Now Reading
Un muzeu dedicat complet brânzei se deschide pe 13 iunie în Franța, denumită și țara brânzeturilor

Un muzeu dedicat complet brânzei se deschide pe 13 iunie în Franța, denumită și țara brânzeturilor

Musée Vivant du Fromage își deschide porțile la Paris, în arondismentul 4, în data de 13 iunie 2024. O experiență imersivă și interactivă unică este promisiunea acestui nou loc, care va prezenta moștenirea culinară franceză. Începând cu 13 iunie, 2024, capitala franceză va primi primul său muzeu de brânzeturi din inima Ile-Saint-Louis. Sub patronajul Paroles de Fromagers și al fondatorului său, Pierre Brisson, acest proiect unic în Paris își propune să celebreze moștenirea bogată de brânzeturi a Franței și a artizanilor săi.

Musée du Fromage promite o imersiune totală în lumea producției de brânzeturi, cu o galerie expozițională interactivă, zone educaționale și chiar o fabrică de lapte în care brânza va fi produsă chiar sub ochii vizitatorilor. Scopul este dublu: de a prezenta vizitatorilor bogățiile terroir-ului francez și de a inspira tinerii să preia profesia, având în vedere lipsa de candidați în industrie.

Muzeul este organizat ca un tur educațional care începe cu cultura brânzei, continuă cu secretele fabricării acestuia și se termină într-o notă gourmet cu o degustare captivantă.  Fiecare etapă este concepută pentru a evidenția cazeologia, know-how-ul ancestral și diversitatea de neegalat a brânzeturilor franceze.

Pe lângă rolul său de expoziție culturală, Musée du Fromage își propune să joace un rol activ în abordarea provocărilor cu care se confruntă industria, în special a lipsei de interes în rândul tinerilor față de profesiile producătoare de brânzeturi. Oferind un spațiu interactiv și educațional, muzeul speră să reînnoiască legătura dintre locuitorii orașului și regiunile producătoare de brânzeturi și să inspire o nouă generație de producători de brânzeturi.

Situat în incinta fostului restaurant „Nos Ancêtres Les Gaulois”, muzeul își propune să devină un loc de întâlnire esențial pentru iubitorii de brânzeturi, curioși și profesioniști deopotrivă. Odată cu această deschidere, Parisul își întărește statutul de capitală mondială a turismului și gastronomiei, oferind un nou spațiu dedicat uneia dintre cele mai bune tradiții culinare ale sale.

Proiectul a fost conceput și produs de Paroles de Fromagers. Această companie, înființată la sfârșitul anului 2013, își dedică eforturile transmiterii cunoștințelor și know-how-ului în fabricarea brânzei de peste zece ani. Pierre Brisson, fondatorul companiei, a petrecut cincisprezece ani dezvoltând acest proiect. Născut într-o familie de viticultori Beaujolais și format în fabricarea brânzeturilor la ENIL din Aurillac, acest entuziast conduce acum o echipă de aproximativ zece oameni, toți uniți de dorința de a împărtăși cu cât mai mulți oameni pasiunea pentru brânzeturile bune.

See Also

Muzeul este situat pe 39 rue Saint-Louis en l’Ile din arondismentul 4. Puteți ajunge acolo cu metroul, stația Saint-Paul de pe linia 1 și Pont-Marie de pe linia 7. Biletele sunt deja puse în vânzare și costă 20 EUR pentru adulți, 17 EUR pentru copiii de 12-17 ani și 13 EUR pentru copiii de 11 ani.

 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top