Now Reading
„Birlic”, un nou spectacol pe scena Teatrului „Toma Caragiu”

„Birlic”, un nou spectacol pe scena Teatrului „Toma Caragiu”

În această săptămână, sunteți invitați să urmăriți un nou spectacol al secției Teatrul de Revistă Majestic, „Birlic”, adaptare de Dan Tudor după Tudor Mușatescu și Sică Alexandrescu. Aflat la prima colaborare cu teatrul ploieștean, Dan Tudor, un nume cunoscut și apreciat pe scena teatrului și filmului românesc, este cel care semnează și regia acestei producții, scenografia aparținând lui Ovidiu Pascal, lighting designul fiind creat de Lucian Moga.

Partener media – Daily Magazine

Joi, 30 mai, și vineri, 31 mai, de la ora 18.30, pe scena Teatrului „Toma Caragiu”, actorii Cosmin Șofron, George Liviu Frîncu, Dana Vulc, Dragoș-Maxim Galbăn, Robert Oprea, Karl Baker, Manuela Alionte Frîncu, Alexandra Răduță, Paula Trifu, Rodica Alexandru, Petty Mușa, George Capanu și Romeo Zaharia vor aduce la viață personaje din societatea românească interbelică, într-un spectacol care, sub aspectul unei comedii antrenante, ascunde o satiră fină ce demască vicii, neajunsuri și ipocrizia epocii.

Birlic” spune povestea unui mic burghez din Fălticeni, care este trimis de șeful său în capitală pentru a încerca să salveze o societate aflată în pragul falimentului, iar aici este prins în vârtejul intrigilor amoroase ale Bucureștilor.

Pusă în scenă pentru prima dată în anul 1934, de Tudor Mușatescu și Sică Alexandrescu, piesa l-a definit până la identificare pe actorul Grigore Vasiliu devenit, datorită succesului personajului, Grigore Vasiliu-Birlic.

See Also

Vă așteptăm să ne bucurăm împreună de un spectacol care vă va stârni hohote de râs, o piesă relevantă și astăzi, ce combină umorul cu reflecția subtilă asupra naturii umane, personajele și situațiile prezentate putând fi recunoscute cu ușurință și în contextul societății actuale.

Biletele pot fi achiziționate de la Agentia de bilete a Teatrului, tel. 0244.522.774 sau online, pe site-ul www.teatruploiesti.ro, secțiunea Program spectacole.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top