Now Reading
Portrete regale britanice din ultimii 100 de ani sunt expuse într-o nouă expoziție din Londra

Portrete regale britanice din ultimii 100 de ani sunt expuse într-o nouă expoziție din Londra

De la reprezentarea plină de culoare a reginei Elisabeta a II-a semnată Andy Warhol până la fotografiile lui Cecil Beaton cu sora ei prințesa Margareta, o nouă expoziție analizează fotografiile portret ale familiei regale britanice din ultimii 100 de ani.
„Portretele regale: un secol de fotografie”, care se deschide vineri la Galeria Regelui din Palatul Buckingham, cuprinde peste 150 de printuri fotografice, dovezi și documente din Colecția Regală și Arhivele Regale, unele dintre ele nu au fost niciodată lansate sau văzute până acum în public.

Această expoziție prezintă evoluția fotografiei portretelor regale în ultimul secol, deci de la glamourul înaltei societăți din anii 1920 până la încoronarea regelui Carol al III-lea în 2023”, Allesandro Nasini, curator principal de fotografii la Royal Collection Trust și curatorul expoziției, a declarat pentru Reuters.

Expoziția începe cu un portret de logodnă din 1923 al Prințului Albert și al Lady Elizabeth Bowes-Lyon, care mai târziu a devenit Regele George al VI-lea și Regina Elisabeta, care se află aproape de portretul oficial al încoronării din 2023 a Regelui Carol.

(Sunt) exact 100 de ani distanță între ele. Avem tehnologie analogică de o parte, tehnologie digitală (pe de altă parte), monocrom, color și un comision privat și oficial. Cred că dă stilul expoziției care merge de la foarte privat pentru foarte public, oficial.”

Printre cele mai importante lucrări se numără o serigrafie colorată din 1985 a Elisabetei a II-a, care a decedat în 2022, realizată de către Warhol, bazată pe un portret al monarhului și prezintă „praf de diamant” sau particule fine de sticlă zdrobită.

See Also

Există imagini din timpul războiului cu familia regală, inclusiv unele realizate de fotograful de societate Beaton, care a realizat multe portrete ale familiei regale de-a lungul mai multor decenii.
Un portret de 40 de ani de la nașterea soției Prințului William, Kate, Prințesa de Wales, este atârnat lângă un tablou care l-a inspirat: cel al unei prințese anterioare de Wales, Alexandra a Danemarcei.

Expoziția prezintă, de asemenea, imagini ale familiei regale, realizate de fotografi celebri, inclusiv Annie Leibovitz, David Bailey și Rankin.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top