme d’Or onorific în cadrul ceremoniei de deschidere a celei de-a 77-a ediții a Festivalului de Film de la Cannes.

După ce a fost chemată pe scenă și i s-a înmânat emblema placată cu aur a orașului Cannes de către actrița franceză Juliette Binoche, actrița în vârstă de 74 de ani a primit ovații în picioare timp de 2,5 minute din partea celor peste 2.000 de invitați prezenți la Teatrul Grand Lumiere. Printre aceștia s-a numărat și Greta Gerwig, regizoarea filmului Streep Little Women și președintele juriului de la Cannes de anul acesta, care și-a șters lacrimile în timp ce Streep se bucura de aplauze.

Ai schimbat felul în care privim femeile”, a spus Binoche, plină de emoție .

Acest premiu este unic în lumea cinematografiei și sunt foarte, foarte onorată să-l primesc”, a spus Streep, care a mulțumit agentului ei, Kevin Huvane de la CAA, cu care a lucrat  timp de 33 de ani. De asemenea, ea i-a mulțumit lui J. Roy Helland, stilistul ei de coafură și machiaj, spunând că „el este responsabil pentru aproape fiecare dintre personajele pe care le-am jucat vreodată în ultima jumătate de secol”.

Ea a menționat că ultima dată când a fost la Cannes, împlinea 40 de ani și era mamă a trei copii.

Am crezut că, cariera mea s-a încheiat – și asta nu era o așteptare nerealistă pentru actrițele din acel moment”, a spus Streep. „Și singurul motiv pentru care sunt aici în seara asta și pentru care am continuat este datorită artiștilor foarte talentați cu care am lucrat, inclusiv madame la president [Gerwig].”

Singura vizită anterioară a lui Streep la Croisette a fost acum 35 de ani, când a însoțit filmul A Cry in the Dark la festival. Performanța ei a fost recunoscută de juriu cu premiul pentru cea mai bună actriță.

Cunoscută pentru personajele ei create pe mai multe straturi într-o mare varietate de filme care se întind pe aproape o jumătate de secol — inclusiv The Deer Hunter, Kramer vs. Kramer, Sophie’s Choice, Out of Africa, The Bridges of Madison County, The Devil Wears Prada, Mamma Mia! , Doubt, Julie & Julia și The Iron Lady — palmaresul actriței include, de asemenea, trei premii Oscar, opt premii Globul de Aur și două premii SAG; premii onorifice în actorie primite la festivalurile de film de la Berlin, Telluride și Toronto; și premii pentru succese în carieră de la AFI, Film Society of Lincoln Center și Kennedy Center Honors.

See Also

Printre cei 18 actori ce au primit anterior premii Palme D’Or onorifice la Cannes, premiul onorific fiind prezentat pentru prima dată în 2002 și recunoaște realizările în carieră, se numără Catherine Deneuve, Jane Fonda, Clint Eastwood, Agnès Varda, Jodie Foster, Tom Cruise și, anul trecut, Harrison Ford și Michael Douglas. .

Anul acesta, alte două Palme D’ors onorifice vor fi prezentate — unul Studioului Ghibli al lui Hayao Miyazaki pe 20 mai (este primul non-individ care a primit unul) și celălalt colegului american al lui Streep și pionier al „New Hollywood” George Lucas, în timpul ceremoniei de închidere din 25 mai.

 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top