Now Reading
Proiectul „Ridichea uriașă și viața sănătoasă” a ajuns la final

Proiectul „Ridichea uriașă și viața sănătoasă” a ajuns la final

Proiectul „Ridichea uriașă și viața sănătoasă” implementat de Asociația Culturală Metafora, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) și sprijinit de CrisACT a ajuns la final.

Spectacolul „Ridichea uriașă” a fost jucat de 10 ori în localitățile: Pucioasa, Brănești, Runcu, Bezdead și Buciumeni din Dâmbovița și în Bușteni, Comarnic, Sinaia, Azuga și Poiana Țapului din Prahova.

Dacă la început targetul era de 1000 de spectatori, după cele zece reprezentații au fost înregistrați peste 1500 de elevi de școală generală din comunitățile gazdă, care au participat la spectacol, dar și la ateliere de teatru și sesiuni de Q&A.

Proiectul a promovat prin intermediul activităților cu cei mici atât mediul cultural independent, cât și un stil de viață sănătos.

Una dintre cele mai emoționante amintiri din cadrul turneului este momentul în care trainerii Cristian Constantin și Celina Nițu i-au întrebat pe copilași dacă au mai participat la spectacole de teatru, iar aceștia au răspuns la unison că nu.

Bucuria de pe chipurile participanților este motivația supremă de a continua cu astfel de proiecte. Printre participanți s-au numărat și copilași cu nevoi speciale a căror bucurie ne-a emoționat pe toți. Modul în care repetau replicile rostite de actori și zâmbetul necontenit de pe chipul lor ne-au dat energie să ducem la bun sfârșit acest proiect atât de util pentru orice comunitate din țară.

În cadrul proiectului a fost lansat și un ghid pentru o viață sănătoasă care a fost distribuit către peste 60 de unități școlare din țară. Acest ghid poate fi utilizat atât ca material didactic, cât și ca îndrumar pentru conceperea unor noi activități pentru ore.

Un stil de viață sănătos se construiește încă din copilărie, la fel cum și obiceiurile culturale, mersul la teatru, la ateliere de teatru sau participarea la diverse activități artistice și culturale se formează din clasele primare.

See Also

Proiectul Asociației Culturale Metafora se încheie cu succes, depășind toate așteptările și bucurând atât elevii participanți cât și profesorii și părinții care i-au însoțit pe cei mici.

Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

Partenerii principali ai proiectului sunt: CrisACT PRODUCTION, Aqua Carpatica și Liga Studenților la Medicină Dentară cărora le mulțumim pentru tot sprijinul.

Partenerul media principal, cel care a contribuit la propagarea informațiilor este Daily Magazine.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top