Now Reading
Gașca din Peaky Blinders se întoarce într-un nou film pe Netflix

Gașca din Peaky Blinders se întoarce într-un nou film pe Netflix

Un film Peaky Blinders este pe drum, a confirmat Netflix. Gigantul în streaming a postat recent știrea oficială despre încheierea mult așteptată a popularei drame criminale. Postarea Netflix include o imagine a scenariului și un comentariu al actorului principal Cillian Murphy: „Se pare că Tommy Shelby nu a terminat cu mine”.

Este foarte îmbucurător să colaborăm cu Steven Knight și Tom Harper la versiunea filmului Peaky Blinders. Acesta este un film pentru fani”, spune Murphy.

Peaky Blinders este o dramă britanică extrem de populară, difuzată pe BBC timp de șase serii între 2013 și 2022. Cu acțiunea amplasată în Birmingham-ul anilor 1920, urmează o versiune fictivă a adevăratei bande Peaky Blinders.
Serialul a câștigat aprecieri pentru decorul dramei de epocă, actoria remarcabilă a unor nume precum Cillian Murphy și Helen McCrory, dialogul tăios și coloana sonoră contemporană emblematică.

În timp ce serialul s-a încheiat oficial după a șasea serie în 2022, la BBC, creatorul serialului Steven Knight a vorbit despre dorința de a face un film pentru a încheia grandioasa poveste.

Acum, datorită Netflix – gigantul în streaming avea deja drepturi de distribuție internațională pentru film – Peaky Blinders va reveni pe marele ecran cu marele final cinematografic al lui Knight.

Va fi un capitol exploziv din povestea Peaky Blinders”, spune Knight.

Tom Harper, care va fi regizorul filmului, spune: „Când am regizat prima dată Peaky Blinders în urmă cu 10 ani, nu știam ce va deveni serialul, dar știam că există ceva în alchimia distribuției și a scrisului exploziv.”

Peaky Blinders a pătruns pe ecranele televizorului ca unul dintre acele spectacole rare, geniale, complet formate. Actorul irlandez Cillian Murphy s-a transformat pe deplin în criminalul manipulator cu sânge rece Tommy Shelby, pe străzile abandonate din Birmingham de după Primul Război Mondial, pe melodia „Mâna dreaptă roșie” a lui Nick Cave.

Perioada a fost dureros de frumos recreată cu un fler anarhic anacronic. Aceasta a fost Marea Britanie din epoca depresiei, alimentată de dialoguri în stilul lui Scorsese, personaje vibrante interpretate de greii actori și o coloană sonoră punk.

În timp ce primul sezon al show-ului a început cu Shelby și gașca lui Peaky Blinders ca gangsteri locali dintr-o groapă de pământ  din Midlands, ambiția show-ului a crescut odată cu personajele sale. Până la sfârșitul celui de-al șaselea sezon, Shelby este deputat pentru Birmingham, făcând tranzacții ilegale pentru a vinde băuturi alcoolice în America din era prohibiției, în timp ce face schimburi cu fascistul Oswald Mosely.

See Also

Distribuția a crescut, de asemenea, pentru a include o combinație de talente. Alături de Murphy, care a câștigat un Oscar pentru rolul său titular din Oppenheimer anul acesta, spectacolul îi prezenta pe Sam Neill, Tom Hardy, Paddy Considine, Adrien Brody, Aidan Gillen, Anya Taylor-Joy și Stephen Graham, printre mulți alții.

Cu toate acestea, spectacolul a fost zguduit de moartea subită a membrului obișnuit al distribuției ,Helen McCrory, în 2021. McCrory a jucat rolul matriarhal din bandă, Elizabeth „Polly” Gray, iar absența ei a fost simțită cu intensitate în seria finală.

În mod similar, argumentele care implică banda rivală scoțiană Billy Boys, omul de afaceri din Liverpool Hayden Stagg (jucat de Stephen Graham) și modul în care comerțul plin de băuturi alcoolice dintre Shelby și gangsterii americani, toate nu au fost încă pe deplin jucate.

Va putea un singur film să acopere toate aceste fire cinematografice în două ore? Asta e greu de spus. Ceea ce se speră este garantat că, având în vedere că Netflix susține financiar filmul și Murphy acceptă să revină în vârful carierei sale, filmul ar trebui să aibă toate fondurile necesare pentru a realiza din nou pe deplin lumea bombastică a lui Peaky Blinders pe marele ecran.

 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top