Now Reading
Dior aduce un omagiu Scoției în noua colecție de croazieră

Dior aduce un omagiu Scoției în noua colecție de croazieră

Casa de modă franceză Christian Dior a adus un omagiu Scoției la noua sa prezentare de modă ce a avut loc într-un castel din Perthshire, cu modele de tartan și motive de ciulini care împodobesc colecția sa de croazieră 2025.
Celebrități, printre care actorii de la Hollywood Jennifer Lawrence și Anya Taylor-Joy, s-au adunat luni în grădinile pitorești ale Castelului Drummond din centrul Scoției pentru spectacolul în care designerul Maria Grazia Chiuri a accesorizat kilturi pentru linia de îmbrăcăminte pentru femei cu câteva elemente punk.

Modelele au purtat o gamă vastă de rochii asimetrice din tartan, jachete decupate și cu curea, pantaloni scurți și corsete, precum și tricoturi argyle, pelerine și rochii din dantelă sau catifea care au variat în lungime și volum.
Unele dintre modele au purtat franjuri, motive brodate de ciulin sau imprimate cu harta Scoției. Altele au defilat ân ținute împodobite cu imagini de la prezentarea de modă a designerului fondator Christian Dior din 1955 la hotelul Gleneagles din apropiere.
Rochiile voluminoase cu corset în straturi au părut a fi o dedicare către stilurile Tudor, în timp ce unele rochii scurte semănau cu armurile.

Chiuri a citat ca inspirație o carte despre Maria, Regina Scoției și dedicarea ei pentru broderie. Cămăși albe ascunse sub corsete albe au fost brodate cu diverse cuvinte în roșu, printre care „neînfricat”, „isteric”, „emoționant” și „bossy”.
Chiuri, care lucrează adesea cu femei drept colaboratoare pentru show-urile fashion, a făcut echipă cu designerul scoțian Samantha McCoach, de la brandul Le Kilt, pentru unele creații.

Look-urile au fost accesorizate cu cizme negre groase, mănuși lungi negre și choker-uri cu perle.

See Also

Scoția este o referință importantă în lumea modei și am vrut să o interpretez într-un mod diferit”, a declarat Chiuri pentru revista de modă Vogue înaintea spectacolului.
Pentru generația mea, este asociată cu punk-ul, dar există o altă modalitate de a intra în această lume,  prin textile.”

Colecțiile de croazieră sau stațiune – produse de stiliști pe lângă colecțiile sezoniere de două ori pe an – sunt adesea organizate în diferite orașe sau țări.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top